Články

 

09.11.2009 - Iva Veselá

Aqua bike - ródeo pod vodou

 

Pokud si rádi šlápnete do pedálů a milujete pohyb ve vodě, pak je to cvičení právě pro Vás. Nemusíte umět plavat, a nemusíte se bát žádných složitých choreografií, nebo pohybů v prostoru.

Aqua Bike je populární a velice lákavé skupinové cvičení v oblasti Aqua Fitness. Využívá kombinace jízdy na stacionárních kolech ve vodě. Díky speciálně nastavitelným kolům ho lze aplikovat do bazénů o různé hloubce vody. Bike program se stal v českých aqua-centrech a koupalištích nejvyhledávanejší novinkou sezóny.

 

Co vlastně znamená Aqua Bike?

Jízda na stacionárních kolech ve vodě vedená trenéry Aqua Bike. Tolik teorie. Přijďte si k nám vyzkoušet jízdu na kole ve vodě, vyplavit adrenalin a odpočinout si od stresu. Jedná se o naprostou novinku v nabídce aqua sportů a SPORTCENTRUM STEP ji jako jediné v Praze zařadilo do svého programu! Pokud milujete vodu, jízdu na kole a pohyb, jsou tyto lekce určeny přímo pro Vás!

 

Lekce jsou vhodné pro všechny kategorie

• Začátečníky

• Seniory

• Trpící nadváhou

• Aktivní sportovce

• Zdravotně či tělesně oslabené atd.

 

 

Během tohoto cvičení nedochází k přetěžování kloubů, vazů a přehřátí organizmu, naopak dochází k ochlazování těla a díky lokomočnímu pohybu jsou Vaše svaly současně masírovány. Tento druh vodního sportu je vhodný pro klienty trpící celulitidou, křečovými žilami, onemocněním kloubu apod.

 

Účinky jízdy na Aqua Bike:

• Postupné odstraňování celulitidy

• Rychlejší redukce nadváhy

• Ochrana kloubů a kardiovaskulárního systému

• Uvolnění stresu

• Zvýšení vytrvalosti a fyzické kondice

• Masážní efekt během cvičení

 

ČTĚTE: Chci nabrat/zhubnout - kolik kalorií mám jíst?

 

 Voda Vás při jízdě nadlehčuje, a tím chrání Vaše klouby a vazy. Voda ochlazuje tělo a tím snižuje riziko přehřátí, nebo nadměrné pocení při výkonu. Srdce pracuje účinněji a nad hladinou se Vám lépe dýchá. „A co kalorie?“ Při aerobní jízdě ve vodě, odvádíte přebytečné teplo z tukových zásob a tím mnohonásobně rychleji redukujete přebytečná kila. Nadlehčení vlastní váhy při pohybu a účinné hubnutí tak zejména ocení klienti s nadváhou, nebo obézní. Jízdu v aerobní zóně můžete provádět díky fyzikálním vlastnostem vody s větší intenzitou a zátěží po delší dobu. „Masáž za pohybu?“ Lokomoční pohyby při šlapání vytváří velkou turbulenci a odpor. Tím jsou svaly při jízdě nejen namáhány, ale i aktivně masírovány a prokrvovány. Zvláště při artritidě, křečových žílách, nebo celulitidě poznáte sami na sobě zlepšení dlouhodobých zdravotních problémů. Navíc vás druhý den po cvičení nebude nic bolet. Voda kryje při jízdě všechny fyzické nedostatky a zbavuje nás studu. „“Únava po práci?“ Stres a celodenní pracovní vytížení při jízdě ve vodě odložíte, nebo adrenalinově vyplavíte.


Vyzkoušeli byste také toto cvičení? Podělte se s námi! v diskusním fóru!


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Gymnastický míč neboli fitball 
Hurá na brusle! 
Posilovací kroužky 
Power plate 
Zorbing 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny