Články

 

03.01.2009 - Iva Veselá

Síla úsměvu a pozitivní mysli

 Vše začíná u psychiky. To je vaše nitro. Ať se vám to líbí nebo ne, je vaší vstupní bránou do myšlení a činnosti. Proto je vždy nutné začít právě u ní. Vždy se mi líbily příběhy dnes úspěšných lidí, kteří od chudoby dokázali povstat do bohatství a úspěchu. Například Arnold Schwarzenegger když se rozhodl odstěhovat do Ameriky. Neuměl pořádně anglicky, neměl dost peněz ani životní zkušenosti. Začal cvičit v obyčejných teplákách a byl si jist a věřil v to, že dělá dobře. Jediné, co měl, byla víra v sebe samého a touha uspět.

 

Změna života

Plno lidé v mém okolí touží být na vrcholu, ale jakoby nevidělo tu práci a sílu, kterou musí vykonat, aby se tam opravdu jednou dostali. Nebo naopak mám kamarády, kteří řeknou: „Na tohle auto mít nikdy nebudu“ nebo „Tohle si nebudu nikdy moci dovolit.“ To jsou jenom slabé řeči. Všechno jde když se chce. Když si vytyčíte cíl, budete systematicky pracovat a půjdete si tvrdě za ním, budete se o něj prát, nikdo na vás nebude stačit. Pokud se rozhodnete měnit život, měnit sami sebe, budete se motivovat a věřit, že to dokážete, nic vás nemůže zadržet. Vy jste svým vlastním pánem a když chcete, dokážete vše. Pokud si řeknete, zhubnu, tak zkrátka zhubnete. Pokud si řeknete, že budete podnikat a vyděláte si na velký dům, budete podnikat a mít peníze na dům. Vše je jen na vás, ruku máte volnou.

 

Síla úsměvu

Teď trochu z jiného soudku, ale je to také důležité. Stalo se vám někdy, že jste byli smutní, neměli jste na zábavu náladu, bylo pochmurné počasí a potkali jste v ten den někoho, kdo vám okamžitě dokázal zvednout náladu? Nemyslím tím, jak mluví, ale už jen pohled na něj ve vás vzbudí něco vzrušujícího, zábavného a hned najdete opět chuť smát se. Víte, co má ten člověk za výhodu? Člověk totiž působí na okolí jako zrcadlo. Jestliže má dobrou náladu, šíří jí do okolí, tedy i na vás a naladí vás na stejnou energetickou hladinu, jako je on.

Když denně potkávám zamračené lidi v metru, je mi z toho smutno a svou energii přenášejí i na mě. Můj úsměv opadne a bohužel mě někdy nízká hladina energie všech těch lidí strhne také dolů. Ale pak stačí úsměv nějakého stařečka nebo milého člověka a nálada se opět vrátí do normálu. Proto zkuste nereagovat na pochmuřené obličeje ostatních a žít si po svém. Smát se po svém a být sám sebou.

 

Úsměv má magickou moc - je to váš největší pomocník v životě. Učte se usmívat, rozdávejte úsměv! Když se usmíváte a smějete, váš organizmus produkuje endorfiny - hormony života, radosti a štěstí.

 

Tělo je krásná továrna

Doufám, že jste zatím nedospěli k tomu, abyste si kvůli tomu kupovali stimulující látky, alkohol nebo jiné opiáty. Organismus si všechny tyto látky umí vytvořit zcela sám. Můžete relaxovat jak příjemnou hudbou, zavřete oči a vzpomínejte na okamžiky, kdy jste prožívali šťastné okamžiky. Oživte si tyto situace, objevte v sobě harmonii a vnitřní spokojenost. Každý den si udělejte povinně nějakou malou radost. Těšte se z maličkostí, hledejte krásu ve věcech, které se vám zdají být všední. Dívejte se na květ rostliny – není to úžasné, jak tohle všechno příroda dokázala stvořit? Žijeme nyní tento život, nic jiného nemáme. Proč si ho neužít. Vždyť život dokáže být tak krásný, tak proč být smutný? Proč?

 

 

Nedívejte se jen na černou

„Když nejde o život, nejde o nic.“ Je to sice lehké vyslovit, ale těžké udělat, říkáte si. Naopak. Jestliže si uvědomíte základní principy, i to špatné a zlé může být krásné. Stačí se na věci dívat i z druhé strany. Většinou, když se vám stane nějaká nepříjemnost, okamžitě v tom vidíte to špatné a cítíte se jako chudáčci. Takhle byste ale neměli jednat. Vždy zkuste na situaci najít nejprve tu dobrou stránku. To je ta síla pozitivního myšlení. Protože všechno zlé je pro něco dobré. Vše má vždy dvě strany mince. Vše na světě má dobrou i špatnou stránku, silnou a slabou. Nic nemůže být pro všechny špatné a nic nemůže být pro všechny dobré. Vždy se najde někdo, kdo v tom vidí tu opačnou stranu mince, než vy.

 

Nesuďte jen podle sebe

Například jste si jisti, že vaše rozhodnutí v jisté situaci je správné. Ale kolikrát se zamyslíte nad tím, zda neděláte zlo někomu jinému? Chcete něco za každou cenu a zabránit něčemu, co se vám nelíbí, ale už nevidíte, že někomu můžete ublížit. Proto se nedívejte na věc pouze svýma očima, ale myslete empaticky. To znamená, abyste se vžili i do situace druhého a vycítili, jestli to, co jste udělali mu neublížilo. Nervěte se za své názory…vžijte se do druhých. Jen tak je pochopíte a možná se budete cítit trapně, co jste to tenkrát vlastně udělali.

 

Spojení se zdravím

Možná si někteří z vás mysli, že celoživotní péče o zdraví a cvičení nejsou možné. Ale už když tohle si řeknete, tak to znamená, že toho nikdy nedosáhnete. Bohužel skutečnost je taková, že se změnil vývoj a kultura společnosti a tím pádem i zdraví lidí. Nasvědčují tomu alarmující statistiky ve výzkumu obezity a dalších civilizačních onemocnění. Podle statistik Životního stylu a obezity  už v roce 2006 trpělo obezitou 52% dospělé populace. Tato statistika je spojena i s faktory, které nadváhu způsobily – nedostatek pohybové aktivity, nevyvážený příjem energie a její výdej a také dědičnost. Jediné, co zde pozitivní je to, že lidé mají přístup ke spoustě a spoustě informacím, jak se vyvarovat obezitě a co pro to udělat. To negativum je zase to, že když už si to někdo přečte, tak pro to nic nedělá. Tato pasivita je zdrcující.

Za to, že trpíte nadváhou nebo obezitou, psychickými problémy nebo nemocemi nemůže nikdo jiný než vy sami!

 

Život je ve vašich rukou

Záleží jen na vás, jakou filizofii života zvolíte. Jestli se necháte zlákat reklamou, která s vámi snadno manipuluje...to je na vás. Pevně věřím v to, že když chce člověk něčeho dosáhnout  a jde si za svým, dosáhne jistě svého cíle. To je dané. Nedělejte žádné extrémy, ale žijte v harmonii a řiďte se také svými pocity. Jestliže o sobě víte, že nemáte tak pevnou vůli nebo nemyslíte, že jste dostatečně připraveni na to, abyste svůj život postupně začali tvořit k lepšímu, přečtěte si „9 kroků pro silnou a pozitivní mysl“ v dalším článku, který vyjde už zítra!


Hodnocení článku

Hodnotilo 11 čtenářů průměrem 4.64 bodů z pěti


Čtěte také:

Běžné návyky, které nás dělají smutnými 
Diagnóza - podzim! 
Miluj své tělo 
Nejkurióznější fóbie 
Nový partner tě ze srabu nevytáhne 


Diskuze

fittka

O Bohu?...těžko říct. Nejsem sice věřící, ale věřím. Nevím, jestli je to Bůh nebo nějaká energie kdesi, ale v něco věřím. Víra pomáhá odstranit problémy a vytvořit v dušičce klid. Pouze mám problém s pravidelností. Většinou začnu prosit někoho nahoře, když mám nějaký problém. A to mi přijde vůči těm nahoře nefér, když žadoním jen v nouzi. Takže bych s tím něco měla dělat :)

27.04.2009 17:36
Zdenda

Ahoj, zajímalo by mě, co si myslíte O Bohu? Děkuji

07.03.2009 21:18
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny