Články

 

Nevíte jak na zdravou výživu a stále se nedaří? Zkuste napsat do diskusního fóra nebo přímo výživovým poradcům!
Seřadit dle: Seřadí článly sestupně (Z-A, 10-1)


12.01.2010 - Iva Veselá

Sušení ryb a sushi 1. díl

1683ODg.jpgSušení je s největší pravděpodobností nejstarší konzervační metodou používanou k prodloužení trvanlivosti potravin a tedy i ryb. Proces sušení spočívá v zahřívání potravin, převádění obsahu...

 

 

05.01.2010 - Iva Veselá

Základ kvality našeho života - aneb doporučení pro každého

Někdo za to považuje peníze, druhý přátele, ale možná málokdo odvětí, že je to "prosté" zdraví. Nejvýznamnější vliv na zdraví má životospráva (50-80%)...

 

 

 

23.12.2009 - Iva Veselá

Strava: 50 a více let

1704ZTR.jpgS každým dalším desetiletím svého života se každý musí připravit na jiný styl stravování. Jak tělo stárne, potřebuje stále více zdraví prospěšných látek. Holt už organismus spaluje čím dál hůře...

 

 

 

21.12.2009 - Iva Veselá

Strava: 30 a více let

1704ZTR.jpgS každým dalším desetiletím svého života se každý musí připravit na jiný styl stravování. Jak tělo stárne, potřebuje stále více zdraví prospěšných látek. Holt už organismus spaluje čím dál hůře...

 

 

27.11.2009 - Iva Veselá

Probiotické bakterie

Evropský trh s probiotiky se v posledních deseti letech se rychle rozvíjel zároveň s rostoucím zájmem spotřebitelů o potraviny, které příznivě ovlivňují zdravotní stav. Jaké jsou tedy současné znalosti o probiotikách?...

 

 

04.11.2009 - Iva Veselá

Co si uvařit na podzim

Sladké a dobré podzemní plody dokážou bojovat s rakovinou, doplní energii vyvolají uspokojivý pocit plného žaludku – kořenová zelenina je vítězem pro studený podzim.
Zelenina by se měla střídat podle ročního období. Ve studených dnech by se měla jíst spíše kořenová zelenina a naopak v teplých sezónách bychom měli na talíři preferovat zeleninu, která roste nad zemí. To znamená...

 

18.10.2009 - Iva Veselá

Nezapomínáte i na ostatní přílohy?

Tak schválně, vezměte si tužku a papír a napište si, které přílohy tvoří převážnou část vašeho jídelníčku. Jestliže máte na papíře jen rýži, těstoviny, brambory, knedlík a sem tam nějaká luštěnina, tak neusínejte na vavřínech a honem na nějakou změnu!...

 

 

10.10.2009 - Tereza Thielová

Tipy na podzimní vaření

Nevíte, co si v podzimních dnech uvařit? Máme pro vás pár chutných receptů, kterými si zpříjemníte a zároveň osladíte své podzimní, někdy pochmurné dny...

 

 

 

24.08.2009 - Iva Veselá

Římský hrnec pro jiné vaření

Základem, jak začít zdravě jíst, je začít zdravě vařit. Jednou z mnoha možností je začít vařit a péct v páře. Pokud však nechcete investovat peníze do drahých parních hrnců, které pak musíte složitě umývat a čistit...

 

 

 

06.08.2009 - Iva Veselá

Jak se vyznat v tučných sýrech?

Při čtení obalu sýru se můžete setkat s pojmy, které vnímáte jako známé (tuk v sušině - t.v s., stupeň obsahu tuku apod.) Ale víte, co znamenají? Chcete vědět, jak se sýry vyrábějí a jaké jsou druhy sýrů? Čtěte dál dnešní "sýrový článek"...

 

 

 

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

archív

AKCE

Výživová poradna
      Food Life

2375Yjk.jpg

 2523Y2R.jpg

 

 

Ponořte se do toho

          s námi!

   

 


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme