Články

 

16.07.2009 - Iva Veselá

Co dělat, když selháváte

Jestliže jste si četli článek 9 kroků pro silnou a pozitivní mysli, tak snad jste již nabyli přesvědčení stále na sobě pracovat a zdokonalovat se. Jen to nás žene v životě kupředu. Síla mysli, pozitivní myšlení a náš úsměv překonají opravdu všechny překážky a útrapy, bez výjimky.

 

Vše vede k poznání, že bez systematické práce nejsou žádné výsledky a že sebe ani své tělo nikdy neoklamete! Když něco děláte, měli byste to cítit. Být si vědomi toho, že do něčeho vkládáte svoji osobnost, energii a čas. Pokud jsou vaše vklady rozumné, výsledek bude zaručeně uspokojivý. Určitě vás těší, když vás někdo upřímně pochválí za skvělou práci. A tak by to mělo být. Dostat se na úroveň, kdy budete se sebou spokojená. S tím, jak vypadáte, jak se cítíte, jak žijete… Pokud tomu tak není, je ten správný čas na nápravu. A je úplně jedno, zda máte dvacet nebo padesát!

 

 

To, co je pro vás nejdůležitější, je naladit svou mysl pozitivně a natrénovat ji tak, aby vám

poskytovala dostatečné množství energie, která vás bude pohánět kupředu. Mysl je jako silný

motor, mnohem silnější než tělo. Je to mysl, kterou řídíte svůj svět!

 

1. Zažeňte špatné myšlenky

Když vás napadají špatné myšlenky, odežeňte je tak, jako byste od sebe odháněli špatného člověka. Vyslovte nahlas své přání, aby vás špatné myšlenky opustily. Když myšlenky nechtějí odejít, své přání opakujte. Když se vám i přesto nedaří, zkuste si představit, že vás obklopuje bílé světlo. Vizualizujte si, že jste obaleni v bílém zářivém vajíčku. Tuto metodu mi poradila jedna alternativní terapeutka a mohu potvrdit, že funguje. Tak jako při vizualizaci je i zde je potřebná upřímnost a koncentrace.

 

2. Pokuste se vypátrat příčinu selhání

Když cítíte, že něco ve vás není v pořádku, pokuste se vypátrat, co je příčinou krize, kterou prožíváte.

Faktorů může být spousta. Znám ženy, které pravidelně selhávají kvůli PMS (předmenstruační

syndrom), partnerským neshodám nebo pracovnímu stresu. Velmi dobře znám i situaci, když

v sobě dlouhodobě udržujete napětí nebo nějaké nevyřešené záležitosti a najednou, lidově řečeno, vybouchnete. Za tyto situace se nemusíte stydět. Všechno se dá vyřešit a proto Vám chci ukázat, jak tyto situace minimalizovat nebo eliminovat.

 

3. Vyhledejte společnost

Perfektní pomůckou, jak se vrátit do vytoužené rovnováhy, je být mezi svými přáteli. Nám ženám dělá dobře, když je někdo vůči nám empatický a poslouchá. Někdy se stačí skutečně jenom vyzpovídat.

 

4. Meditujte a snažte se svůj čas trávit co nejvíc v přírodě

Další vynikající metodou je meditace a kontakt s přírodou. Meditace neboli soustředěné ponoření se do svého nitra vám může dát odpověď na mnohé otázky. Příroda zase nabíjí a harmonizuje. Je to čistá forma energie, která vám může jedině pomoci. Projděte se jen tak naboso po orosené trávě.  yzkoušejte, jaké to je mluvit s kytičkami. K přírodě patří i zvířata. Především psy a kočky považuji za zdroj léčivé energie, která dokáže zahnat i tu největší depresi. Pamatujte, že jakou energii mají vaše myšlenky, takový bude výsledek vašeho chtění.

 

Každý z nás je obdařena vlastním energetickým potenciálem, adaptační energií a sílou vůle, které se dají tak jako postava po celý život měnit a formovat. Se silnou a pozitivně naladěnou myslí dokážete všechno!


Hodnocení článku

Hodnotilo 12 čtenářů průměrem 4.67 bodů z pěti


Čtěte také:

Miluj své tělo 
Nejkurióznější fóbie 
Pozitivní myšlení - klíč k úspěchu 
Ukázka knihy: Jak lépe žít se zdravotními problémy 
Závislost na počítači 


Diskuze

Michal

Preji vam krasny den,chci vam podekovat za vase krasne a inspirujici clanky opravdu sem si pocetl :-)

22.02.2012 19:36
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny