Články

 

08.01.2010 - Iva Veselá

Květiny v bytě - podpora dobré čchi

 

Na květiny je vždy příjemný pohled a navíc podporují tok pozitivní energie čchi. Rostliny v květináčích a čerstvě řezané květiny jsou pro byt nejlepší. Mrtvé květiny naopak vytvářejí negativní čchi, a tak jakmile začnou vadnout, vyhoďte je. Vhodnou alternativu pro zaměstnané lidi představují květiny umělé.

 

Musí být však čisté a bez prachu, jinak se na nich bude usazovat a stagnovat negativní čchi. Sušené květiny nejsou z hlediska Feng Shui přijatelné - jsou zbavené veškeré vody, jde v podstatě o mrtvou hmotu, prostor touto energií zvláštně těžkne a také jakoby vysychá.

 

Různé květiny mají různou energii a tím i vliv na naše prostředí a smysly. Ideální jsou rostliny v kořenáčích s kulatými listy a barevnými květy. Ostré dlouhé listy palem a podobných rostlin mají naopak energii jako nůž - bodavou a ostrou. V následujících krátkých bodech Vám přinášíme výčet obzvláště vhodných květin a rostlin, které jistě naplní váš dům či byt příjemnou pozitivní energií.

 

Čím jsou květiny pestřejší, tím lépe. Podle Feng Shui je pět obzvláště prospěšných květin:

 

Pivoňka

symbolizuje lásku, bohatství a čest. Traduje se,že pivoňky přinášejí bohatství.

 

Chryzantéma

je květina štěstí a smíchu. Symbolizuje pohodlí a uvolnění. Nejběžnějšími květinami při oslavách čínského nového roku jsou právě pivoňky a chryzantémy

 

Bílé magnólie a orchideje

symbolizují ženskost, dobrý vkus a vyrovnanost

 

Lotos

posvátná květina buddhistů symbolizuje čistotu.

 

Bambus

využijte jedinečné energie bambusu a podpořte své štěstí ! Na výhonky bambusu můžete pověsit červenou stuhu s mincemi. Také můžete několik stonků bambusu ve váze svázat červenou stuhou.

 

Ke zlepšení vztahů Vám mohou pomoci květiny. Kupte dvě stejného druhu, postavte je do vázy a umístěte ji v západní části domu či bytu, ideálně k oknu. Květinám měňte denně vodu.

Stromy rostoucí před domem by neměly zakrývat vchod. Vyvolává to tísnivý, klaustrofobický pocit a ztěžuje přítok pozitivní energie čchi.

 

Vysoké či popínavé rostliny mohou pomoci zmírnit negativní energii trámů a ostrých rohů. Nechejte je pnout se, nebo vyšší květiny postavte před ostré roky.

Pokud to půjde vyvarujte se kaktusů a rostlin s ostrými tenkými listy - vysílají bodající energii a v jejich přítomnosti se můžete cítit nepříjemně. Velmi vhodné jsou kvetoucí rostliny s kulatými listy.

 

 

Sušené květiny a vazby nejsou z hlediska Feng Shui příliš vhodné. Jde o mrtvou energii. Vhodnější jsou květiny umělé. Ovšem i o ně se pečlivě starejte - utírejte z nich prach a omývejte je.

 

 

Pro Bio-Life.cz: Zdravi4u.cz

Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Feng shui a bydlení 
Feng shui a láska 
Feng Shui a naše ložnice 
Kam za dobrou energií 
Pokračování Feng-shui 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny