Články

 

27.09.2009 - Iva Veselá

10 praktických tipů pro úbytek váhy

1829NzN.jpg

 

Přinášíme vám 10 tipů, které vám pomohou zredukovat váhu a možná i změní váš dosavadní zdravotní stav a stravovací návyky. Jsou jednoduché a efektivní. Přečtěte si každý z nich, nebude to trvat více než 5 minut. Vyberte si z nich 5 tipů, které aplikujte po dobu 10 dnů a postupně přidávejte další a další. Za pár dní vás bude čekat dalších 10 tipů, kterými můžete navázat.

 

1) Nejezte pozdě večer - abyste nejedli večer, musíte také jíst vydatně ráno. Dopřejte si dopoledního hodování a večer se budete cítit plní. Nejezte 2-3 hodiny před spaním (vyjma sportujících a jejich proteinových nápojů). Jídlem si totiž zbytečně aktivujete "usínající" organismus a špatně se vám bude spát.

 

2) Nikdy nejezte méně než 5000 kJ. Jestliže budete jíst málo, všechny funkce organismu nebudou mít podopru ze stravy a metabolismus se vám naprost zpomalí.

 

 

 

 

3) Jezte malé porce (5-7x denně). Je to možná omletá fráze, ale je velice účinná! Zvykněte si jíst každou chvíli, stále jezte po malých porcích. Častými porcemi urychlíte metabolické procesy a udržíte si tak hladinu krevního cukru v normálu, čímž vás nebudou honit mlsné.

 

4) Každý den provádějte o 5 minut delší pohybovou aktivitu než den před tím. Dosáhněte takto alespoň 1 hodiny (3-4x v týdnu) nebo každý den 30 minut. Počítejte si i aktivní chůzi po městě nebo obchodech, chůzi do schodů atd. Každý krok a pohyb navíc se počítá.

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!

 


 

5) Trénujte 3-4x týdně (ob den) po dobu 1 hodiny nebo každý den po 30 minutách. Svalová tkáň potřebuje k chodu více kalorií než tuková tkáň. Stále tedy dbejte na vydatnou stravu, aby se vám rozhýbal metabolismus.

 

6) Trénujte s různými váhami, jinak si tělo na stejnou aktivitu za pár týdnů zvykne a nebude možné efektivně zlepšovat svou postavu. Střídejte proto aerobní cvičení se cvičením se zátěží nebo vlastní vahou.

 

7) Denně vypijte nejméně 2 litry vody. Bez toho ani nechoďte spát, protože vaše tělo bude dehydrované a nebude fungovat správě tak, jak má. Mnozí klienti mi také potvrdili, že bez vydatného pitného režimu by snad ani nezhubli.

 

8) Vyvarujte se pilulkám na hubnutí, koktejlům a podobným přípravkům. Máte-li něco takového doma, prodejte to někomu nebo to hoďte do koše. Za takové věci absolutně nepotřebujete vyhazovat peníze. 1 kg tuku = 40 000 kJ. Kterýpak z přípravků cíleně odbourává podkožní a viscerální (kolem orgánů) tuk? Žádný. Kterýpak z přípravků dokáže "jen tak" spálit 40 000 kJ? Žádný - je to jen placebo, tak na to prosím nevěřte a snažte se raději pořádně jíst.

 

9) Jestliže máte rádi zeleninu, dejte přednost syrové nebo upravené v páře. Vyhněte se dlouhým tepelným úpravám (ztráta vitamínů, znehodnocení) nebo smažení (znehodnocení potraviny, nadbytečné tuky a trans-nasycené mastné kyseliny - lidově řečeno přepálené škodlivé tuky).

 

10) Skoncujte s alkoholem. Každý gram alkoholu obsahuje 7 kalorií (30 kJ) a 630 kJ naleznete v jedné láhvi piva. Kromě vína si ke každodennímu večernímu jídlu běžte pro další sklenici vody.

 

Foto: zdroj

 

Máte další tipy? Podělte se s námi! v diskusním fóru nebo přímo vše projednejte s výživovými poradci Biolajfáky.

 

Image: Andy Newson / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotilo 7 čtenářů průměrem 4.71 bodů z pěti


Čtěte také:

Největší dietní mýty 
Rýžová dieta 
Stop večernímu přejídání 
Udržte si štíhlou linii i na podzim 
Známé BMI - prověřte se! 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny