Články

 

02.04.2013 - Iva Veselá

10 Feng shui tipů pro pevné zdraví

1684YmR.jpg

 

Zdraví je zajisté pramenem naší spokojenosti. Umění Feng Shui upozorňuje na některé faktory zhoršující zdravotní stav na energetické úrovni. Pomalé, ale stálé působení stagnující či nepříznivé energie se pozvolna projevuje také na našem zdravotním stavu. Přitom velmi jednoduchými postupy můžeme aktivně rozproudit energii našeho domu či bytu a tím potažmo povzbudit ozdravující síly našeho organismu.

 

Přinášíme Vám několik opravdu jednoduchých, ovšem velmi účinných Feng Shui postupů pro pevné zdraví. Vyzkoušejte je s námi a napište nám, jak se Vám osvědčily.

 

 

1

Čistý a funkční sporák - čistý sporák ovlivňuje všechny aspekty života. Čistotou přenášíme pozitivní energii také na jídlo. Pokud sporák nefunguje /třeba jen jedna plotýnka/ nechte jej opravit, nebo kupte nový.

 

2

Umístění sporáku - nejvhodnější je takové místo, kde máte přehled o okolí, vidíte na dveře a nestojíte k nim zády. Za sporák také můžete nainstalovat zrcadlo - opticky tak zvýšíte počet plotýnek / svědčí o hojnosti/ a budete mít větší přehled, co se děje za Vámi.

 

3

Zvonkohra nebo křišťál - poblíž sporáku zavěste křišťál či kovovou zvonkohru. Posílíte tím Čchi při přípravě pokrmů. Ideální je zavěsit tyto předměty na červenou stuhu či nit. Křišťál harmonizuje energii a pomáhá tak předejít drobným úrazům a nehodám v kuchyni. Konec pořezání, opaření apod!

 

4

Červená barva - pokud potřebujete více vitality, pořiďte si červené prostěradlo. Můžete je přímo povléct, nebo jej dejte pod matraci - pěkně kus látky rozprostřete pod celou plochou matrace. Léčba je velmi efektivní a pomáhá také sexuálnímu životu.

 

 

Máte dotazy k vyváženému a zdravému stravování v souladu s čínskou medicínou? Kontaktujte výživového poradce!

 

 

5

Mobil - mobilem zde myslíme závěsné zařízení, které drobným pohybem rozproudí energii - spirálky, zvonkohry, větrníčky. Najděte střed domu či bytu - tato oblast má na Vaše zdraví největší vliv, pečlivě jej ukliďte a zavěste mobil.

 

6

Funkční systémy domu - udržujte čisté a funkční systémy domu - trubky, odpady, rozvody. Oběhové systémy domu působí na Váš oběhový systém a dýchací soustavu. Pokud není něco v pořádku, ihned to opravte. Tento krok je velmi důležitý a velmi účinný!

 

7

Odklonit jedovaté šípy - otrávený šíp je jakýkoliv ostrý úhel, špice, ostrý roh - obzvláště pokud je namířen na postel, kolébku, pohovku, sporák, vchodové dveře, stůl. Proti těm zvenčí domu, umístěte zrcátko Bagua v předsíni, k těm vnitřním postavte květiny, překryjte je látkou, použijte závěsné křišťály.

 

8

Léčba trámů - obnažené trámy vytváří utlačující energii působící psychické i zdravotní potíže. Obzvláště ty nad postelí, sporákem a stolem. Jako léčbu je můžete natřít stejnou barvou jako strop, aby opticky tolik nevynikaly či na ně zavěsit Feng Shui flétnu. Také je můžete zamaskovat dekorativními závěsy.

 

9

Osvěžení vzduchu - podpořte tok energie Čchi udržováním přísunu čerstvého vzduchu. Můžete častěji větrat, nepřetápět místnosti. Výborné je také pořídit si malou pokojovou fontánu - zvlhčí vzduch a zpříjemní atmosféru. Ovšem pozor - musíte ji pečlivě udržovat čistou a funkční.

 

10

Pozor na elektromagnetická pole - domácí spotřebiče, počítače, televizory, hifi věže jsou obklopeny elektromagnetickým polem. Pokud je to jen trochu možné, spěte mimo dosah těchto spotřebičů. Pořiďte si budík na baterie, nebo třeba i natahovací. Naším osvědčeným tipem je pořídit si k televizi, monitoru a hifi věži valounek fluoritu - tento kámen skvěle absorbuje záření a tak Vás chrání. Pravidelně jej čistěte proudem studené vody.

 

 

Pro Bio-Life.cz: Zdravi4u.cz


Hodnocení článku

Hodnotilo 9 čtenářů průměrem 4.44 bodů z pěti


Čtěte také:

39 tipů, jak dostat do bytu feng-shui 
Feng shui a bydlení 
Feng Shui a naše ložnice 
Pokračování Feng-shui 
Seznámení s Feng-shui 


Diskuze

ivča klásková

Moc inspirativní článek,pár věcí tak zařídím a hlavně je to dostupné pro každého, to se mi líbí:)

11.03.2010 10:02
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny