Články

 

07.04.2011 - Iva Veselá

Mladá pšenice

 

Mladá pšenice patří mezi tzv. zelené potraviny, které mají velmi široký pozitivní účinky na naše zdraví. Mezi nejdůležitější patří zvýšení imunity, podpora trávení a činnosti prakticky celého trávicího traktu. Alkalické pH neutralizuje překyselení organismu z důvodu špatné životosprávy (následkem může být pálení žáhy, otoky, kožní potíže a další). Chlorofyl a beta-karoten bohatě obsažené v mladé pšenici jsou skvělým antioxidantem, chránícím tělo před degenerativními procesy.

 

Tráva z pšenice působí jako silný detoxikant, odkyseluje organismus a zásobuje organismus potřebnými látkami pro funkci imunitního systému. Urychluje hubnutí, snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu, podporuje celkově dýchací ústrojí, čistí střevní stěny, obnovuje endokrinní systém a neutralizuje toxiny a karcinogeny v těle.

Celkově zabraňuje degeneraci organismu a chrání ho před napadením volnými radikály.

 

V případě dotazů ohledně správné výživy nebo při zdravotních potížích kontaktujte výživového poradce.


 

Další účinky mladé pšenice

Mladá pšenice, od Iswari v podobě jemně mletého prášku, patří mezi typické zástupce tzv. zelených potravin. Její mimořádné pozitivní účinky na naše zdraví jsou dobře zmapovány. V první řadě má skvělý vliv na činnost celého trávicího traktu. Působí pozitivně jak na průjmy tak na zácpu, při zánětlivých onemocněních a vředových chorobách, kvůli obsahu vlákniny zlepšuje peristaltiku střeva.

 

Antioxidanty a chlorofyl

Mladá pšenice je skvělý zdroj antioxidantů v podobě beta-karotenu, chlorofylu a řady dalších enzymů. Chlorofyl má mimořádně kladné účinky na lidské zdraví. Má téměř shodné složení jako hemoglobin (molekula pouze obsahuje ve svém středu atom hořčíku namísto železa). Požívání potravin a preparátů s železem společně s chlorofylem mnohonásobně zvyšuje jejich využitelnost pro krvetvorbu. Chlorofyl má rovněž výrazné antiseptické a antioxidační účinky. Velmi známá je schopnost chlorofylu odbourávat tělesné pachy, vč. dechu, střevních produktů, apod. (enzymy obsažené v mladé pšenici totiž omezují hnilobné procesy v těle).

 

Rovněž je prokázána schopnost mladé pšenice významně snížit riziko degeneračních a rakovinotvorných procesů díky chlorofylu, beta-karotenu a enzymu SOD (superoxid dismutáza).

 

Vitamíny

Z vitamínů je mladá pšenice bohatá na beta-karoten (provitamin A), komplex vitamínů B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12), vit. C, E, K a zeaxantin (karotenoid se silným antioxidačním účinkem).

 

Způsob použití

Vmíchejte obsah jedné lžičky do polévky, salátu, ovocného nebo zeleninového džusu, apod.

Zelený koktejl: 1 jablko, špetka čerstvého zázvoru, 1 lžička mladé pšenice v prášku, citronová nebo limetková šťáva na dochucení, hrstka špenátu. Rozmixujte a hned vypijte.

 

Důležité je používat mladou pšenici jen v pokrmech teplých do 40 °C, čili přidat lžičku do polévky servírované již na talíři! Jenom tak získáte plný prospěch ze všech látek, které byly plně zachovány během šetrného zpracování mladé pšenice bez jakékoli vysokoteplotní chemické úpravy.


Kde trávu z pšenice zakoupit

Mladou pšenici si můžete zakoupit v nově otevřeném internetovém obchodě na Food-Life.cz, ve kterém máte do konce dubna 5% slevu na všechno zboží.

 


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Kokos 
Lupina neboli tremoso - pro celiaky i dietáře 
Olej z pšeničných klíčků 
Zelenina každý den - ale jaké množství? 
Zelí jako lék 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny