Články

 

18.09.2012 - Iva Veselá

Henna - rady a zkušenosti s barvením

 

Jaké množství henny použít?

Záleží na hustotě vlasů, na vlasy po ramena přibližně 50g, při prvním barvení použijte větší dávku, ať máte jistotu, že se hennová pasta dostane rovnoměrně všude.

 

Jak často hennou barvit?

Hennový zábal nemůže vlasům nijak uškodit, proto můžete barvit tak často, jak chcete, běžný rozestup je 4-5 týdnů. Po prvním barvení doporučujeme pro dosažení požadovaného barevného odstínu nanést druhý zábal s menším (například týdenním) rozestupem.

 

 Takto henna obalí vlas s dobře pokryje jeho původní barvu. Narozdíl od chemických barev dokáže vlas vyživit.

 

Jak dlouho nechat rozdělanou hennovou směs odstát?

Obecně platí, čím déle necháte hennovou směs odstát, tím více barviva se uvolní. Hennu je však potřeba rozmíchat v kyselém prostředí podle požadované barvy: s citronem pro rezavo-hnědé tóny, s octem a ibiškem pro červeno-mahagonové tóny. Misku s hennou je třeba překrýt potravinovou fólií, aby pasta neoschla a dát na teplé místo. Před nanesením směsi na vlasy je však nutné hennovou pastu zahřát ve vodní lázni, henna se musí na vlasy nanášet teplá.

 

Je dlouho nechat hennový zábal na vlasech?

Doporučovanou dobu 1-2 hodin lze i několikanásobně prodloužit a nechat na vlasech například přes noc. Výsledkem jsou sytější barvy a intenzivnější regenerace.

 

Jak na šediny?

Dlouhé odstátí henny a její dlouhé působení na vlasech jsou vhodné především pro tónování šedivých vlasů. Barevný výsledek na šedinách bude vždy o něco světlejší než na ostatních vlasech, výsledkem tak bývají barevné přechody připomínající originální melír.

 

Jak na chemicky barvené vlasy?

Kombinování chemických barev a barvení hennou se obecně nedoporučuje, přičemž nejrizikovější jsou kombinace henny a barev obsahujících zesvětlovač. V každém případě je nutné nechat chemickou barvu na vlasech před barvením hennou alespoň 4 týdny „vyprchat“. Chování henny na chemicky ošetřených vlasech je těžko předvídatelné, doporučujeme proto jako první krok zvolit zkušební pramínek.

 

Jaké používat přípravky na vlasy ošetřené hennou?

Při barvení vlasů hennou není nutné kupovat žádné speciální šampony či balzámy. Pouze pro mytí vlasů těsně před barvením hennou doporučujeme pro zvýšení regeneračních účinků a silnější barevný efekt použít co nejpřírodnější šampon bez silikonových pečujících složek, které zabraňují proniknutí henny k vlasu. Zejména v tomto případě oceníte šetrnou péči mýdla Aleppo pro své vlasy, jeho jednoduché přírodní složení je zárukou zvýšené regenerace při hennovém zábalu. Pokud při rozdělávání hennové směsi používáte kondicionér nebo masku, volte opět přírodní bez silikonů.

 

Pro Bio-Life.cz: Hennalamda.cz


Hodnocení článku

Hodnotili 2 čtenáři průměrem 4.5 bodů z pěti


Čtěte také:

Bio RYOR Care 
Dětská přírodní kosmetika 
Extra panenský kokosový olej 
Farfalla - luxusní bio kosmetika 
Přírodní péče o mastnou pleť 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny