Články

 

01.12.2008 - Iva Veselá

Obilí k pití

 

Ano, čtete dobře. Chcete žít zdravě a jste si jisti, že pro to děláte mnohé? Ale když už jste se rozhodli méně jíst, váš jídelníček je o to méně pestrý a možná i postrádá vitamíny. Jak je alespoň trochu doplnit v pití?

Jak probíhá obyčejný den - vstanete, uvaříte si ranní kafe, abyste měli do celého dne plno energie. Ta vám ovšem přes dopoledne dojde, takže k odpolednímu obědu si objednáte další kafe, abyste podtrhli účinky toho ranního.  Do toho všeho se při každodenním koloběhu přidá stres, domácí povinnosti, děti, kterým se musíte věnovat...a pak člověk neví, kde mu hlava stojí. Když má volnou chvilku, tak si řekne: „Dal bych si kafčo, to mě trochu vzpruží“. Ajaj, to je kofeinu za celý den!

 

Co na to vaše srdce?

Srdíčko tepe, co jen může. Pumpuje neustále 24 hodin denně a po takových porcích kofeinu mu nezbývá nic jiného, než pumpovat více a rychleji. Už teď byste měli být rádi, že vám to toleruje. Co takhle našemu parťákovi pomoci? Je to jen v zájmu vašeho zdraví.

 

Co tedy pít? Přece obilnou kávu!

Ti, kteří předchozí slova budou brát vážně, se nemusí obávat. Naštěstí je tu pro vás skvělá náhrada, a to obilná káva, špaldové kafe, Melta, Caro a další. Obilné kávy většinou bývají směsí ječmene, žita, čekanky, cikorky a mohou obsahovat například obilný slad nebo sirup, žaludy, fíky a jiné ingredience. Co se týče chuti, tak to není vůbec nic špatného. Naopak je to chuťově velmi dobrý nápoj a dodá vašemu tělu vitalitu.

 

Obsahuje

-          bílkoviny

-          nenasycené mastné kyseliny

-          sacharidy

-          hořčík

-          vápník

-          fosfor, zinek

-          vitamíny skupiny B

-          vláknina

 

Obilné kávy podporují trávení a nijak tělo nezatěžují na rozdíl od klasické kávy. Zkuste tento výrobek v BIO kvalitě nebo vyzkoušejte známé Caro, to je jedna z nejjemnějších a lahodných káv s nenásilnou obilnou chutí.

 

Příprava

Příprava je obdobná jako klasická káva. 1-2 lžičky obilné kávy zalijeme horkou vodou, můžeme přidat cukr s mlékem a dobrůtka je na světě. V horkých dnech můžete připravit ledovou kávu, která vás osvěží, tak co vy na to?

 


Hodnocení článku

Hodnotilo 8 čtenářů průměrem 4.75 bodů z pěti


Čtěte také:

Dej si více brokolice 
Chřest - dejte mu šanci 
Kuzu - orientální poklad 
Mladá pšenice pro detoxikaci 
Teff neboli milička 


Diskuze

Tom Vesely

Ahoj, nezkoušeli jste to Caro Vitality? zajímalo by mě jestli to chutná nějak jinak?

14.03.2012 15:21
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny