Články

 

04.07.2011 - Iva Veselá

Feng Shui a naše ložnice

2135OTR.jpg

 

Spánkem strávíme 1/3 našeho života. Jelikož je to velký díl našeho času, měli bychom se postarat o to, kde ho trávíme. Ložnice by měla zářit harmonií, rovnováho, uodpočinkem a  při pohledu na ní bychom měli být spokojeni. Je třeba, aby ložnice měla životní náboj.

 

V této místnosti se probouzíme den co den, a proto je třeba znát umístění jednotlivých kusů nábytku. Může se nám totiž stát, že si rozmístíme nábytek do negativních pozic, čímž místo harmonického pokoje, získáme místnost plnou napětí, neuvolněné energie a můžeme si tím ublížit. Někdo si negativní účinky nemusí uvědomovat a nevnímá, že na něj "špatná" ložnice působí. Špatné působení vnímá tělo, ale my už tolik ne. My vnímáme jen následky špatné nálady, nervozity apod. Ale po změně a přestavění ložnice pozitivní změnu pozná každý, to je jisté.

 

Rady do ložnice

V prvním kroku už dbejte na strukturu ložnice. Není vhodné mít v ložnici trámy, jelikož působí neblaze. Navádějí k tomu, abychom na našich bedrech nosili velkou zátěž. Pokud už v ložnici trámy máte, nedávejte pod  ně postel.

 

 

V případě dotazů ohledně vašeho stravování nebo zdravotních potíží kontaktujte výživového poradce.

 

 

Postel na prvním místě

Postel by měla ovládat celou místnost, protože je její hlavní součásti. Nikdy jí nedáváme čelem ke dveřím ani do roviny se dveřmi. Měla by být postavena nejdál od kouta dveří.  Nad postelí by nemělo být okno nebo ho přikryjte. O zrcadlu a obrazech to platí taktéž. Zkrátka nad postelí by nemělo být nic, ani žádné výklenky dekorace apod. Jestliže je pro vás nutné alespoň něco nad postel něco umístit, dejte přednost lehkým věcem, např. zvonkohra z bambusu, proutí nebo lampiónek. Dveře ložnice při spaní zavírejte.

 

Zvlhčování

Pod okno umístíme zásobník s vodou.

 

Rostliny se zde nezavděčí

Vyvarujte se živých rostlin a květin ve vaší ložnice. Jsou zdrojem velké energie. Ve dne rostliny produkují kyslík, v noci ovšem oxid uhličitý. Jedinou výjimkou může být ložnice nemocného člověka, ale i tak postačí jen pár dnů a květiny dejte stranou.

 

Zrcadla

Pokud máte v ložnici zrcadlo, mějte nejvýše jedno a neumějte ho nad postelí nebo před postelí. Při vstávání byste se neměli vidět přímo z postele. Navíc zrcadla podvědomě svádějí k nevěrám a vměšování se třetích osob do rodinného kruhu.

 

 

 

Co na noční stolek

Je důležité, co si položíte na noční stolek. Vyzdobte si ho například fotografií rodiny nebo nějakou pro vás příjemnou věcí. Nepokládejte na něj věci pracovní, papíry, složenky atd. Ložnice slouží ke spaní a milování, takže pryč s nepříjemnostmi, které mohou navodit neklidný spánek.

 

Co nejméně elektroniky

Opravdu se snažte vyvarovat se televizím, počítačům, přehrávačům, cvičícím přístrojům a všmu aktivnímu. Nejen že elektronika vytváří neblahé elektromagnetické pole, čímž se v bytě vytváří tzv. elektromagnetický smog, ale jsou to přímo rušiči našeho spánku. Mají aktivní energii a spánek velmi narušují. Buď je něčím přikryjte, uzavřete do skříně, nebo nejlépe úplně odstraňte.

 

Osvětlení jen zhleka

Žádná ostrá světla, silné bodové žárovky nebo zářící lampy. Dejte přednost mírnému příjemnému světlu. Silné světlo můžete upravit clonou, která záři zmírní. Specialitkou jsou zavěšené křišťály do oken, vytvoří zvláštní světlo a krásně odráží sluneční svit.

 

Tvar a vzhled nábytku

Při vybavení bytu ve stylu feng shui se minimalizuje použití ostrých hran a rohů. Dávejme proto přednnost kulatým a obloukovým tvarům. Nábytek by neměl nabývat horentních rozměrů. Například noční stolek nebo nábytek u postele by neměl být příliš vysoký.

 

Zamilujte si ložnici

Podívejte se na vaši ložnici a řekněte si, co vám na ní vadí. Čeho si všimnete na první pohled, dejte pryč. V ložnici byste neměli mít žádný předmět, který se vám nelíbí nebo který vám vadí. Také by měl být v ložnici pořádek, čistý vzduch a místnost by měla působit prostrně. Jistě by neměla navozovat dojem neútulného krcálku.

Ložnici si také můžeme zkrášlit věcmi, které jsme od někoho dostali nebo věcmi, které v nás navozují pozitivní náladu a energii.

 

Image: photostock / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotilo 15 čtenářů průměrem 4.4 bodů z pěti


Čtěte také:

10 Feng shui tipů pro pevné zdraví 
39 tipů, jak dostat do bytu feng-shui 
Feng shui a bydlení 
Květiny v bytě - podpora dobré čchi 
Pokračování Feng-shui 


Diskuze

iva klásková

Přesně v tomto duchu si právě ložnici zařizuji,pouze popřemýšlím o minimalizaci ostrých hran nábytku:-) díky za inspiraci,přišla včas:-))

07.07.2011 10:15
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny