Články

 
Seřadit dle: Seřadí článly sestupně (Z-A, 10-1)


29.11.2008 - Iva Veselá

Chřest - dejte mu šanci

Většina lidem připadá chřest jako jakési uvařené slizké tyčky bez chuti, ale divili byste se, co všechno se z chřestu dá udělat. Chřest je v českých kuchyních trochu pozadu, ale zaslouží si zmínku alespoň v jednom článku. Tyhle báječné a nevídaně zdravé výhonky jsou totiž skutečným "králem zeleniny", jehož nejmocnější období začíná každým rokem právě v květnu. Zlatým vrcholem je už příprava, a to v nějakém výborném receptu.

 

 

27.11.2008 - Iva Veselá

Superpotravina GOJI

Goji (godži) jsou sušené plody kustovnice čínské a je to nejplnohodnotnější ovoce na celém světě! V oblastech, kde goji roste, je běžnou součástí jídelníčku. Najdeme zde obyvatelstvo s nejdelším průměrným věkem na Zemi. O dalších příznivých účincích a použití goji, se dočtete dál...

 

 

27.11.2008 - Iva Veselá

Kozí výrobky

Zkusili jste ochutnat kozí sýry, jogurty nebo mléko? U někoho jsou oblíbené, jiní nad nimi ohrnují nos. Ale nad čím ohrnují nos? Nad biologicky velmi významnými produkty od našich českých koz? Jako malé holčičce se mi babička pokoušela vnutit kozí mléko. Jediné, co si z toho pamatuji, byl hrozný zápach. Po několika letech jsem ochutnala...

 

26.11.2008 - Iva Veselá

Tofu

V rubrice recepty najdete spousty způsobů, jak lze připravit tofu. Lidé znají tento název, ale plno z nich se ptá, z čeho to vlastně je a jak chutná. Tofu je měkký jemný sýr vyrobený ze sojového mléka. Tofu můžeme zakoupit běžně v prodejnách zdravé výživy...

 

 

 

26.11.2008 - Iva Veselá

Tempeh - jako maso nebo sýr

Tempeh pochází z Indonésie a je to oblíbená potravina, která se zde prodává zabalená do banánových listů na tamních tržištích. Vypadá jako bělavý balíček nebo může mít tvar obdélníku jako ukrojený sýr. Základní surovinou pro jeho přípravu jsou sójové boby, avšak způsob přípravy nemá se sýrem téměř nic společného...

 

 

26.11.2008 - Iva Veselá

Česnek

Jste jedni z těch, kteří nemají rádi česnekový dech? Pravda, není to vždy příjemná situace mluvit na někoho s česnekovým odérem a ani samotný pocit v ústech není zvlášť příjemný. Ale chemikálie, která způsobí, že po česneku máte nepříjemný dech, ochraňuje vaše srdce. Tzv. allicin se vytváří, když je česnek nakrájen, rozdrcen nebo žvýkán. Látka hydrogen sulfid má také uvolňující efekt na cévní systém, snižuje krevní tlak a riziko infarktu...

 

<< < 6 7 8 9 10 11

archív

AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!
+1 týden jídelníčku

 

2565NTB.jpg
  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce

 


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme

ZDRAVÁ KUCHYNĚ

2611MDI.jpg

  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny