Články

 
Seřadit dle: Seřadí článly sestupně (Z-A, 10-1)


17.11.2014 - Iva Veselá

Pivovarské kvasnice - proč byste je měli jíst?

2588YmV.jpg

Asi každý ví, že pivovarské kvasnice jsou vedlejším produktem získávaným při výrobě piva. Málokoho napadne, že jsou také významným přírodním zdrojem celého spektra prospěšných látek.

 

 

15.07.2014 - Iva Veselá

Nebezpečné tuky - jsou tam, kde byste je nečekali

Dnes jsme s magazínem Prozeny.cz připravili další článek o nebezpečných tucích. Transmastné kyseliny jsou podle současných studií škodlivější, než se v minulosti předpokládalo.

 

 

20.01.2014 - Iva Veselá

Jste unavení a bledí? Zřejmě vám chybí železo

1948NTk.jpgMnožství železa v těle dospělého člověka je okolo 4 gramů. To by stačilo sotva na výrobu jednoho hřebíku. Přes toto minimální množství je jeho význam v lidském těle zásadní. Například bez železa nebudete jednoduše řečeno dýchat - železo se totiž podílí na tvorbě hemoglobinu, který v těle přenáší kyslík...

 

13.05.2013 - Iva Veselá

Serotonin dokáže zmírnit deprese

2369ZjB.jpgStres, deprese, migrény - znáte to také? Zmírněte je serotoninem, který má prokazatelné účinky na léčbu těchto potíží! Dozvíte se, v jakých potravinách serotonin najdete.

 

 

25.03.2013 - Iva Veselá

Chemie umělých sladidel a konzervantů

2321NzI.jpg

Malé shrnutí umělých sladidel a přídatných látek v potravinách. V kterých potravinách je najdete a které z nich jsou škodlivé?

 

 

 

05.03.2013 - Iva Veselá

Omlazení s vitamínem E

1861ZjA.jpgVitamínů je spousta, ale který posiluje a omlazuje organismus? Působí na nervovou soustavu, proti kornatění cév, Parkinsonově chorobě a je vhodný pro kulturisty? Je to vitamín E...

 

 

 

20.12.2012 - Iva Veselá

Lecitin - proč je tak důležitý?

1707MTY.jpgLecitin je důležitou součástí sliznice v dlouhém střevě, která ho ochraňuje před střevními bakteriemi. Je nedílnou součástí buněčných stěn k udržení jejich pružnosti a nezatvrdnutí...

 

 

 

05.12.2012 - Iva Veselá

Kyselina fytinová - strašák celozrných výrobků?

1778NmM.jpgKyselina fytinová se řadí mezi fytáty, tedy látky, které s ionty železa tvoří nerozpustné molekuly. Molekuly které vzniknou spojením železa a fytátů (kyseliny fytinové) se v trávicím traktu nerozkládají a člověk pak může využít pouhých 5 % železa, které je v dané potravině (obilí, čočka, sója) obsaženo...

 

 

24.10.2012 - Iva Veselá

Co byste měli vědět o umělých sladidlech

Umělá sladidla jsou chápána dosti rozporuplně. Část veřejnosti je spojuje s nepříznivým vlivem na zdraví a část v nich vidí téměř zázračný prostředek na hubnutí. Podívejme se, jak je to s nimi ve skutečnosti.

 

 

22.08.2012 - Iva Veselá

Modifikované škroby

Naštěstí dnes už většina z nás sleduje složení výrobků - všímáte si také modifikovaných škrobů?

 

 

 

1 2 3 4 5 > >>

archív

AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny