Články

 

11.03.2009 - Iva Veselá

Jak se toxiny dostanou do těla? - 1. část

1699OWF.jpg

 

Jak se toxiny a infekce dostanou do organismu? Tento článek stojí za přečtení, protože způsoby, jak se toxiny mohou dostat do těla, vás jistě překvapí. Ne je to strava - je to o to horší, že jíme každou chvíli, každý den, celý život...Už proto byste měli dbát prvořadě na stravu.

 

1. Toxiny ze stravy a nápojů

Člověkem, zhruba za 60 let aktivního života, projde až 60m3 potravy. Je to takový průměrný obývací pokoj. Bylo by pošetilé se domnívat, že se většina v organismu zužitkuje a zbytky vyjdou jako exkrementy ven. Část potravy se v našem těle postupně usazuje a stává se tak naší nedílnou součástí. Nejvíce nebezpečnou součástí stravy jsou hleny a tuky. Pokud konzumujeme nadměrné množství potravy, která zahleňuje (mléčné výrobky, bílá mouka, maso, bílý cukr), připravujeme ideální útočiště infekcím, které se snaží právě v hlenu najít skrýš před zásahem imunitního systému.

 

 

Další neméně závaznou toxickou součástí potravy jsou všechny toxiny a infekce, které stojí ve středu pozornosti našich detoxikačních aktivit - těžké kovy, radioaktivita, potravinová chemie (naše známá „Éčka"), zemědělské postřiky, antibiotika v zemědělských chovech, plísně a jejich toxiny, vzdušný prach, atd..

 

2. Drogy a cigarety

Tento problém není nutno příliš rozebírat. I příležitostné užívání drog a cigaret může vést k závažným poruchám zdravotního stavu. Detoxikace má cenu i pro kuřáka, který se svého návyku nedokáže, či nechce, vzdát, ale hlavně pro ty, kteří měli dostatek vůle a přestali kouřit.

 

Zplodiny z drog či cigaret zůstávají v organismu většinou velmi dlouho i po mnohaleté abstinenci. Proto nečekejme zázraky po týdnech, ale naše detoxikace by měla trvat i roky.

 

3. Vzduch a znečištěné pracovní prostředí

Plícemi dýcháme vzduch, z něhož organismus využívá kyslík pro okysličování krve. Ve vzduchu je ale přítomna řada toxických látek, které se usazují na sliznicích dýchacích cest a plic a roznášejí se dále do organismu. Rovněž dýcháním do našeho organismu proniká řada infekcí.

 

4. Vliv matky na dítě v prenatálním období

Je nesmírně důležité, jak čisté prostředí poskytne děloha matky vzniklému zárodku nového života. Obecně platí, že všechny toxické zátěže, které má v těle matka, se mohou přenést na dítě. Budoucí maminky se ptají jak mohou pomoci, aby vše probíhalo co nejlépe - tady je důležitá detoxikace alespoň 6 měsíců před početím. Toxický stav ledvin je odpovědný za kvalitu a čistotu celého gynekologického ústrojí.

 

Žena, která trpěla před otěhotněním častými kvasinkovými výtoky s velkou pravděpodobností porodí potomka, u kterého mohou kvasinky způsobovat v určitém věku např. kožní ekzém. Je dobré do 3let věku dítěte zjistit toxickou zátěž matky a dítě detoxikovat stejným způsobem jako ji. Dítěti stačí dávat menší množství detoxikační kůry (bylinné čaje, tinktury, reflexní terapie, aroma masáže atd.), protože děti jsou obzvláště citlivé a reagují velmi rychle a dobře. Je tomu asi proto, že hlen v dětském organismu je ještě poměrně řídký, není zahuštěný a naschlý v záhybech tělesných dutin a tkání.

Také mužské spermie by měly vznikat a dozrávat v netoxickém prostředí, aby nedocházelo k poškození genetické informace. Proto je také velmi důležité detoxikovat okruh ledvin.

 

5. Pohlavní styk a líbání

Přes sliznici pohlavních orgánů muže i ženy se přenáší celá škála typických infekcí. Nejlepší prevencí je věrnost partnerů, ale i zde je důležitá u obou detoxikace ledvinových okruhů.

Infekce se také přenáší stykem sliznic pohlavních orgánů se sliznicemi jiných orgánů (sliznice konečníku, ústní dutina).

 

6. Bodnutí hmyzem, paraziti

V našich krajích jsou nejvýznamnější klíšťata, která přenášejí borreliozy a virus klíšťové encefalitidy. Uvádí se, že v některých lokalitách je borreliozou nakaženo až 60% klíšťat.

Rovněž mouchy, komáři, ovádi, aj. můžou být zdrojem infekcí.

 

7. Poranění pokožky

Jednou ze základních funkcí pokožky je uchránit vnitřní prostředí člověka před vnějšími škodlivými vlivy, jak klimatickými - horkem, zimou, vlhkem, tak i před přímým proniknutím toxických látek a infekcí do organismu. Při poranění pokožky může dojít k infikování poranění tkáně.

 

8. Otěr a oxidace zubních materiálů v ústní dutině

Zubní výplně, zejména kovy a jejich slitiny, jsou z hlediska detoxikační medicíny rizikové.

V ústní dutině dochází v důsledku otěru k uvolňování velmi jemných částí zubních materiálů a jejich oxidů. Polykají se slinami do žaludku, odkud jsou roznášeny do organismu. Tam se usazují v místě stresu na konkrétním orgánu.

Kontaminace těžkými kovy se může projevit těmito problémy: hormonální nerovnováha, psychické potíže, nervové potíže, kožní problémy, imunitní poruchy.

 

Velká část lidí je bohužel zvyklá věřit tomu, že naše vnitřní prostředí je vybaveno dokonalou schopností vše špatné a nepotřebné z těla vyloučit. Imunitní systém člověka je skutečně dokonalý a má schopnost většinu toxických látek z organismu vyloučit, ale ne všechno. Změnu můžeme realizovat tím, že zavedeme vnitřní hygienu těla. Je dobré se naučit znát informace o tom co jíme a pijeme, co do detoxikace zahrneme. Koupele, pitné kůry, cvičení, nacházení pozitivního myšlení, masáže celého těla, reflexní terapii nohou, aromaterapie a další jsou skvělými relaxačními a detoxikačními prostředky.

 


Hodnocení článku

Hodnotilo 18 čtenářů průměrem 4.56 bodů z pěti


Čtěte také:

Biologické hodiny aneb co se s námi děje přes den 
Jack Lean 94 let - expert na fitness a kulturistiku! Stále nějaké výmluvy? 
Sušená syrovátka 
Vliv stravy na kvalitu vlasů 
Žijeme tak, jak dýcháme 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny