Články

 
Seřadit dle: Seřadí článly sestupně (Z-A, 10-1)


01.07.2013 - Iva Veselá

Chia semínka neboli running food

Chia semínka jsou tradiční potravinou Aztéků a v současné době stále populárnější jako skvělý zdroj energie při fyzické námaze. Je přezdívána jako "runner food"...

 

 

22.04.2013 - Iva Veselá

Teff neboli milička

2352NjE.jpgTeff neboli milička habešská je dieteticky významnou obilninou. Hodí se především pro bezlepkovou dietu, ale také pro sportovce a příznivce zdravé výživy. Tuto tradiční africkou plodinu pěstují nyní v Evropě nizozemští zemědělci.

 

 

18.03.2013 - Iva Veselá

Nové šmakulády ze šmakouna

Znáte produtky ze šmakouna neboli vaječného bílku? Na trhu se objevují další varianty - sladké a slané. Zkusili jste již nějaké z nich?

 

 

15.02.2013 - Iva Veselá

Znáte všechny exotické druhy ovoce?

Donedávna jsme považovali za exotické ovoce banán nebo mandarinky. Dnes už je na trhu tak široká řada ovoce, že mnohé z nich ani neznáme. Jak se hned dozvíte, některé chutě jsou velmi lákavé!

 

 

12.02.2013 - Iva Veselá

Lahůdkové droždí

Máte dost běžných chutí salátů, polévek a zeleniny, která chutná jen po zelenině? Zkuste lahůdkové droždí. Neděste se, není to hořké droždí, jako to v kostce, které kupujete na pečení. Toto droždí není určené k pečení, ale k ochucování pokrmů.

 

 

29.10.2012 - Iva Veselá

Lněné semínko pod lupou

Lněné semínko je ceněno pro vysoký obsah nenasycených mastných kyselin typu n-3 (omega-3), které jsou prevencí chorob srdce a cév (podobné mastné kyseliny se nacházejí i v rybách). Lněné semínko obsahuje převážně kyselinu linolenovou, které přijímáme stravou nedostatečné množství.

 

 

20.08.2012 - Iva Veselá

Ďobáčky - ďobněte si také!

Chodíte kolem masa, které už vám nic neříká nebo nemáte na něj zrovna chuť? Nevíte, co dalšího koupit v obchodu zdravé výživy? Ďobáčky jsou jedinečnou, lehce stravitelnou pochutinou s vysokým obsahem bílkovin...

 

 

02.07.2012 - Iva Veselá

Ovoce - vyberte si své favority

2219MDE.jpg

Ovoce patří mezi nejvšestrannější potraviny. Nabízí nepřeberné množství druhů, barev, chutí, vůní a konzistencí. Obsahuje velké množství vitamínů a přírodních cukrů, které rychle dodají energii. Většinu ovoce lze konzumovat v čerstvém stavu, ale lze jej i zajímavě upravovat a díky tomu je ovoce oblíbené po celém světě.

 

22.05.2012 - Iva Veselá

Maracuja, tamarillo, durian, curuba

1656ZDh.jpg

V obchodech je často k vidění několik druhů ovoce, které jsou málokomu známé. Proto si pojďme představit několik z nich - maracuja, tamarillo, durian a curuba...

 

 


26.01.2012 - Iva Veselá

Poněkud zapomínaný špenát

1624NDk.jpg

Špenát patří mezi naše nejcennější zeleniny. Jeho přednostmi jsou vysoká biologická hodnota a všestranná použitelnost. Je oblíbenou zeleninou zahrádkářů. K přímé spotřebě se používá špenát sklizený v jarním a podzimním období, v létě se nepěstuje...

 

 

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny