Články

 

26.11.2008 - Iva Veselá

Vločky - skvělý zdroj energie

 1775OWI.jpg


V článku „Energie na celý den“ jsme se zmiňovali o prospěšnosti vloček. Nejen že jsou nutričně bohaté, výborně chutnají, jsou velmi vhodné na přípravu snídaně, ale máte na výběr i několik druhů vloček. Můžeme je použít pro přípravu polévek, kaší, müsli, pomazánek, nákypů, karbanátků. A jaké vločky jsou vašimi favority?

 

Ječné vločky

Ječmen setý je nazýván lékařem civilizačních chorob. Vločky vznikají broušením zrna ječmene, který je bohatý na minerály a vitamíny. Zejména na vitamíny skupiny B, které pomáhají chránit před záněty kůže, podněcují funkci jater a regulují hladinu tuku v krvi.

 

Ovesné vločky

Ovesné vločky jsou vyrobeny ze zrna ovsa bezpluchého. Mají skvělou chuť s obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a cukr v krvi. Oves má také posilující účinky, velmi dobře působí na nervovou soustavu a tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy.

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!

 

Pohankové vločky

Jsou vyrobeny z pohanky seté, která je dieticky a nutričně velmi hodnotná, lehce stravitelná a obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Pohanka má příznivý vliv na cévní systém, játra a trávicí ústrojí. Především díky látce rutin, který zvyšuje pružnost krevních kapilár a reguluje vysoký krevní tlak.

 

Pšeničné vločky

Tyto vločky jsou vyrobeny ze zrna pšenice ozimé. Obsahují velké množství bílkovin, vitamínů B a aminokyseliny. Pšenice rovněž podporuje střevní mikroflóru a blahodárně působí na nervový systém.

 

Špaldové vločky

Vločky vznikají výrobou ze zrn pšenice špaldy, která je výjimečná svým složením a zajímavou ořechovou chutí. Špalda je bohatá na bílkoviny, vitamíny, hořčík a nezatěžuje trávicí ústrojí. Pšenice špalda dokáže vyrůst i v nehostinných oblastech a je ze všech zrn „nejvíce silná“. K jejímu růstu jí stačí málo, nepotřebuje zvláštní péči. Proto jsou špaldové vločky jedny z nejzdravějších a zároveň jsou cenově dražší.

 

Žitné vločky

Žito seté - nejen chléb a režná. Tyto vločky jsou vyrobeny ze zrna žita ozimého. Obsahuje především vysoký podíl vitamínů B, bílkovin, vlákniny a některých minerálních látek a podporují činnost střev.


Hodnocení článku

Hodnotilo 6 čtenářů průměrem 4.33 bodů z pěti


Čtěte také:

Alkohol jako nepřítel štíhlé postavy 
Hladovění = zpomalený metabolismus 
Otázky a odpovědi o hubnutí 
Základní pravidla zdravé výživy 
Známé BMI - prověřte se! 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny