Články

 

29.11.2008 - Iva Veselá

Co pít při hubnuti?

1822Mzd.jpg

 

Pijete sladké nápoje? Kávu, limonády, coca colu, mléko, džusy a podobně? Jestliže si chcete hlídat a hlavně udržovat štíhlou linii, bude nezbytné tyto nápoje omezit nebo zcela úplně vyloučit. Zkrátka hledat ve sladkých variacích nápojů nemá smysl, protože nenajdete nic, co by vám prospělo. A když už je to nápoj „bez curku“ nebo jakýsi další light nápoj, raději se na to ani nedívejte. Obsahují takové chemikálie, se kterými si tělo nedokáže poradit a je zmatené. Pokouší se tyto chemikálie zpracovat, ale nezbývá mu práce na další potravu, kterou sníte. Takže výsledkem je to, že naplníte tělo dalšími odpadními látkami, tělo nepracuje tak, jak má, špatně tráví, metabolismus se zpomalí a vy tloustnete.

 

Počítejte a divte se

Zkuste se zamyslet, jaké tekutiny denně vypijete. Lidi, kteří pijí čaj a vodu, to mají nejjednodušší. Pijí, kolik chtějí a nepřiberou ani gram. Ale když si spočítáte ranní kávu s mlékem, přes den džusy, limonády, další káva na oběd nebo sladký a tučný mléčný sheik a navečer pivo na odpočinek…to je kalorií!!! Je to tolik kalorií, že nahradí jedno velké jídlo. A vy tyto kalorie přijmete a ještě si k tomu to jídlo dáte. Takže kalorie naskakují a tukové pásy na vašem břiše také.

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!

 

 

Výsledek – udiveni?

Když si někdo sečte kalorie z těchto nápojů, tak zjistí, že co měl přes den projíst, zcela propil. Takže jak začít? Je to jednoduché. Váš pitný režim se bude skládat POUZE z čisté vody a čaje (ovocný, zelený,…). Dejme tomu, že si za den můžete dopřát šálek kávy, ale bez cukru a bez smetany. Maximálně přilít trochu na zabarvení polotučné nebo nízkotučné mléko. Můžete udělat změnu náhradou kávy za obilnou kávu, která je zdravější. Toť vše.

 

Nic neděláte a hubnete!

Tento pitný režim je výhodný zaprvé v tom, že budete pít zdravé věci, po kterých rozhodně nepřiberete. Zadruhé jídla, která budete jíst, budu stejná a to, že omezíte sladké nápoje, vám ubere denní příjem kalorií. Výsledek bude mírné hubnutí. Ovšem nebudete-li si dopřávat jídlo místo omezených sladkých nápojů. A další výhoda – voda nestojí nic (tedy pokud máte přístup k dobré kohoutkové vodě) a čaj stojí také málo. Takže ještě ušetříte. Není to paráda?

 

Potřebuji sladké

Jistě každého přepadne chuť na sladký nápoj. Lze se přepít i vody a čaje. Jak to krajních situacích vyřešit? Zde je odpověď těžká, protože můžete sáhnout po sladkém nápoji, který je kalorický nebo si můžete koupit sladké rozpustné vitamíny ve formě šumivých tablet, která obsahují umělá sladidla. Po jednom tloustnete, po druhém si ničíte tělo a také tloustnete. Takže můžete udělat to, že si koupíte 100% KVALITNÍ ! bio džus nebo bio sirup a občas si ho můžete přidat do vody. Nebo dalším řešením může být voda s vymačkanou citrónovou šťávou.

 

 

Image: m_bartosch / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotilo 6 čtenářů průměrem 4.83 bodů z pěti


Čtěte také:

Bagety Enjoy your diet - nenechte se tahat za nos 
Hladovění = zpomalený metabolismus 
Hubněte již při nákupu 
Základní pravidla zdravé výživy 
Zázračné hubnoucí doplňky stravy 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny