Články
Pivovarské kvasnice - proč byste je měli jíst?
Asi každý ví, že pivovarské kvasnice jsou vedlejším produktem získávaným při výrobě piva. Málokoho napadne, že jsou také významným přírodním zdrojem celého spektra prospěšných látek.
Nebezpečné tuky - jsou tam, kde byste je nečekali
Dnes jsme s magazínem Prozeny.cz připravili další článek o nebezpečných tucích. Transmastné kyseliny jsou podle současných studií škodlivější, než se v minulosti předpokládalo.
Jste unavení a bledí? Zřejmě vám chybí železo
Množství železa v těle dospělého člověka je okolo 4 gramů. To by stačilo sotva na výrobu jednoho hřebíku. Přes toto minimální množství je jeho význam v lidském těle zásadní. Například bez železa nebudete jednoduše řečeno dýchat - železo se totiž podílí na tvorbě hemoglobinu, který v těle přenáší kyslík...
Serotonin dokáže zmírnit deprese
Stres, deprese, migrény - znáte to také? Zmírněte je serotoninem, který má prokazatelné účinky na léčbu těchto potíží! Dozvíte se, v jakých potravinách serotonin najdete.
Chemie umělých sladidel a konzervantů
Malé shrnutí umělých sladidel a přídatných látek v potravinách. V kterých potravinách je najdete a které z nich jsou škodlivé?
Omlazení s vitamínem E
Vitamínů je spousta, ale který posiluje a omlazuje organismus? Působí na nervovou soustavu, proti kornatění cév, Parkinsonově chorobě a je vhodný pro kulturisty? Je to vitamín E...
Lecitin - proč je tak důležitý?
Lecitin je důležitou součástí sliznice v dlouhém střevě, která ho ochraňuje před střevními bakteriemi. Je nedílnou součástí buněčných stěn k udržení jejich pružnosti a nezatvrdnutí...
Kyselina fytinová - strašák celozrných výrobků?
Kyselina fytinová se řadí mezi fytáty, tedy látky, které s ionty železa tvoří nerozpustné molekuly. Molekuly které vzniknou spojením železa a fytátů (kyseliny fytinové) se v trávicím traktu nerozkládají a člověk pak může využít pouhých 5 % železa, které je v dané potravině (obilí, čočka, sója) obsaženo...
Co byste měli vědět o umělých sladidlech
Umělá sladidla jsou chápána dosti rozporuplně. Část veřejnosti je spojuje s nepříznivým vlivem na zdraví a část v nich vidí téměř zázračný prostředek na hubnutí. Podívejme se, jak je to s nimi ve skutečnosti.
Modifikované škroby
Naštěstí dnes už většina z nás sleduje složení výrobků - všímáte si také modifikovaných škrobů?
archív