Články

 

18.07.2014 - Iva Veselá

Ořechy a hubnutí

Zase tu máme ty ořechy :-) S magazínem ProŽeny.cz jsme připravili článek o oříškách a hubnutí. Patří ořechy do redukčního jídelníčku?


Red.: Paní Veselá, je všeobecně známo, že ořechy obsahují tuky příznivé pro lidské zdraví - ovšem obsahují jich opravdu hodně. Je možné formulovat konkrétní rady, jak by měl člověk, který se snaží o redukci hmotnosti, s ořechy zacházet? Kolik je rozumné si jich za den dopřát, v jaké podobě a jaké druhy?

 

Ořechy a hubnutí patří k sobě

Iva Veselá: Ořechy by měly být součástí každého jídelníčku. Obsahují zdravé prospěšné tuky, které vyvažují příjem tuků z živočišných produktů. Ořechy a semínka jsou energeticky bohaté potraviny, proto musíme dávat pozor na jejich množství, přestože jsou zdravé. Ke každému jídlu stačí dodat 1 lžičku až 1 lžíci ořechů.

 

Jak s ořechy zacházet v jídelníčku?

Iva Veselá: Množství se bude odvíjet od celkové skladby pokrmu. Pokud máme na oběd hovězí maso, které již tuk obsahuje + je připravené na oleji, ořechy si už nedopřávejme. Naopak pokud máme kuřecí maso nebo nízkotučný tvaroh ke svačině, tak tuky můžeme doplnit právě lžičkou až lžící ořechů a semínek.

 


Víte, co jíte? Mějte pod kontrolou svůj kalorický příjem!


Jaké ořechy jíst při hubnutí?

Obecně mají ořechy podobné kalorické hodnoty, proto na množství jedné lžíce tyto odchylky moc brát v potaz nemusíme. Jezte jak mandle, lískové, kešu, vlašské ořechy, para i pekan. Roli bude hrát akorát psychologická stránka, že například 1 para ořech je asi jako 4 malé mandle.

 

Kolik ořechů denně můžeme jíst?

Tip výživového poradce

"Kolik ořechů za den? Záleží na celkové skladbě jídelníčku a množství tuku v dalších potravinách. Pokud bude jídelníček obsahovat například 60 g tuků, tak tomu odpovídá 80-100 g ořechů. V tom případě bychom si již nemohli dopřát žádný tuk navíc, což reálně není možné. Ve skutečnosti přijmeme 20-50% tuků z mléčných výrobků, masa, vajec, pečiva atd. Proto opravdu záleží všech potravinách, které přes den sníme."


Máte dotaz nebo se k nám chcete objednat? Napište nám!

Ponořte se do toho s námi.


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 4.67 bodů z pěti


Čtěte také:

Hubněte již při nákupu 
Jíst 5x denně - mýtus zbořen? 
Obezita a jak bojovat 
Pozor na diety! 
WHR index - poměr obvodu pasu a boků 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny