Články

 

21.01.2013 - Iva Veselá

Maqui berry - ovoce s nejsilnější antioxidační schopností

2261OGR.jpg

 

Maquí berry je čerstvou novinkou na trhu, přečtěte si o tomto "superovoci" více!

 

Co je Maqui berry?

Maquí je temně fialová bobule, která má v průměru 4 - 6 mm, roste v odlehlých místech Patagonie, v jednom z nejčistších a nejúrodnějších míst na Zemi. Jedná se o malý, stále zelený strom s měkkou kůrou, dosahující výšky 4 - 5 metrů. Léčivé účinky Maqui Berry objevili patagonští indiáni z kmene Mapuche, kteří tuto bobuli po století využívali k léčebným účelům. Maqui je také známa jako "chilský wineberry", a místně jako maqui, maquei, queldrón, ach, koelon a clon.

 

Maqui berry má mezi druhy ovoce výrazně nejvyšší antioxidační účinky. Předstihuje v tomto směru, a to až třikrát ovoce Açaí nebo čínskou Goji berry, které byly považovány za dosavadní rekordmany. Podle některých vědeckých výzkumů je právě dostatek antioxidantů základem dobrého zdraví a dlouhověkosti.

 

ORAC (oxygen radical absorbance capacity - velikost antioxidační kapacity)

Ovoce Maqui si získalo celosvětovou popularitu jako nejsilnější antioxidant. U Maqui byla naměřena hodnota ORAC 27600. (Pro srovnání borůvky, náš nejsilnější antioxidant, mají číslo 6500).

 

ČTĚTE TAKÉ: Acai berry - král antioxidantů

 

Šetrná výroba


"100% čisté rozemleté plody Maqui Berry. Plody jsou ihned po sklizni lyofilizovány

(nejšetrnější způsob sušení mrazem) a následně rozemlety.

 


Maqui Berry obsahuje

Antokyany (neutralizují volné kyslíkové radikály), flavonoidy, vlákninu, bílkoviny, minerály (zejména vápník a železo), esenciální nenasycené mastné kyseliny (omega 3,6,9), vitaminy (hlavně skupiny B a vitamin C).

 

V případě dotazů ohledně hubnutí a vyváženého stravování kontaktujte výživového poradce!


 

Jak působí na organismus

Maqui působí na organismus jako stimulant, i když neobsahuje látky působící na centrální nervovou soustavu. Maqui pouze díky obsahu prospěšných látek zrychluje metabolismus a přirozené děje v těle způsobujících v důsledku detoxikaci a zefektivnění práce organismu.

Protože Maqui obsahuje velké množství antioxidantů, chrání organismus před stárnutím, posiluje imunitní systém a také významně snižuje nebezpeční onemocnění rakovinou a cukrovkou.

V poslední době se v západních zemích používá Maqui Berry pro snižování hmotnosti. Maqui částečně tlumí hlad, proto je vhodné užívat je 1/2 hodiny před jídlem, ale hlavní předností je zrychlení metabolismu a postupné čištění organismu. Čím déle se Maqui užívá, típ lépe organismus funguje a rychleji se hubne, první účinky lze pozorovat již během 14 dní.

Detoxikace organismu má i další pozitivní dopady jako je např. snížení cholesterolu, zlepšení stavu pleti, vyšší psychická i fyzická výkonnost, zlepšení nálady, zvýšení imunity.

 Stejně jako borůvky i Maqui působí antibakteriálně až mírně antibioticky, proto působí velice dobře proti plísním, kožním problémům, zánětům apod.

 

 

Popis účinků Maqui berry

Metabolismus

Maqui berry zrychluje metabolismus a pomáhá při hubnutí. Klinická studie, která byla provedena na University of Texas v Austinu na 500 jedincích (50 % muži, 50 % ženy) prokázala, že lidé ve skupině, která konzumovala Maqui berry, dosáhli největšího úbytku tělesné hmotnosti. Nejlépe si také udrželi svou hmotnost v následujícíh 6-ti měsících. Pokud i Vy se snažíte zhubnout, Maqui Berry je určena pro Vás.

 

Proti stárnutí

V průběhu stárnutí jsou naše buňky ovlivněny volnými radikály. V důsledku toho začnou naše orgány chátrat. Tělo má na ochranu vybudovaný obranný systém, nicméně, čím stárneme, tím systém slábne. Velikou roli v boji proti škodlivým účinkům volných radikálů sehrávají přírodní antioxidanty. Užívání Maqui berry může pomoci posílit váš imunitní systém a podpořit zdraví.


Protizánětlivé účinky

Maqui berry působí také proti zánětům. Mnoho lidí trpí záněty v kostech a kloubech a díky Maqui berry se může jejich výskyt výrazně snížit.

 

 

  • 3x účinnější AÇAÍ !
  • Nejvyšší poměr antioxidantů v ovoci na světě
  • Podporuje metabolismus, tím i hubnutí
  • Posiluje obranyschopnost
  • Dodává sílu a zvyšuje vytrvalost
  • Snižuje riziko výskytu rakoviny a cukrovky
  • Neutralizuje volné radikály
  • Zdroj vitamínu C, vápníku a železa
  • Zvyšuje hladinu energie
  • Působí proti zánětům
  • Posiluje kosti a klouby
  • Čistí pokožku a pomáhá ji chránit před škodlivým slunečním zářením

 


Hodnocení článku

Článek nebyl ještě ohodnocen.


Čtěte také:

Co je hamburgerová daň? 
Co ještě nevíte o mléku 
Kde koupit nejlevnější biopotraviny 
Obézní muži umírají mladí 
Sacharidy zlepšují náladu 


Diskuze

Jarmila Nováková

Návod na použití

Dobrý den. Objednala jsem si tablety Maqui berry ale nepřišel mi návod na použití. Nevím jestli se používá před jídlem a nebopo jídle. Prosím o návod. Děkuji - J.Nováková

18.05.2013 15:13
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny