Články

 

21.01.2013 - Iva Veselá

Maqui berry - ovoce s nejsilnější antioxidační schopností

2261OGR.jpg

 

Maquí berry je čerstvou novinkou na trhu, přečtěte si o tomto "superovoci" více!

 

Co je Maqui berry?

Maquí je temně fialová bobule, která má v průměru 4 - 6 mm, roste v odlehlých místech Patagonie, v jednom z nejčistších a nejúrodnějších míst na Zemi. Jedná se o malý, stále zelený strom s měkkou kůrou, dosahující výšky 4 - 5 metrů. Léčivé účinky Maqui Berry objevili patagonští indiáni z kmene Mapuche, kteří tuto bobuli po století využívali k léčebným účelům. Maqui je také známa jako "chilský wineberry", a místně jako maqui, maquei, queldrón, ach, koelon a clon.

 

Maqui berry má mezi druhy ovoce výrazně nejvyšší antioxidační účinky. Předstihuje v tomto směru, a to až třikrát ovoce Açaí nebo čínskou Goji berry, které byly považovány za dosavadní rekordmany. Podle některých vědeckých výzkumů je právě dostatek antioxidantů základem dobrého zdraví a dlouhověkosti.

 

ORAC (oxygen radical absorbance capacity - velikost antioxidační kapacity)

Ovoce Maqui si získalo celosvětovou popularitu jako nejsilnější antioxidant. U Maqui byla naměřena hodnota ORAC 27600. (Pro srovnání borůvky, náš nejsilnější antioxidant, mají číslo 6500).

 

ČTĚTE TAKÉ: Acai berry - král antioxidantů

 

Šetrná výroba


"100% čisté rozemleté plody Maqui Berry. Plody jsou ihned po sklizni lyofilizovány

(nejšetrnější způsob sušení mrazem) a následně rozemlety.

 


Maqui Berry obsahuje

Antokyany (neutralizují volné kyslíkové radikály), flavonoidy, vlákninu, bílkoviny, minerály (zejména vápník a železo), esenciální nenasycené mastné kyseliny (omega 3,6,9), vitaminy (hlavně skupiny B a vitamin C).

 

V případě dotazů ohledně hubnutí a vyváženého stravování kontaktujte výživového poradce!


 

Jak působí na organismus

Maqui působí na organismus jako stimulant, i když neobsahuje látky působící na centrální nervovou soustavu. Maqui pouze díky obsahu prospěšných látek zrychluje metabolismus a přirozené děje v těle způsobujících v důsledku detoxikaci a zefektivnění práce organismu.

Protože Maqui obsahuje velké množství antioxidantů, chrání organismus před stárnutím, posiluje imunitní systém a také významně snižuje nebezpeční onemocnění rakovinou a cukrovkou.

V poslední době se v západních zemích používá Maqui Berry pro snižování hmotnosti. Maqui částečně tlumí hlad, proto je vhodné užívat je 1/2 hodiny před jídlem, ale hlavní předností je zrychlení metabolismu a postupné čištění organismu. Čím déle se Maqui užívá, típ lépe organismus funguje a rychleji se hubne, první účinky lze pozorovat již během 14 dní.

Detoxikace organismu má i další pozitivní dopady jako je např. snížení cholesterolu, zlepšení stavu pleti, vyšší psychická i fyzická výkonnost, zlepšení nálady, zvýšení imunity.

 Stejně jako borůvky i Maqui působí antibakteriálně až mírně antibioticky, proto působí velice dobře proti plísním, kožním problémům, zánětům apod.

 

 

Popis účinků Maqui berry

Metabolismus

Maqui berry zrychluje metabolismus a pomáhá při hubnutí. Klinická studie, která byla provedena na University of Texas v Austinu na 500 jedincích (50 % muži, 50 % ženy) prokázala, že lidé ve skupině, která konzumovala Maqui berry, dosáhli největšího úbytku tělesné hmotnosti. Nejlépe si také udrželi svou hmotnost v následujícíh 6-ti měsících. Pokud i Vy se snažíte zhubnout, Maqui Berry je určena pro Vás.

 

Proti stárnutí

V průběhu stárnutí jsou naše buňky ovlivněny volnými radikály. V důsledku toho začnou naše orgány chátrat. Tělo má na ochranu vybudovaný obranný systém, nicméně, čím stárneme, tím systém slábne. Velikou roli v boji proti škodlivým účinkům volných radikálů sehrávají přírodní antioxidanty. Užívání Maqui berry může pomoci posílit váš imunitní systém a podpořit zdraví.


Protizánětlivé účinky

Maqui berry působí také proti zánětům. Mnoho lidí trpí záněty v kostech a kloubech a díky Maqui berry se může jejich výskyt výrazně snížit.

 

 

  • 3x účinnější AÇAÍ !
  • Nejvyšší poměr antioxidantů v ovoci na světě
  • Podporuje metabolismus, tím i hubnutí
  • Posiluje obranyschopnost
  • Dodává sílu a zvyšuje vytrvalost
  • Snižuje riziko výskytu rakoviny a cukrovky
  • Neutralizuje volné radikály
  • Zdroj vitamínu C, vápníku a železa
  • Zvyšuje hladinu energie
  • Působí proti zánětům
  • Posiluje kosti a klouby
  • Čistí pokožku a pomáhá ji chránit před škodlivým slunečním zářením

 


Hodnocení článku

Článek nebyl ještě ohodnocen.


Čtěte také:

BIO IKEA 
dTest - Která mléčná čokoláda je nej? 
Kolik trávicích šťáv vyprodukujeme 
Obézní muži umírají mladí 
Studio SARAH - potěšení pro tělo i duši! 


Diskuze

Jarmila Nováková

Návod na použití

Dobrý den. Objednala jsem si tablety Maqui berry ale nepřišel mi návod na použití. Nevím jestli se používá před jídlem a nebopo jídle. Prosím o návod. Děkuji - J.Nováková

18.05.2013 15:13
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny