Články

 

14.03.2013 - Iva Veselá

Francouzský zelený jíl

2310Mzk.jpg

 

Je to již pár let, co se mi do rukou dostala jedna další úžasná věc, a to zelený jíl. Musím se s vámi podělit o účinky tohoto úžasného doplňku stravy neboli kartáčkem na střeva, a v případě problémů ho všem doporučuji vyzkoušet.

Zelený jíl je vhodný k vnitřnímu i vnějšímu užití. Ptáte se, v čem je tak skvělý? Jdeme se tedy podívat ne jeho účinky.

 

Skvěle detoxikuje a remineralizuje

Zelený jíl může řešit i otázku poměru potřebných a patogenních mikroorganismů v trávicím traktu. Jíl ovšem toxické látky a patogenní mikroorganismy v trávicím traktu absorbuje spíše mechanicko-fyzikálně než chemicky, má ovšem také značné absorpční a čistící schopnosti.

Zelený jíl se vyznačuje svými silnými detoxikačními a remineralizačními účinky. Velmi účinně absorbuje toxiny a má silné hojivé a čistící účinky.

 

V případě dotazů ohledně jarní detoxikace nebo zdravotních potíží, kontaktujte výživového poradce.


 

Vnitřní užití

Zelený jíl se hodí užívat nyní na jaře, kdy je čas pro detoxikaci organismu. Působí zásadotvorbě a posiluje krev. Zelený jíl se užívá 3 týdny, potom udělejte 1 - 4 týdny pauzu.

Jak na to: v prvních dnech pijte pouze jílovou vodu - půl nekovové lžičky jílu rozmíchejte večer ve sklenici vody, nechte přes noc odstát a pak vypijte jen vodu bez sedliny. Po 3 dnech vypijte vodu i s usazeninou.

Jídlo, případně léky, užijte až cca za 1 hodinu po zeleném jílu. Pozor na způsobení zácpy, v případě potíží dodejte do jídelníčku více vlákniny!

 

Víte, že...?

Zelený jíl ve střevech pomáhá také emulgovat a absorbovat tukové částice. Kromě těchto účinků je známo, že zelený jíl neutralizuje nadměrné kyseliny v žaludku. Při obtížích s překyselením je vhodné, když místo 1 lžičky zeleného jílu si připravíme dvojnásobné množství zeleného jílu a 3x denně před jídlem si obsah skleničky zamícháme a i s rozmíchanou jílovou usazeninou vypijeme.

 

Vnější užití

Jíl lze využít jako tělový obklad, pleťová maska nebo při poštípání hmyzem. Ve chvíli, kdy jíl zaschne, přestanou působit jeho účinky. Proto jej udržujte vlhký například pomocí rozprašovače vody. K přípravě můžete použít nejen vodu, ale také bylinný výluh, ovesné nebo mandlové mléko.

 

2017OWQ.jpg

 

 

Použití zeleného jílu - shrnutí

  • důkladná detoxiakce organismu (k přípravě se používá výhraadně plastová lžička, aby kov nenarušil účinky jílu a měl stálou schopnost vázat na sebe těžké kovy z organismu)
  • odstraňuje ze sliznice toxiny, bakterie, jedy, plyny
  • podpůrná léčba ekzémů, lupénky
  • neutralizuje kyselost organismu (odkyselení organismu)
  • příznivý vliv na artrózu i osteoporózu
  • likviduje kvasinkové infekce Candida albicans
  • vhodný při hubnutí a úpravu metabolismu
  • při zácpě a průjmu
  • jílové pleťové masky, obklady na bolavé klouby a téměř jakákoliv postižená místa

 

Zelený jíl je skvělou pleťovou maskou!

 

Pročištění střev touto známou a šetrnou metodou je důležité i jako prevence v těch rodinách, kde se vyskytuje rakovina trávícího ústrojí. Pročištění střev je s velice dobrým výsledkem doporučováno i ženám, které trpí na časté a opakované kvasinkové infekce gynekologického ústrojí a výtoky.

 

Detoxikační kúra

Kúra ze zeleného jílu trvá 21 dní, potom udělejte týden pauzu a můžete znovu týden užívat. Doporučujeme pro správnou funkci organismu čistit a detoxikovat zeleným jílem 2-4 x ročně. V případě, že z jakéhokoliv důvodu nemůžete užívat zelený jíl ráno, můžete si naopak jílový roztok připravit ráno a vypít večer těsně před spaním. Zelený jíl uvízne na sliznici v ústech , pomalu prochází „trubkama“ do žaludku a nakonec čistí střeva.

 

Tento způsob užívání zeleného jílu je vyzkoušený i pro ten případ, že ráno užívaný zelený jíl někomu vyjímečně způsobuje zácpu (zde doporučuji přidat citronovou šťávu). Na noc užívaný zelený jíl zase déle působí na sliznicích horní části trávicího ústrojí. Během celé detoxikační kúry zeleným jílem je velmi důležité zvýšit pitný režim. Můžete pít čistou vodu nebo podpořit detoxikaci pitím bylinných čajů.

 

Vnější užití

Jílovými obklady se s úspěchem dříve i dnes léčily pohmožděniny, zánětlivá místa a otoky. Jílové obklady se přikládají i na štípance od včel, vos a sršní. Jíl vytahuje z těla zvířat i lidí horečku přiloží-li se na zanícené místo. Jílovými obklady se velice dobře tiší lišeje, které způsobují urputné svrbění a pálení.Jílovým obkladem obložený bolavý krk se hojí přímo závratnou rychlostí. Jílem se obkládají i nemocné orgány: játra, ledviny, plíce, trávicí ústrojí, klouby, krční páteř ,ženské i mužské pohlavní orgány. Nejúčinnější je jíl vytěžený z velkých hloubek, jemně umletý a sušený na sluníčku, které mu dodá ještě energii. Při práci s jílem se nesmí používat kovové nádobí a nářadí. Jednou použitý jíl se musí vyhodit, protože díky své absorbční schopnosti pojal jedovaté látky, které byly v těle.

 

Jaký jíl si vybrat?

Některé jíly mohou obsahovat v sobě nečistoty nebo mít vyšší hladinu těžkých kovů než je stanoveno našimi hygienickými předpisy. Například francouzský zelený jíl EPAM dodávaný firmou Zentrichova apatyka s.r.o. splňuje náročné hygienické předpisy ČR právě na používání zeleného jílu.

 

Image: africa / FreeDigitalPhotos.net

(Zdroj)


Hodnocení článku

Hodnotilo 34 čtenářů průměrem 3.76 bodů z pěti


Čtěte také:

Hořčík ve stravě 
Lecitin i na hubnutí 
Pangamin neboli pivovarské kvasnice 
Schizandra (klanopraška) 
Ženšen na křečové žíly a hemoroidy 


Diskuze

Simona

ekzem

Dobrý den,syn 1 rok ekzem.Prosim o radu zda i tak malému dítěti mohu objednat zelený jíl.děkuji

14.03.2017 16:26
Tereza

Dobry den. Brala jsem zeleny jil bohuzel bez nejakeho dulezitesjiho studovani dohromady podle sebe a ted vidim ze uplne spatne. Mam za sebou jiz tri tydenni kuru a tyden pauza a ted beru dalsi tyden, ale bohuzel jsem to brala tak ze jsem vypila jen odstatou vodu takze dohromady bez ucinku :( chci se tedy zeptat jestli by slo tyden pauza a pak zacit tuhle kuru znovu jestli by to nicemu nevadilo kdyz jsem pila jen tu odstatou vodu? Moc prosim o odpoved beru to kvuli ekzemu ktery mam kompletne po celem obliceji a jsem uz vazne zoufala :( a jeste se chci zeptat kdyz se to bere tri tydny a pak tyden pauza a dalsi tyden tak to uz staci? nebo se ma jil brat dale tyden a tyden pauza az to uplneho dobrani. Vubec si nevim rady. Jeste jednou moc dekuji za odpoved.

13.02.2013 19:36
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny