Články

 

02.05.2009 - Iva Veselá

Lepicol - čistič střev

1775OWI.jpg

 

V posledních letech se životní styl mnohých z nás řítí do záhrobí. Nejen že populace holduje přebytkem jednoduchých cukrů a nezdravých tuků, ale i vláknina se z jídelníčků pomalu vytrácí. Potraviny jsou přeplněné barvivy, emulgátory, a následkem toho vzniká řada civilizačních nemocí (ateroskleróza cév, ischemická choroba srdeční, vznik mozkových příhod a vysoký krevní tlak).

 

S potravou a životním stylem je spojená obezita i cukrovka 2. typu. V první řadě však zácpa a vznik výchlipek střeva - divertiklů. Díky zácpě se do organizmu vstřebává ze střeva velké množství zplodin, které by měly být denně vylučovány. Říká se, že někde tam může začínat i rakovina tlustého střeva. V pořádku pochopitelně nejsou ani střídavé průjmy, za nimiž následuje často úporná zácpa. Ve svém důsledku mohou vést k dalším zdravotním potížím.

 

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!

 

 

Proč vláknina?

Nemusíte si kupovat přímo výrobek Lepicol, stačí obyčejná vláknina neboli Psyllium, které zakoupíte v každé lékárně. Tetno přípravek je vyrobený z přírodních ingrediencí, které napomáhají střevům v jejich řádném fungování. Při jeho užívání dvakrát denně vašemu tělu dodá dostatečný příjem vlákniny k tomu, aby byl zajištěn pravidelný pohyb stolice ve střevech, zároveň však poskytuje přátelské bakterie, které jsou také důležité k udržování zdravé rovnováhy ve střevech.

 

Vláknina ze slupek psyllia (druh jitrocele), je velmi bohatá na vlákninu a absorbuje ve vodě více než 20krát svou vlastní váhu, je ideálním pomocníkem při zajišťování řádného pohybu nestrávených zbytků v trávicím ústrojí. Psyllium použité v lepicolu je 98% čistoty, což je nejvyšší dostupná kvalita.

Pohyb stolice ve střevech zároveň však poskytuje přátelské bakterie, které jsou také důležité k udržování zdravé rovnováhy ve střevech.

 

 

Blahodárné účinky:

• Obnovuje střevní sliznici
• Odstraňuje zácpu (i v těhotenství)
• Na střevní záněty i choroby trávicího traktu (divertikulární choroba, hemoroidy aj.)
• Působí proti průjmům
• Při (a po) užívání a léčbě antibiotiky
• Chrání před choroboplodnými zárodky
• Napomáhá prevenci proti rakovině tlustého střeva

 

Lactobacillus acidophyllus a Lactobacillus bifidum (probiotika), známé též jako přátelské bakterie, jsou životně důležité pro zdraví střev. Skutečnost, že lepicol obsahuje tyto přátelské bakterie, hraje důležitou roli úlohu v celém procesu udržování zdravých střev.

Frukto-oligosacharoza (prebiotika) , je extrahovaná z čekanky a bylo prokázáno, že prodlužuje životnost laktobacilních bakterií. Současné výzkumy prováděné v USA a Japonsku prokazují, že frukto-oligosacharóza pomáhá střevní mikroflóře a podporuje rozmnožování bifidobakterií.

 

Návod k přípravě:

Obyčejnou vlákninu si můžete zakoupit v sypké formě nebo v kapslích. Užívání se doporučuje alespoň 10 min před jídlem. Do 200 ml vody nebo šťávy přimíchejte 2 plné lžičky vlákniny a ihned vypijte. Poté tuto dávku zapijte tím samým množstvím vody nebo šťávy. Po 14 dnech můžete dávku snížit na 1/2.

U zapíjení vlákniny jde o zvyk. Komu zapíjení vodou nebude vyhovovat, jsou tu pro něj právě kapsle s psylliem, které jsou ale dražší.

 

Vláknina ve střevech zvětší svůj objem až 40x, navíc jí zapijete 400ml vody. Budete mít dobrý základ na celý den + výborný začátek pitného režimu.

 

Image: Michelle Meiklejohn / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotilo 15 čtenářů průměrem 4.2 bodů z pěti


Čtěte také:

Kofein a jeho účinky na zdraví 
Omega-3 mastné kyseliny ve stravě 
Schizandra (klanopraška) 
Spirulina 
Ženšen na křečové žíly a hemoroidy 


Diskuze

Luki

recenze

ahoj, na nasem zdravem blogu jsme Lepicol proklepli a celkem se osvedcil - posudte sami--- http://www.slimming.cz/lepicol/#

16.03.2017 16:29
Ludvík

Lepicol

Již dlouhodobě užívám lepicol a musím přiznat,že mi pomáhá s problémy. Mám divertikulosu tl. střeva a proto se snažím čistit střeva tímto způsobem. Doporučuji

19.03.2011 12:19
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny