Články

 

18.06.2013 - Iva Veselá

Pevné a štíhlé nohy

2406OWI.jpg

 

Snem každé ženy je mít štíhlé a pevné vytvarované nohy. Pravda, není to zrovna nejlehčí, obzvláště komu není dáno do vínka, ale chce to trochu vytrvalosti. Tak je to se vším. Ale za každým úsilím se dostaví výsledek a i přes genetiku, na kterou se někdy vymlouváme, můžeme s nohami udělat divy.

Chcete-li mít opravdu krásné štíhlé nohy, musíte na sobě pracovat trochu více, bohužel nic není zadarmo. Začněte třeba s během, který tvaruje a posiluje svaly. Výborné je bruslení na in-line bruslích nebo i plavání. Později přidejte posilování a cvičení.


Co způsobuje celulitidu

Celulitidu způsobuje především nahromadění tuku, vody a toxinů, které se zachycují v hlubších vrstvách kůže. Tyto plochy jsou na dotek studené, protože je od těchto míst omezen přítok krve. Plno žen má velké problémy s celulitidou a co nejraději by se jí chtěly zbavit. Není to jen o cvičení, ale samozřejmě i o stravě. Vyvarujte se proto jistých jídel, které vám k dolíčkovaté kůži rádi napomáhají.

Čemu se vyhnout: přemíra solení, sladkosti, čokolády, tučná jídla, minerálky, alkohol.

Co naopak dělat: jezte denně alespoň 5 porcí ovoce a zeleniny, kontrolujte během dne svůj příjem tuků, pijte 2-3 litry vody.


Hlavní příčiny celulitidy

  • nesprávná strava, ze které se v těle hromadí toxiny (proto např. radíme jíst BIO produkty, kde nejsou použity žádné chemikálie)
  • tučná strava >> málo vlákniny
  • stres, nedostatek cvičenÍ
  • dědičnost
  • hormony a antikoncepční pilulky

 

2375Yjk.jpg

Nedaří se Vám zhoubnout, přestože cvičíte? Jídlo je základ a s tím Vám moc ráda pomohu - kontaktujte výživového poradce!

 


Následující série cviků vám pomohou vytvarovat problémové partie:

  • Cvik č.1: Zpevnění vnější strany stehen a hýždí

Jak na to

Položte se na pravý bok, pravou nohu mírně pokrčte, levou ruku opřete pro lepší rovnováhu před tělem. Patu mějte vpřed, nohou kmitejte nahoru a dolů a jen náznakem se dotýkejte podlahy. Po 12-20 opakováních vystřídejte strany. Zacvičte si 3 takové série.

Obměna 1: Obě nohy pokrčte tak, aby s tělem svíraly pravý úhel. Horní nohu s výdechem zvedejte nahoru a s nádechem dolů a snažte se ji nepokládat.

Obměna 2: Ležte na zemi stejným způsobem, spodní nohu mějte mírně pokrčenou a horní nataženou podél těla. S výdechem ji zvedněte a s nádechem dolů, ale nepokládat na zem.

 

 

UPOZORNĚNÍ: na tomto obrázku žena špatně cvičí - má podloženou hlavu. Vy hlavu mějte položenou na natáhnuté ruce, abyste nezatěžovali krční páteř.



  • Cvik č. 2: Zpevnění hýžďových a bederních svalů a procvičení stehen

 

Jak na to

Lehněte si na záda, pokrčte kolena, chodidla položte na podložku, ramena a lopatky mějte na podložce. S výdechem zvedněte pánev, avšak ramena a lopatky se snažte udržet na zemi. Přednožte s výdechem jednu nohu, protlačte patu (nepropínat špičku), druhou nohu tlačte do podložky, vydržte tak pár nádechů výdechů. Povolte s nádechem zvednutou nohu a zvedněte s výdechem druhou nohu. Alespoň 10 vteřin vydržíme a nohu s nádechem vrátíme zpět. Pomalu s výdechem položte záda na podložku.


 

  • Cvik č. 3: Posílení hýždí a stehen

 

Jak na to

Postavte se vzpřímeně, nohy v šíři ramen, zpevněte břicho a proveďte výpad dopředu, aby v koleni byl maximální pravý úhel. Koleno nesmí přesahovat špičku! Pro větší zatížení použijte závaží. Totéž opakujte pro druhou nohu.


 

Chci se objedat do výživové poradny >>

Ponořte se do toho s námi!


 

  • Cvik č. 4: Posílení hýždí a stehen

 

Jak na to

Postavte se do širšího roznožení. S nádechem pokrčujte kolena a podřepněte, aby stehna byla v rovině s podložkou a s výdechem se opět narovnejte téměř do natažení nohou. Ale ne úplně. Proveďte alespoň 12-20x po 3 sériích. Můžete cvik obměnit, že budete v dolní poloze mírně kmitat nahoru a dolů.



  • Cvik č. 5: Squaty

Jak na to

Postavte se na šíři pánve, zpevněte břišní svaly a mírně podsaďte pánev. Přejděte do podřepu tak, aby byla stehna byla rovnoběžně s podložkou a chvíli vydržte. V podřepu udělejte s nádechem výpad vlevo, vydržte a pomalu se s výdechem vracejte do výchozí pozice. Totéž opakujte pro pravou stranu. S výdechem se narovnejte a cvičení opakujte 12-20x po 3 sériích.

 

 

  • Cvik č. 6: Posílení hýždí a stehen

 

Jak na to

Klekněte si na kolena, předloktím se položte na zem. Jednu nohu propněte dozadu zvedejte ji nahoru a dolů. Nohy vystřídejte. V horní poloze nohou můžete kmitat, což zefektivní cvik. Neprohýbejte se v pánvi a nevychylujte boky do stran. Břicho mějte po celou dobu cviku zpevněné

Obměna: Zanoženou nohu ohněte směrem nahoru do pravého úhlu a zvedejte jí nahoru. V horní poloze nohou opět můžete mírně kmitat. Cvičte tahem, ne kmitem!

 

(foto)


Hodnocení článku

Hodnotilo 17 čtenářů průměrem 4.71 bodů z pěti


Čtěte také:

Domácí kosmetické recepty - 2. díl 
Snězte si celoroční experty na krásu 
Takto ne! Vyvarujte se nejčastějším chybám během péče o kontaktní čočky 
Zdraví a alkohol 
Ženy kuřačky ztrácí 14,5 roku života 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny