Články

 

29.11.2013 - Iva Veselá

Proč se vám nedaří zhubnout - 3 nejčastější důvody

2507ODk.jpg

 

Pokud patříte mezi ty, kteří se už nějakou chvilku pokouší zhubnout a stále se vám to nedaří, možná konečně najdete, v čem je háček.

 

1) Nejíte tak, jak je potřeba

Proč mám pořád kila navíc? Co dělám špatně?

Pokud pomineme genetiku, která mívá na hmotnost většinou minimální vliv, je příčinou nadváhy hlavně životní styl a stravovací návyky – jíme nepravidelně, v nevhodnou dobu, přejídáme se anebo jíme málo. Výběr správných a kvalitních potravin je pouze jednou z nutností. Hlavní roli při redukci hraje množství jednotlivých potravin a rozložení energie během dne. Proto většinou nefungují obecné jídelníčky a rady z internetu, časopisů nebo televize. Mnozí se řídí těmito radami a myslí, že ví, co májí dělat a jak jíst. Ale hlavní je individuální přístup a sestavení jídelníčku přímo na míru dle svých potřeb a možností.

 

2) Cvičení je důležitější než úprava stravy

Snažím se cvičit, ale nehubnu

Mnoho lidí se domnívá, že pokud budou pravidelně cvičit, nemusí se v jídle až tak moc omezovat a přesto budou hubnout. Proces hubnutí je bilance mezi přijatou a vydanou energií. Pokud během cvičení vydáme určitou energii, ale v jídle ji následně opět přijmeme, hubnout nebudeme. Pokud naopak budeme jíst málo, metabolismus se zpomalí a také nezhubneme. Strava je tedy základem a tvoří více než 70 % úspěchu při hubnutí. Pokud zkombinujeme jídelníček nastavený podle potřeb klienta s vhodnou pohybovou aktivitou, hubnutí má maximální efekt.

 

3) Stres jako denní chleba

Může být nadváha způsobená nadměrným stresem?

Ve spojitosti s nadváhou působí stres na každého jinak. Někdo má potřebu zahnat stres jídlem, někdo ve stresových situacích nemůže jídlo ani vidět. Ti, kteří jedí ve stresu, nemají obvykle dostatečnou sebekontrolu a situaci řeší jídlem. Následuje konzumace potravin bohatých na tuky a cukry, což zdraví rozhodně nepřispívá. Váha tedy bude zákonitě narůstat. Ti, kteří naopak ve stresu nejedí vůbec, se mohou dostat rovněž do zdravotních problémů - úbytek váhy (většinou svalová hmota), nedostatečné vyživení organismu, únava, oslabení imunity, poruchy příjmu potravy a další onemocnění plynoucí ze zmíněných potíží.

 

2375Yjk.jpg

Naučte se správně jíst a dejte vašemu tělo přesně to, co potřebuje. Jezte bez výčitek. To vše vás naučíme ve Food Life. Kontaktujte našeho výživového poradce!

 

2454NDE.jpg


Hodnocení článku

Hodnotili 4 čtenáři průměrem 4.75 bodů z pěti


Čtěte také:

AKCE - Odborné zhodnocení vašeho jídelníčku! 
Pozor na hubnoucí mýty! 
Tuky a hubnutí 
Udržte si štíhlou linii i na podzim 
Zdravá, rychlá a netučná svačinka 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny