Články

 

27.01.2012 - Iva Veselá

Sušená rajčata v kuchyni nesmí chybět

 

Sušená rajčata jsem si zamilovala od prvního ochutnání. Momentálně se tento stav dá nazvat až závislostí :-) Proto opravdu všem doporučuji sušená rajčata ochutnat - ať už naložená nebo jen v pytlíčku usušená. Doporučuji vybírat v biokvalitě, osobně cítím v chuti rozdíl.


Nejen dobrá, ale i zdravá!

Sušená rajčata jsou v poslední době velmi populární záležitostí. Sušená rajčata jsou výborná v italské kuchyni, především na pizzu nebo zeleninové saláty. Historie pěstování rajčat je na evropském kontinentu relativně krátká, rajčata se do Evropy dostala společně s bramborami až po objevení Ameriky. Oblibu získala rajčata především pro svoji výraznou chuť, krásnou barvu a velmi snadný způsob pěstování. Důležitý je obsah vitamínu C , E a A, velké množství vlákniny i dalších zdraví prospěšných látek. Zralá až přezrálá rajčata se rozpůlí, odstraní se semínka (ale není to nezbytně nutné), rajčata se osolí a položí na síta, přikryjí se fáčovinou a nechají se celý den na slunci. Při západu slunce se dávají domů. Takto se rajčata suší přibližně týden.

 

V případě dotazů ohledně výživy nebo zdravotních potíží kontaktujte výživového poradce!

 

 

Těstoviny se sušenými rajčaty

Jak na to:

Na olivovém oleji osmahneme na slabé plátky nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno pokrájená sušená rajčata a rajčatový protlak. Jemně osolíme, Necháme projít lehkým varem. Přidáme uvařené těstoviny a zamícháme. Na konec přidejte čerstvou bazalku. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem.

 

(Image)


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Bramborové triky 
Chutné recepty na víkend 
Jak lze vážit bez váhy 
Jak vybírat vajíčka z obchodu 
Vegetariánské restaurace v Praze 


Diskuze

iva klásková

Velmi často používám sušená rajčata. Jen si dejte pozor, jaká kupujete-například ty volně vážené v obchodech nejsou moc dobré,kupuji zásadně ve sklínkách naložené jsou v oleji.Není to laciná záležitost, ale chuťový požitek to vše vyrovná :-)

27.01.2012 16:09
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny