Články

 

20.06.2013 - Iva Veselá

I v pupíku můžete mít kvasinky

2407ZDg.jpg


Jak se infekce zbavit

Pokud vás tento problém potká, nemusíte se děsit, i zde existuje řešení. Důležité ale je, abyste se ve snaze pupík vyčistit spíše neporanili. V pupíku se nikdy neškrábejte a nesnažte se ho obrátit ven, abyste ho mohli lépe vyčistit.

 

Stačí jemné umytí vodou, do které přidáte sůl (polévkovou lžíci do nádoby nebo 2 hrsti do koupele). Pokud používáte sprchu, stačí řádné osprchování pupíku. Nezapomeňte na jemné vysušení poklepáváním.

 

Nepoužívejte do koupele žádnou dezinfekci, mohla by kůži ještě více podráždit. Vyhněte se i různým mastem a krémům zakoupeným bez receptu, které by mohly váš stav spíše zhoršit.

 

2375Yjk.jpg

Trápí Vás kvasinková infekce, co neustupuje? Kontaktujte výživového poradce!

Jste to, co jíte!

 

Problémy neustávají? Navštivte odborníka

Jestliže se stav pupíku nezlepší ani po několika dnech, navštivte lékaře. Možná vám bude muset předepsat antibiotický krém. Kůže napadená plísní je oslabená a může být osídlena také bakteriemi. Vzhled pupíku je pak spíše zažloutlý a strupovitý.

 

2169YzI.jpg Tip výživového poradce

Oslabení kůže, oslabení imunity, výskyt bakterií v těle - to jsou důsledky nesprávné výživy. Pomoci mohou probiotiky v kombinaci s vlákninou (prebiotika) a změna jídelníčku, se kterou Vám ráda poradím.

V našem střevě totiž žije neuvěřitelné množství různých malinkých „zvířátek“ – dobrých a špatných bakterií. Nevadí nám, pakliže je tato střevní mikroflóra v rovnováze. Je-li narušena, má špatný vliv na fyzické zdraví, ale i psychiku. Proto je zapotřebí věnovat střevní mikroflóře a jejím poruchám pozornost.

 

Kvasinky v pupíku

Podle jednoho amerického vědce jsou muži více chráněni před působením kvasinek. Díky chlupům, které jim rostou na břiše v soustředěných kruzích, se v pupíku zachycují vlákna měkkých látek (např. z trička). A tyto chomáčky pak pomáhají udržovat pupík u mužů v suchu a čistý.

červenání pupíku ale nemusí být jen důsledkem působení kvasinek. Na svědomí jej mohou mít také jiné nemoci např. lupénka. Ve velice ojedinělých případech se může rakovina močového měchýře rozšířit také do pupíku. Otok či bouli může mít na svědomí rakovina slinivky břišní nebo střev. Jedná se sice o velice ojedinělé případy, přesto raději navštivte lékaře, pokud vás zčervenání a svědění neustále trápí.

 

Chci se objedat do výživové poradny >>

Ponořte se do toho s námi!

 

zdroj: Embarassing problems

autor: Svatava Sukopová


Hodnocení článku

Hodnotili 2 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Anémie a její příznaky 
Jaterní nemoci - jak jim předejít 
Nepříjemné bradavice 
Příčina rakoviny je známá už desítky let - bojujte s tím! 
Studené nohy 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny