Články

 

Nevíte jak na zdravou výživu a stále se nedaří? Zkuste napsat do diskusního fóra nebo přímo výživovým poradcům!
Seřadit dle: Seřadí článly sestupně (Z-A, 10-1)


20.05.2015 - Iva Veselá

Potraviny, u kterých platíme za marketing

2578MDZ.jpg

Dnešní článek je o marketingu v potravinách. Platíme za obal a reklamu a často naletíme na lákavý popis potravin. Jakým potravinám byste se měli vyhýbat?

 

 

26.06.2014 - Iva Veselá

Máslo je prý zdravé - jak to tedy je?

Dnes vyšel další článek s titulkem, že je máslo vlastně zdravé. Jsem ráda, že se začíná zbrojit proti rostlinným margarínům, ale...

 

 

 

18.04.2014 - Iva Veselá

Velikonoce neznamená přibrat

2551M2Z.jpg

Velikonoce jsou krásnými svátky spojené s vítáním jara. Na druhou stranu zavítáme i do skříní s jarním a letním oblečením, které nám svou těsností prozradí, jak jsme se "drželi na uzdě" přes zimu. Proto je čas začít s případnými nápravami...

 

 

28.11.2013 - Iva Veselá

Obilná mléka - doplní tělu vitamíny a minerály

Obilná mléka (přesně řečeno obilné nápoje) jsou náhradou živočišného mléka. Tato mléka mohou být vyrobena z ovsa, kukuřice, rýže, žita, pšenice nebo i quinoy. Nejčastěji je v obchodech k vidění sójové mléko, rýžové, mandlové a ovesné.

 

19.11.2013 - Iva Veselá

Vlastnosti jehněčího a hovězího masa

2502MmI.jpgChutná jídla z jehněčího a hovězího masa jsou výtečným zdrojem mnoha nezbytných živin a významnou mírou přispívají k doplnění nezbytně důležitých živin pro naše tělo. Oba druhy masa jsou velmi koncentrovanými zdroji mnoha cenných živin.

 

 

12.11.2013 - Iva Veselá

Špetka soli a špetka rozumu

2498ZGM.jpg

Sůl je diskutovaná látka od shora dolů. Má své klady, ale i své zápory. V lidském těle je hlavní součástí lymfy a hraje významnou roli při regulaci vody v těle. Ale v neuváženém používání přichází na řadu ne zrovna pozitivní následky - jednou z nich je vysoký krevní tlak.

 

28.10.2013 - Iva Veselá

Vliv studeného počasí na naše zdraví

Náš jídelníček bychom měli přizpůsobit aktuálnímu počasí a zařadit do něj prvky, které by neměly v zimním období chybět. Tímto způsobem se můžeme udržovat fit a odolat tak různým infekčním a jiným onemocněním.

 

 

11.10.2013 - Iva Veselá

Ganoderma/Lesklokorka/Reishi - další zázrak přírody

V Číně už po tisíciletí považují houbu Ganoderma (lat. Ganoderma lucidum, česky Lesklokorka lesklá, japonsky Reishi, čínsky Ling-zhi) za vynikající léčivou rostlinu. Je prvním tzv. „potravinovým doplňkem” s léčivými účinky, který nemá žádné vedlejší účinky ani při dlouhodobém užívání. Podporuje obranyschopnost organismu, účinně napomáhá předcházení chorob...

18.07.2013 - Iva Veselá

Konzumace klíčků snižuje poškození DNA u leukocytů

Několik plných vidliček chutných klíčků může být ochranou proti rakovině. Tvrdí to profesor Ian Rolland a Chris Gill z Ulsterské univerzity...

 

 

 

25.06.2013 - Iva Veselá

Pufované chleby neboli 'polystyrény'

2410ODZ.png

Průměrný Čech si ročně namaže pečivo o celkové hmotnosti téměř 55 kilogramů. Jaké chleby vybírat při hubnutí a zdravém životním stylu?

 

 

 

1 2 3 4 5 6 > >>

archív

AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny