Články

 

29.08.2013 - Iva Veselá

Konečně hubená, ale ne šťastná

 

V dnešní době jsou vzhled a štíhlost ostře sledovanými rysy. Některé ženy investují spousty času a peněz do toho, jak vypadají. Věřili byste, že některým ženám se podaří zhubnout a přesto nejsou spokojené? Jak to, že po dosažení své vysněné váhy se namísto očekávaného štěstí a spokojenosti žádný takový pocit nedostaví?

 

Jak to někdy vnímáme...

Pokud žena zhubne a není sama se sebou spokojená, něco je špatně. Buď bylo hubnutí drastické a cítíme se unavené nebo jsme hubnutím chtěli řešit něco, co nemá s naším vzhledem nic společného. Většinou to bývá řešení nepříjemných životních situací, kdy si myslíme, že hubnutím něco vyřešíme (například rozchod s partnerem, neoblíbenost v kolektivu apod.). Ve skrytu duše v sobě nalezneme trochu sebedestruktivního uvažování a rozhodneme se radikálně hubnout a měnit svůj vzhled. Jako kdybychom čekali, že se něco změní.

 

Je váha příčinou našeho neúspěchu?

Stalo se vám někdy, že jste měli pocit, že za mnoha potížemi stojí váš vzhled? Proč někdy obviňujeme svou nadváhu ze všech svých životních trápení? Proč se často ženy obviňují z toho, že kvůli tloušťce se jim v životě nedaří?

 

Někdy se s tímto psychickým „rozpoložením“ setkávám i u svých klientů. Nejsem psycholog, ale dovolím se k tomu (možná neodborně) vyjádřit.

 

Kde je háček

Vzhledem k tomu, že dnešní doba (bohužel) nabádá k bezchybnému zevnějšku, tak za vznikem nepříjemných životních situací a problémů mohou ženy vidět právě to, jak vypadají. Mylně se rozhodneme upnout na zlepšování svého zevnějšku. Začíná tak honba za dokonalostí, kterou považujeme za příčinou neúspěchu, resp. klíč k úspěchu. Zapomeneme racionálně rozlišovat, zda naše životní situace stojí právě za vyšší hmotností anebo problém tkví úplně někde jinde.

 

A teď vám ukážu

Pokud si vložíme do hlavy myšlenku, že váha je příčinou našich problémů, tak se vydáme na špatnou cestu – začneme hubnout, dělat maximum pro svůj vzhled a myslíme, že se něco zlepší a budeme šťastné. Svůj vzhled po dlouhém úsilí dotáhneme k dokonalosti a...? Nic se neděje a vše je při starém, jak to?

Zhubnutím jsme tedy vyřešili situaci jak? – většinou nijak, partnera tím stejně nezískáme (pokud tedy s námi není jen kvůli vzhledu), zájem o nás bude stejný (pokud neděláme modeling) a oblíbenost v kolektivu pouze svým vzhledem také nezvýšíme (jestliže nestojíme o povrchní hodnocení). Zůstaneme nešťastné tak i tak.

Z toho je tedy vidět, že tedy o hubnutí vůbec nejde a životní problémy se neodvíjí od toho, kolik vážíme. Něco je špatně uvnitř nás – psychická nevyrovnanost, nízké sebevědomí, nedořešné problémy, naše neschopnost v něčem apod.

 

Je to o našem chování

Musíme se začít měnit uvnitř sebe, ať už se nám to zpočátku líbí nebo ne. Teprve potom se věci budou měnit k lepšímu. Člověk je svým zrcadlem a podle toho, jací jsme uvnitř, nás lidé vnímají navenek. Partnera si přece udržíme tím, jak se k němu budeme chovat. V kolektivu budeme oblíbení také díky svému chování a přístupu k ostatním. Najdeme si fajn chlapa, když mi samy uvnitř budeme fajn. Budeme mít lepší práci, když my samy budeme chtít být lepší, cílevědomější a pracovat na sobě. Lidé nás budou mít více rádi, když i my ostatní budeme mít rády a chovat se k nim mile a ochotně.

Je zde zmínka o hubnutí? … :-)

 

Pokud tedy hubneme proto, že očekáváme změnu, ve finále budeme zklamané, protože nám to problémy nevyřeší. Zamyslete se a samy také usoudíte, že háček bývá vlastně úplně někde jinde. Proto berte svůj vzhled a váhu spíše jako benefit k tomu, čeho chcete dosáhnout. Nikoliv podmínku, bez které úspěch není možný a závisí na tom naše životy a naše štěstí.

 

2375Yjk.jpg

Pokud vás trápí něco podobného, kontaktujte výživového poradce. Životní problémy sice nevyřešíme, ale psychiku, zdraví a váš vzhled určitě zlepšíme.


 

 

Chci se objedat do výživové poradny >>

Ponořte se do toho s námi!


Hodnocení článku

Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

4 dohody - Kniha moudrostí starých Toltéků 
9 kroků pro silnou a pozitivní mysl 
Pozitivní myšlení - klíč k úspěchu 
Ukázka knihy: Jak lépe žít se zdravotními problémy 
Závislost na počítači 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny