Články

 

24.04.2015 - Iva Veselá

Jak se rychle zbavit oparu

2629MTl.jpg

 

Musím se s vámi podělit tímto skvělým tipem, jak bojovat s opary, když už se nemilosrdně ukáží na rtech. Samozřejmě prevence je základ toho, aby opar nevznikl (viz. níže), ale když už vznikne, tak co s ním, aby nebyl na puse jak trn v oku? Dozvíte se důležité věci o vzniku oparu, prevenci i účinné léčbě oparu!

 

Proč se tvoří opary

Opary jsou způsobené virem zvaným herpes simplex. Je to velmi časté virové onemocnění a je jen hrstka šťastlivců, kteří se s virem nesetkali. Příčinou jsou HSV viry ze skupiny herpes virů. Ty mohou způsobit typický opar na rtu (vir HSV-1), ale také opary v genitálních oblastech (vir HSV-2), což už nic příjemného není. K infikování dochází třeba jen kontaktem ze rtů druhého člověka. Takže pozor na veškeré "líbací" akce ve společnosti, ale i v rodině.

 

V naprostém základu dojde k selháí imunity, která nemumí s herpesviry pracovat. Lidově řečeno je zlikvidovat. Viry se totiž umí dobře schovat do nervových ganglí a jakmile dojde k oslabení imunity, opar se objeví.

 

2169YzI.jpg Tip výživového poradce

2565NTB.jpg

Když už sáhnete po "chemické" léčbě, tak dodávám pár tipů. V lékárnách najdete vcelku účinné a dostupné antivirotika (Herpesin, Zovirax,...), které jsou v podobě mastí nebo tablet. Mast se tváří, že působí akčně v místě vzniku oparu, ale ve skutečnosti si jí zaplácáte pusu a za chvíli slíznete. Když už, tak preferujte mastis obsahem alkoholu, který se postupně vypařuje a opar vysuší. Jinak si raději kupte tablety. V případě dotazů ohledně výživy pro zlepšení imunity mě kontaktujte!

 

 

Léčba přírodní cestou

Existuje i celá řada preparátů alternativní medicíny, které lidé na opary podávají. Ale proč utrácet několik set korun, když lék máme běžně doma? Včera jsem totiž s klientou probírala tvorbu oparů, které ji trápí. Měla je rozeseté po celé puse, ale z dálky to nebylo ani vidět. Dala mi zajímavou radu i pro ostatní klienty - česnek!

 

 Vyzkoušejte moje recepty s česnekem: Pstruh na citrónovo-česnekovém másle,

 

Krevety na česneku

 

Králíka na česneku a cibuli

 

Jak rychle zahojit opar

Ingredience:

- česnek :)

Postup:
Česnek nasekejte nožem co nejvíce nadrobno a přitiskněte jej zlehka na opar po dobu 10 minut. Poté rty opláchněte vlažnou vodou. Podle velikosti oparu tento postup opakujte i několikrát denně. Opar vás bude pálit, ale antivirotické účinky česneku pocítíte velmi brzy. Opar se již přes noc zahojí.

 

Prevence oparů

Proč se trápit opary, když jim můžete předejít? Jezte více ředkviček, kysaného zelí, lahůdkového droždí, vitaminu C a esenciálních olejů (rybí tuk, ořechy, semínka, avokádo). Dále aminokyselinu L-lysin v hovězím mase, sójových bobech, pšeničných otrubách, fazolích a tvrdém sýru.


Vyzkoušejte také: Jarní recept - Kuře na zelenině (s česnekem)

Zdravé a vyvážené recepty přímo od výživového poradce.

 

 


Hodnocení článku

Hodnotilo 6 čtenářů průměrem 4.17 bodů z pěti


Čtěte také:

Hluk kolem nás 
Jak odstranit černé tečky 
Nedovolte únavě, aby vyhrála! 
Odpadní látky v těle 
Podmáslí dodá vitalitu a krásu 


Diskuze

jonah

Genitální oparová léčba

Nikdy jsem nevěřil, že by mohl být lék na genital herpes, jak říkají angličtí lékaři. Čekala jsem tak dlouho od roku 2013 v bolestech a vyrážkách, abych věděla, jestli je lék, udržoval se na internetu, až jsem se setkal s tímto silným bylinným doktorem, doktor Sagbo, který mi řekl, že má lék, nečekal jsem, takže jsem si objednal jeho bylinný lék a jak jsem řekl, tady jsem tři měsíce až dosud žádné známky vyrážky a bolesti a byl jsem testován na herpes negativní. Pokud trpíte virem jakéhokoli druhu, neváhejte kontaktovat dr sagbo diba. on má lék na virus. jeho e-mailovou adresu ... drsagbo6088@gmail.com. jeho ... + 2347019642881

12.12.2018 17:35
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny