Články

 

Nevíte jak na zdravou výživu a stále se nedaří? Zkuste napsat do diskusního fóra nebo přímo výživovým poradcům!
Seřadit dle: Seřadí článly sestupně (Z-A, 10-1)


06.08.2009 - Iva Veselá

Jak se vyznat v tučných sýrech?

Při čtení obalu sýru se můžete setkat s pojmy, které vnímáte jako známé (tuk v sušině - t.v s., stupeň obsahu tuku apod.) Ale víte, co znamenají? Chcete vědět, jak se sýry vyrábějí a jaké jsou druhy sýrů? Čtěte dál dnešní "sýrový článek"...

 

 

 

02.08.2009 - Iva Veselá

Formy obilovin na trhu

Ačkoliv nabídka obilovin na dnešním trhu je široká, má to jeden háček: ne vždy výrobci zákazníkovi vysvětlí, o jaký výrobek se jedná a jak s ním má nakládat. Proto si nyní představíme základní formy obilovin, s nimiž se můžeme setkat, a podíváme se na jejich stručnou charakteristiku...

 

 

 

19.06.2009 - Iva Veselá

Netvařte se kysele, jezte...

...meloun vesele. A nejen meloun, ale i další druhy tropického i netropického ovoce, o kterém v dnešním článku bude "řeč". Ovoce jsou společně se zeleninou elixíry mládí, proto každé ráno byste měli svůj den začít porcí ovoce, protože je to nejlepší způsob, jak nastartovat funkci organismu...

 

 

31.05.2009 - Iva Veselá

Silné kosti i pro vyšší věk

1443ZDA.jpgKaždý z nás by si měl uvědomit, že nedostatky v potravě se projeví v pozdějším věku. Proto není vhodné podceňovat příjem vápníku, aby si během života vytvořil pevný základ pro své kosti. Vše ovlivňuje plno faktorů, o kterých se v tomto článku dozvíte...

 

 

 

07.05.2009 - Iva Veselá

Seznámení s běžným ovocem a zeleninou

Rady co jíst a proč, jsou užitečné pro každého, kdo se zajímá o své zdraví. Seznamte se proto s běžně konzumovaným ovocem a zeleninou...

 

 

 

 

24.04.2009 - Iva Veselá

STOP překyselenému organismu

1997YjR.jpg

Překyselený organismus mívá občas každý z nás. Někdo o tom neví, někdo jím i trpí. Víte ale, které potraviny překyselení způsobují?...

 

 

31.03.2009 - Tereza Thielová

Vyhýbejte se PRÁZDNÝM kaloriím!

Sladidla kalorická, kam patří většina tradičních sladidel, jako je cukr (sacharóza), med, ovocný cukr (fruktóza), javorový sirup, hroznový cukr (glukóza), hnědý cukr (sacharóza), glukózový sirup a podobně. Tato sladidla mají jako sacharidy kalorickou hodnotu 4 kcal/g nebo v kilojoulech 16,74 kJ...

 

 

23.03.2009 - Iva Veselá

Semínka jak je neznáte

Stále častěji zjišťujeme, že spousta lidí si zdravou výživu či racionální výživu představují tak, že se musí jíst jen samá semínka, klíčky či kořínky a obiloviny. To je pouhá fáma. Z tohoto důvodu se na zdravou výživu nebo na člověka, který se tak stravuje, mnoho lidí dívá jako na něco nepochopitelného. Znáte to? Ten, kdo jí zdravě, je z legrace nazýván králíkem...

 

25.02.2009 - Iva Veselá

Víte, co jíte?

Víte, co jíte? Pokud se alespoň trochu zajímáte o vlastní zdraví, pak vám jistě složení nakupovaných potravin úplně lhostejné není. Jestliže ale nejste dokonalým samozásobitelem, nejlépe ekozemědělcem, nevyhnete se produktům potravinářského průmyslu...

 

 

12.02.2009 - Tereza Thielová

Umělá sladidla vedou k přejídání

Také si myslíte, že jsou umělá sladidla dietní? CHYBA, vedou k přejídání. Dovolíte si jen light limonádu a tyčinky, sušenky či jogurty zásadně s umělým sladidlem? Máte i přesto pocit hladu a pořád tloustnete? Pak není problém s vaším metabolismem, ale s tím, co konzumujete. Nejen pacienti, kteří netrpí cukrovkou, užívají často umělá sladidla...

 

 

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

archív

AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny