Články

 

21.12.2009 - Iva Veselá

Strava: 30 a více let

1704ZTR.jpg

 

S každým dalším desetiletím svého života se každý musí připravit na jiný styl stravování. Jak tělo stárne, potřebuje stále více zdraví prospěšných látek. Holt už organismus spaluje čím dál hůře.

 

Může za to rodina?

Už jen vstup do rodinného života se často projeví na naší postavě s několika kily navíc. Ženy někdy zapomenou na to, že jejich drahá polovička obvykle potřebuje téměř dvojnásobný energetický příjem. Určitě tedy není dobré se přistihnout se při tom, že právě žena je hlavní rodinný jedlík. K tomu si přidejme ještě jeden fakt - příprava svačinek, obědů, večeří, pečení, vaření, cukroví, laskominky…plno druhů jídla, která nás lákají ochutnat. Pokud tedy bojujete s kily, tak byste se měli vyvarovat uzobávání a ujídání od druhých a soustředit se pouze na svou stravu. Zbytečně si takto navyšujete energetický příjem. Když přijmete navíc denně „pouhých“ 500 kJ (=60 g pečiva nebo 135 g ochuceného tvarohu), za celý rok nám může přirůst kolem pasu až 5kg.

 

Jak hubnout

Jestliže vám stojí v cestě spoustu práce s vašimi potomky a nezbývá vám čas na vaše sportovní aktivity, můžete se přihlásit společně s dětmi na cvičení, plavání apod. Zabijete dvě mouchy jednou ranou a ještě máte přehled o tom, co vaše děti dělají. Pokud vozíte děti na tréninky autem, během jejich tréninku si zajděte na hodinu aerobiku, do posilovny nebo cokoliv jiného pro své zdraví.

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!

 

Pokud je vaše rodina zvyklá na vydatné večeře, snadno tento kalorický příjem vykompenzujete tím, že si uberete na talíři na obědě. Bohužel funguje rovnováha, takže když jíme více při určitém chodu, je třeba si ubrat jídlo jinde, jinak nás to bude stát přebytečná nehezká kila.

 

TIP

Pro účinné trávení poslouží miska s čerstvým salátem (rajčatový, okurkový,…). Polovinu snězte před hlavním jídlem, část společně s jídlem a zbytek po jídle. Uvidíte, že zmizí tendence se přejíst.

 


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Ganoderma/Lesklokorka/Reishi - další zázrak přírody 
Chutné avokádo a nejen do kuchyně! 
Jak se vyznat v tučných sýrech? 
Špetka soli a špetka rozumu 
Zelenina a její druhy - víte o ní vše? 


Diskuze

dobreazdrave.cz
Web: http://dobreazdrave.cz

Mám výhodu, že jsem doma a mohu stravu přizpůsobovat ročnímu období, zdravotnímu stavu i věku nás doma. Lituji ale lidi, odkázané na závodní jídelny, jsem ráda, že už tam nemusím. Olinka Veselá.

02.12.2012 12:18
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny