Články

 

15.10.2013 - Iva Veselá

Meruňková jádra proti rakovině

 

Podobně jako většina ořechů a semen, tak i jádra meruněk jsou velice výživná. Obsahují především látku zvanou amygdalin neboli méně známý vitamín B17, která se téměř vytratila z našich současných nezdravých hybridních potravin. Avšak národy, jež ještě stále jedí tradiční přirozenou stravu (Hunzové v Pákistánu), a tím i zmíněný vitamín B17, jsou národy mimořádně zdravé, dožívají se nadprůměrně vysokého věku a zdají se být prosté od rakoviny. Právě meruňky a jejich jádra patří mezi jejich nejoblíbenější pochoutky.


Střed zájmu v onkologické léčbě

Právě látka amygdalin může pomáhat přirozeným způsobem chránit organismus před rakovinou. Bylo již vědecky dokázáno, že amygdalin napadá rakovinové buňky, zastavuje jejich šíření a pomalu je ničí.

 

Amygdalin má příznivě působit na všechno: při onkologických onemocněních, na zvýšení obranyschopnosti organismu, vylepšení hladiny cukru a tuku v krvi, na krevní tlak nebo na pružnost a průchodnost cév a srážlivost krve. Čímž se jinými slovy říká, že pomáhá při rakovině, chrání před mrtvicí, zlepšuje imunitu, pomáhá diabetikům apod.

 

2375Yjk.jpg

Tápete v nových potravinách? Nevíte, jak a co máte přesně jíst? Kontaktujte našeho výživového poradce!

 


Nebezpeční meruňkových jader

Hlavním nebezpečím sušených meruňkových jader je toxicita - vyloupaný vnitřek meruněk je jedovatý. Každý prodejce meruňkových jadérek na tuto skutečnost upozorňuje nebo by přinejmenším měl upozornit. Můžeme cítit slabost, závratě, nevolnost nebo také zvracet. Proč?

Viníkem je nebezpečný kyanid.

 

Léčivá látka amygdalin je glykosid, který se při trávení štěpí na kyselinu kyanovodíkovou. Což je ona známá hořkomandlová vůně z detektivek spisovatelky Agathy Christie, která ji používala k vraždění poměrně často, a která se také rozline, když jádro meruňky rozpůlíme.

 

Meruňková jádra BioNebio.

 

Kupovat nebo nekupovat?

Jako v každé přírodní látce je však obsah amygdalinu v každém jádru jiný. Obecně se říká, že by člověk neměl sníst víc než pět jadérek denně, pokud už si na nich chce pochutnávat. Problém je, že „léčebné“ dávky proti rakovině doporučované prodejci tohoto zázraku, jsou nesrovnatelně vyšší.

 

2169YzI.jpg Tip výživového poradce

Velký problém je, že ani v sušených jádrech meruněk nedokáže člověk odhadnout bezpečné množství jedovaté látky, takže se může snadno přiotrávit nebo otrávit. Mimochodem otrava je to nepříjemná. Křeče, zvracení a ochrnutí dýchacích svalů, které vede ke smrti.

 

Jak uvedla Vitalia.cz, německé úřady proto nedávno zakázaly prodej sušených jader bez upozornění na nebezpečí otravy a stejně tak distribuci preparátů ze sušených meruňkových jader zakázala i americká agentura FDA, tedy nejvyšší kontrolní úřad pro léky a potraviny. To znamená, že než utratíme své peníze za něco, co má přinést naději, je dobré nejdřív používat vlastní hlavu a tato rizika si uvědomit.

 

Denní příjem meruňkových jadérek

Vzhledem k nevyzpytatelnosti množství uvolněného kyanidu lze těžko odhadovat. Doporučováno je maximálně 10 - 15 ks jadérek, dět zhruba o čtvrtinu méně. Hořká jadérka mohou být ve vyšší míře toxická, jejich konzumace by měla být omezena na maximálně 1 ks denně. Nejsou vhodná pro děti do 3 let.


Hodnocení článku

Hodnotilo 31 čtenářů průměrem 3.71 bodů z pěti


Čtěte také:

Je libo švestiček z naší zahrádky? 
Kokos 
Oživte jídelníček obilovinami 
Sušené plody Jejube 
Tofu - sójový tvaroh 


Diskuze

vaclav štoček

meruňková jádra

dejte mi adresu na koupi meruňkových jáder děkuji v.š

31.10.2015 09:52
Petr Blažek

dotaz

..s omluvou se na vás obracím s dotazem..před 4 léty jsem byl ozářen na cercinom prostaty..při kontrolách po celé 4 roky jsem měl PSA nulových hodnot ..naposledy v lednu 2015 PSA 0,19-rozhodl jsem se užívat měrunková jádra..vážím 88 kg..s početku jsem jedl dle doporučení 30 jader denně..,ale onjevily se u mne vodnaté výtoky z konečníku někdy s krvi(ale to je důsledek ozáření),snížil jsem dávku jader na 15 denně ve třech dávkách,ale výtoky ..jako by čistá voda trvají..ne stále..na vyšetření tlustého střeva jsem byl 13.8.15 ..to jsem výtoky ještě neměl-vyšetření bylo negatívní..chtěl jsem se zaptat zda uvedené může být v důsledku užívání merunkových jader jako vedlejší účinek a zda bych mě snížit dávku na 8 jader denně,nebo přestat..což bych nechtěl od února 2015..onkologové tento problém moc neznají,proto se obracím na Vás s prosbou o odpověd,,děkuji..Blažek

10.03.2015 07:42
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny