Články

 

Na vaše dotazy vám rádi zodpovíme v diskusním fóru nebo napište přímo výživovým poradcům!
Seřadit dle: Seřadí článly sestupně (Z-A, 10-1)


29.06.2015 - Iva Veselá

Modifikované škroby - jsou rizikem pro naše zdraví?

2657MWQ.jpgOd klientky mi přišel email s dotazem ohledně konzumace jogurtů a jejich potencionálních rizicích na naše zdraví. Údajná milovnice jogurtů dostala po jejich vysoké konzumaci trombózu. Je třeba se jogurtů obávat?



07.04.2014 - Iva Veselá

Jak vybrat vanilkový cukr

2549NDY.jpg

Pečení sladkostí by v kuchyni měla provázet vůně vanilky. Přísadu pravé vanilky obsahuje vanilkový cukr. Cukr vanilinový pak náhražky, a to buď syntetický vanilin nebo ethylvanilin. Je lepší si vanilkový cukr kupovat nebo připravovat doma?

 

 

19.02.2014 - Iva Veselá

Jak poznám, že jím správně?

2120YmQ.jpg

Stále tápete, co děláte špatně? Nedaří se vám dosáhnout alespoň dobrého pocitu z jídla? Co dělat proto, abyste poznali, že se stravujete správně? Jakých signálů byste si měli všímat?

 

 

11.02.2014 - Iva Veselá

Mýty a nejasnosti kolem GI

2118YTI.jpg

Co je glykemický index (GI) jistě mnozí tuší. Jedná se o číslo, které udává rychlost využití glukózy v organismu z určité potraviny. Čím vyšší index, tím rychlejší využití. Při hubnutí bychom se měli snažit konzumovat potraviny s nízkým glykemickým indexem, aby se glukóza uvolňovala a využívala po delší časové období.

 

27.01.2014 - Iva Veselá

Jak vybrat kysané a sterilované zelí

2269MTc.jpgKysané zelí už dávno není to, co bývalo. V čerstvém stavu se v našich obchodech koupit nedá, protože kvůli prodloužení trvanlivosti do něj výrobci přidávají chemické konzervanty nebo ho sterilují teplem. Některé výrobky dokonce neobsahují vitamín C.

 

 

22.08.2013 - Iva Veselá

Co jsou to funkční potraviny?

2432ODY.jpgAbychom mohli potravinu nazývat funkční potravinou, musí obsahovat významně vyšší množství látek, které mají prokazatelný a prokázaný příznivý efekt na zdraví...

 

 

 

19.08.2013 - Iva Veselá

Jak si doma připravit kombuchu

Kombucha je kvašený nápoj ze stejnojmenné houby, kterou tvoří celulóza vytvořená octovými bakteriemi. Nápoj má sladkokyselou chuť a konzistencí připomíná šumivé víno. Tento nápoj je velmi ceněný pro blahodárné účinky pro tělo i duši a v dnešním článku si řekneme, jak si tento nápoj připravit doma.

 

25.07.2013 - Iva Veselá

Co je to chalva?

Mlsáte rádi a potom máte výčitky svědomí? Hledáte zdravější mlsání, které se hodí i do zdravého jídelníčku? Vyzkoušejte chalvu a jistě nebudete litovat - chalva patří mezi velké delikatesy...

 

 

 

27.06.2013 - Iva Veselá

Hovězí maso a cholesterol

Příjem cholesterolu v jídelníčku je velmi diskutovaným tématem. Nejvíce se spekuluje o příjmu cholesterolu z vajec a červeného masa. Jak je to s masem a jak často bychom ho týdně měli jíst?

 

 

28.03.2013 - Iva Veselá

Význam střevní mikroflóry

2327OTE.jpg

Většina lidí si spojuje střevní onemocnění s patogenními (nebezpečnými) bakteriemi, avšak velmi málo zná pozitivní vliv užitečných střevních bakterií na naše zdraví...

 

 

 

1 2 3 4 5 6 > >>

archív

AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny