Články

 
Seřadit dle: Seřadí článly sestupně (Z-A, 10-1)


01.12.2008 - Iva Veselá

100 nejzdravějších potravin

Zajímá vás, co je opravdu zdravé a čeho byste si měli dopřávat? A v hojnosti? Následující výčet potravin, které jsou jedny z nejzdravějších, můžete nelézt právě zde. Jistě by sem patřily i jiné potraviny, ale toto je jen základní výtah. Abyste nebyli smutní, musím vás předem upozornit, že zde nenajdete žádné čokolády, zmrzliny, řízky...

 

01.12.2008 - Iva Veselá

Sušená syrovátka - vynikající!

Jestliže si někdo představuje syrovátka ve spojitosti se sýrem, pak je na omylu. Se sýrem to nemá nic společného. Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě tvarohu. Má v sobě tolik vitamínů a minerálů, že by vás to mělo zvednout ze židle a jít si je koupit. Prodávají se v několika chuťových variantách...

 

01.12.2008 - Iva Veselá

Nebuďte otrávení, dejte si ředkev

Divíte se divnému nadpisu? Mnoho lidí asi nemá ve zvyku kupovat si černou ředkev. Možná dělají chybu, protože černá ředkev je výborný prostředek na odvedení škodlivin a toxinů z těla. Proto po ní nebudete otrávení:) ...

 

01.12.2008 - Iva Veselá

Obilí k pití

Ano, čtete dobře...protože kdo pije obilí, skvěle tělo posílí!:-) Chcete žít zdravě a jste si jisti, že pro to děláte mnohé? Ale když už jste se rozhodli méně jíst, váš jídelníček je o to méně pestrý a možná i postrádá vitamíny. Jak je alespoň trochu doplnit v pití?...

 

 

 

01.12.2008 - Iva Veselá

Sezamový olej

Používáte stále stejné oleje? Vyzkoušejte kromě „klasického“ olivového nebo slunečnicového například sezamový olej. Je velmi zdravý a svou specifickou chutí se dostává do obliby více a více lidí. Sezam je jedna vůbec z nejstarších rostlin pěstovaných člověkem. Léčivých účinků si povšimli už staří Egypťané a japonští učitelé...

 

 

01.12.2008 - Iva Veselá

Fazole adzuki

Omrzely vás běžné fazole? Chcete si obohatit a vylepšit jídelníček? Zkuste tedy fazole adzuki a budete mile překvapeni. Nejen, že skvěle chutnají, ale můžete je připravit jak na slano, tak i na sladko. Fazole adzuki jsou nazývány královnou fazolí. Tyto fazole jsou malé, tmavě červené barvy. V Japonsku jsou společně se sójou velmi oblíbenými a důležitými luštěninami...

 

 

01.12.2008 - Iva Veselá

Karob

Karob (svatojánský chléb) je pojem, který má již dlouho historii. Záznamy o používání karobových výrobků jsou datovány do doby starověkého Řecka a Egypta, kde tyto rostliny byly zdrojem jídla...

 

 

 

01.12.2008 - Iva Veselá

Oživte jídelníček obilovinami

Už vás omrzelo jíst stále dokola špagety, rýži nebo brambory? Přemýšlíte, jakou přílohu uvaříte k jídlu? Následující obiloviny by jistě neměli chybět ve vašem jídelníčku nebo je dobré je konzumovat alespoň jednou za čas. Pomůžete svému trávení, předejděte možným potížím...

 

01.12.2008 - Iva Veselá

Lněná semínka

Len je rodákem východního Středomoří až po Indii. Dále se semínka pěstovala jak ve starověkém Egyptě. Většina z nás neví, jak len vypadá, ale jistě ho hned po následujícím popisu poznáte. Len je vzpřímená rostlina, která sahá do výšky až 1,2 m, je štíhlá, listy šedivě zelené. Květy jsou čistě světle modré s pěti lístky, ale mohou být...

 

29.11.2008 - Iva Veselá

Chřest - dejte mu šanci

Většina lidem připadá chřest jako jakési uvařené slizké tyčky bez chuti, ale divili byste se, co všechno se z chřestu dá udělat. Chřest je v českých kuchyních trochu pozadu, ale zaslouží si zmínku alespoň v jednom článku. Tyhle báječné a nevídaně zdravé výhonky jsou totiž skutečným "králem zeleniny", jehož nejmocnější období začíná každým rokem právě v květnu. Zlatým vrcholem je už příprava, a to v nějakém výborném receptu.

 

 

<< < 5 6 7 8 9 10 11 > >>

archív

AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny