Články
Modifikované škroby - jsou rizikem pro naše zdraví?
Jak vybrat vanilkový cukr
Pečení sladkostí by v kuchyni měla provázet vůně vanilky. Přísadu pravé vanilky obsahuje vanilkový cukr. Cukr vanilinový pak náhražky, a to buď syntetický vanilin nebo ethylvanilin. Je lepší si vanilkový cukr kupovat nebo připravovat doma?
Jak poznám, že jím správně?
Stále tápete, co děláte špatně? Nedaří se vám dosáhnout alespoň dobrého pocitu z jídla? Co dělat proto, abyste poznali, že se stravujete správně? Jakých signálů byste si měli všímat?
Mýty a nejasnosti kolem GI
Co je glykemický index (GI) jistě mnozí tuší. Jedná se o číslo, které udává rychlost využití glukózy v organismu z určité potraviny. Čím vyšší index, tím rychlejší využití. Při hubnutí bychom se měli snažit konzumovat potraviny s nízkým glykemickým indexem, aby se glukóza uvolňovala a využívala po delší časové období.
Jak vybrat kysané a sterilované zelí
Kysané zelí už dávno není to, co bývalo. V čerstvém stavu se v našich obchodech koupit nedá, protože kvůli prodloužení trvanlivosti do něj výrobci přidávají chemické konzervanty nebo ho sterilují teplem. Některé výrobky dokonce neobsahují vitamín C.
Co jsou to funkční potraviny?
Abychom mohli potravinu nazývat funkční potravinou, musí obsahovat významně vyšší množství látek, které mají prokazatelný a prokázaný příznivý efekt na zdraví...
Jak si doma připravit kombuchu
Kombucha je kvašený nápoj ze stejnojmenné houby, kterou tvoří celulóza vytvořená octovými bakteriemi. Nápoj má sladkokyselou chuť a konzistencí připomíná šumivé víno. Tento nápoj je velmi ceněný pro blahodárné účinky pro tělo i duši a v dnešním článku si řekneme, jak si tento nápoj připravit doma.
Co je to chalva?
Mlsáte rádi a potom máte výčitky svědomí? Hledáte zdravější mlsání, které se hodí i do zdravého jídelníčku? Vyzkoušejte chalvu a jistě nebudete litovat - chalva patří mezi velké delikatesy...
Hovězí maso a cholesterol
Příjem cholesterolu v jídelníčku je velmi diskutovaným tématem. Nejvíce se spekuluje o příjmu cholesterolu z vajec a červeného masa. Jak je to s masem a jak často bychom ho týdně měli jíst?
Význam střevní mikroflóry
Většina lidí si spojuje střevní onemocnění s patogenními (nebezpečnými) bakteriemi, avšak velmi málo zná pozitivní vliv užitečných střevních bakterií na naše zdraví...
archív