Články

 

27.11.2008 - Iva Veselá

Miluj své tělo


Taky se vám stává, že postáváte před zrcadlem ve spodním prádle a říkáte si: „Musím se sebou něco dělat, vypadám hrozně“ nebo „to snad ne, takový špeky“...?

Zaprvé - nikdy svému tělu nenadávejte a neříkejte, jak je ošklivé. Navozujete si tím jen špatné pocity, výčitky svědomí, jste z toho špatní a nejste kvůli tomu ve své kůži. Zadruhé tělo za to ani nemůže, jak vypadá. To vy ho živíte, takže můžete mít zlost leda tak na sebe. Ale i to je někdy zbytečné, protože někdo má na sebe jiný pohled než mají ostatní. Znáte tento obrázek?


No tak vidíte. Sobě se můžete zdát tlustí, ale opačné pohlaví to může naopak přitahovat. Váš názor na vaši postavu není názorem ostatních, tak nemusíte zmatkovat před zrcadlem a mít v hlavě diety, které musíte plnit.

Všichni by měli mít dobrý pocit ze svého těla bez ohledu na velikost, jakou máte! Níže najdete návrhy, které vám pomohou zlepšit váš celkový obraz těla.

1) Každý den se ujišťujte, že vypadáte skvěle. Chvalte své tělo a do zrcadla se dívejte optimisticky. Pochvalte si partie těla, které se vám líbí a oceňte je.

2) Nepoužívejte váhu. Ta vám ukáže pouze hmotnost, ale nemusí odpovídat tomu, co vidíte. Sportovci jsou hubení a váží hodně, protože mají svaly. Takže na váhu stoupejte u doktora, když je to nutné.

3) Noste oblečení, ve kterém máte pocit pohodlí - nenoste úzké oblečení, ve kterém se cítíte svázaně. Mnohdy chcete vypadat sexy, ale jestliže se v tom necítíte, tak to váš záměr být sexy jen pokazí.

4) Nedržte se módních časopisů. Viz. předchozí bod. Modelek a modelů je mezi námi pár procent. Navíc každý z nich má lidi na to, aby je přeměnili do podoby, ve které je vidíte v časopisech - návrháři, make-up, retuš fotek atd. Radši si za to kupte časopisy, které zahrnují pozitivní koníčky (hudba, sport, cestování, domácí zdobení, zahradnictví).

5) Kupujte si oblečení, které se líbí vám. Ne podle nejnovějších trendů, které vám vůbec nemusí padnout.

6) Mějte kolem sebe lidi, kteří vás berou takové, jací jste. Mluvte a naslouchejte druhým, kteří se snaží o to samé, co vy.

7) Přestaňte na sebe být tak tvrdí a zastavte svoji posedlost za každou cenu a co nejrychleji zhubnout. Dietami sice shodíte nějaké to kilo, ale jestliže jste ve shonu a stále myslíte na to, co jste snědli, sami si tím neprospějete. Ze své zkušenosti vím, že hubnu až tehdy, když hodím diety za hlavu, věnuji se koníčkům, jsem spokojená a mám svůj klid.

8) Přijměte sami sebe, jací jste. To je velmi důležité. Mějte se rádi a ukazujte se před zrcadlem oblečeni, nazí, v pyžamu, zepředu, zboku, ... a chvalte se:)

9) Zaměňte svůj vztah s potravinami. Jídlo je palivo pro aktivní život. Jezte jen tolik, kolik potřebujete. Ne tolik, kolik chutí máte. Zeptejte se sami sebe, jestli strava, kterou jíte, odpovídá vašemu energetickému výdeji.

10) Sportujte, hýbejte se a buďte aktivní. Pravidelné cvičení vytváří sílu a vytrvalost. Jděte si ráno nebo po práci chvíli zaběhat, udělejte si procházku, můžete tancovat, chodit bruslit...cokoliv vás baví.


Co říci na závěr?

Vaše tělo je spojencem ve vašem životě. Starejte se o něj, milujteho a respektujte ho a berte ho takové, jaké je.


Hodnocení článku

Hodnotilo 6 čtenářů průměrem 4.17 bodů z pěti


Čtěte také:

Běžné návyky, které nás dělají smutnými 
Jak si vyříkat všechno pěkně na ostro 
Je vám těžko a sami nevíte proč? 
Nový partner tě ze srabu nevytáhne 
Závislost na počítači 


Diskuze

Michaela

Super

Timto clankem jsem pochopila ze moji kamaradi kteri rikaji ze bych mela scbodit par kilo tak jim říkám ať jdou do ****** protože ja si mužů dělat co chci ale bohužel jsem nevěděla jak ohodnotit tento článek tak jsem myslela ze když zmacknu 1 hvezdicku tak mohu zmacknout jich vice ale ja zmacka jenom první takže se omlouvám ale tato strana (clanek) je úplně super

04.01.2017 16:59
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny