Články

 

06.09.2011 - Iva Veselá

Měsíc biopotravin se naplno rozjel!

2157MWU.jpg

 

Litoměřice

Ve středu 7.září, se v Litoměřicích na Náměstí Míru konal od 14 do 18 hodin První litoměřický BIOjarmark, který pořádá Camphill České Kopisty. Na jarmarku ochutnáte bio dobroty ze severočeských ekofarem.

 

Severní Čechy

V severních Čechách se koná i následující akce, v pátek 9.září proběhnou komentované prohlídky ekologické farmy Letní Stráň, kterou najdete ve Velké Veleni blízko Děčína.  Komentovaná prohlídka proběhne každou lichou hodinu, v 9, 11, 13, 15 a poslední v 17 hodin. Na farmě Letní Stráň chovají masný skot, oce a koně pro sportovní účely, prohlédnete si také penzion, stáje i jízdárnu.

 

Další pestrý výběr

V sobotu 10. září si můžete vybrat hned z několika akcí. Biopekárna Zemanka  pořádá 2.ročník Dne otevřených dveří. Do provozovny Biopekárny v Oříkově u Sedlčan se můžete podívat mezi 9. a 17. hodinou. Je pro vás připraven odborný výklad s prohlídkou provozu a možností si upéct vlastní bio sušenky nebo krekry, ochutnávka a představení nových produktů.

Na druhém konci Čech, v Držovicích u Úštěka otevírá tentýž den veřejnosti svá vrata kozí a ovčí Farma Držovice s vlastní faremní mlékárnou a sýrárnou. Den otevřených dveří má tentokrát podtitul „Cesta mléka z chléva až na váš stůl".  Pro návštěvníky je otevřeno mezi  10. a 17. hodinou a v 11, 14 a 16 hodin jsou pro děti i dospělé připraveny workshopy. Hosté nahlédnou pod pokličku výroby sýrů, prohlédnou si farmu, mohou se zúčastnit workshopu zpracování vlny, pro děti je připravena spousta zábavy a  pro všechny je připraveno sladké i slané občerstvení.

Na Biostatku ve Valči u Karlových Varů se v sobotu 10. odpoledne a večer koná Biopárty - letos zaměřená na sociální zemědělství. Odpolední program začíná ve 14 hodin exkurzí po Biostatku. Během odpoledne vás čeká ochutnávka biodobrot, přednáška na téma co to je sociální  zemědělství, vlnařská dílna, moštování, dojení ovcí a na závěr večerní grilování.

 

 

 




BIODOŽÍNKY

Pokud budete mít chuť na bio program i v neděli, navštivte již 8. ročník Biodožínek v areálu ekofarmy a pekárny Country Life v Nenačovicích u Berouna. Program je pro veřejnost připraven od 10 do 17 hodin, po celou dobu můžete nakoupit u stánků s produkty a biopotravinami nejen z ekofarmy Country Life, ale také od dalších tradičních výrobců a firem.  V 11 a ve 13 hodin proběhne exkurze do balírny a pekárny, během dne je připraveno několik cooking show, přednášky, vyhlášení soutěže Miss kompost a mnoho dalšího. Pro děti je přichystána spousta her, soutěží a písniček a kromě nich také vzdělávací program „Jak se peče chleba", kde si děti samy upečou svůj chleba a vyzkouší si roli pekaře.

 

Pro Bio-Life.cz: Biospotrebitel.cz

Image: Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

BIO dožínky 2013 jsou za dveřmi 
Týdenní horoskop: 2.4. - 8.4.2012 
Týdenní horoskop: 8.10. - 14.10.2012 
Týdenní horoskop: 8.11. - 14.11.2010 
Výstava Země živitelka už má své vítěze 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny