Články

 

16.05.2013 - Iva Veselá

Strach z posilování - tuky vs. svaly

2377NTF.jpg

 

Léto se neúprosně blíží a své tělo budeme vystavovat na odiv ostatním v plavkách. Pro někoho je to radost, pro někoho strach se ukazovat a v dobrém případě i výzva se svou postavou něco dělat. Kam patříte Vy?

 

Nebojte se posilování!
Posilování slouží jako sport pro udržení se v dobré fyzické kondici a pomáhá nám sportovat bez větších zdravotních komplikací. Posilování se v posledních letech stává stále častěji vyhledávaným portem. Zajímají se o něj hlavně lidé, kteří si chtějí zvýšit svůj svalový potenciál a zlepšit svou fyzickou výkonnost.

 

2374Yjk.jpg

Myslím, že tato fotka mluví za vše.

Není důležité, jakou hmotnost ukazuje váha, ale důležité jsou míry a podíl svalové hmoty a podkožního tuku.

 

 

2375Yjk.jpg

Chcete zjistit množství svalové hmoty, tuku a rychlost metabolismu? Kontaktujte výživového poradce!

 

 

Posilování může provozovat v podstatě kdokoliv, v kterémkoliv věku a dá se říci, že i kdekoliv (v posilovně i doma). I člověk s časově náročným zaměstnáním může při pravidelném cvičení v posilovně zlepšit svůj zdravotní stav, kondici a celkový vzhled postavy. Posilování dokáže zpomalit proces stárnutí, zkrátit dobu rekonvalescence po zranění a pozitivně ovlivňuje psychiku člověka. Je perfektním spojencem v boji proti obezitě.

 

2169YzI.jpg Tip výživového poradce

Nárůst svalové hmoty zajístí zrychlení metabolismu, což podpoří metabolismus tuků, tedy celkové hubnutí. Pouze s vyváženou stravou zajistíte to, aby svaly rostly tak, jak chceme a podkožní tuk ubýval tam, kde je potřeba.

Bojíte se nárůstu svalů a zmohutnění postavy? Tyto obavy jsou zcela zbytečné. Pokud se budete stravovat podle potřeb vašeho těla, nic takového vám hrozit nemůže!

 

2376MmI.jpg

Obrázek krásně vystihuje příklad 2 postav se stejnou váhou, ale odlišným tělesným složením.

 

Posilování a ženy

Ženy se při posilování obávají velkého nárůstu svalové hmoty, a proto se raději posilovnám vyhýbají. Pokud ovšem nezačnou brát vysoké dávky mužských hormonů, jsou takové obavy naprosto zbytečné, protože je to z fyziologického hlediska zcela nemožné. Správně zvolenou kombinací posilovacího tréninku s aerobním sportem lze dosáhnout skvělých výsledků. Trénink žen se od mužského mírně odlišuje již v samotném začátku, protože je zde kladen větší důraz na problémové partie.

 

2169YzI.jpg Tip výživového poradce

Ženám: Neobjte se nárůstu svalové hmoty a objemu v posilovně. Je to zcela zbytečná obava, kterou ženy mají díky příkladům fotek "mužsky vypadajících" kulturistek. V praxi je ale pro tuto postavu zapotřebí opravdu hodně dřiny v posilovně, hodně jídla, vyváženého stravování, doplňků stravy apod. Normálně posilující žena se nemusí ničeho takového obávat.

V poradně mne týdně navštíví celá řada klientek, které sdílí podobný názor, ovšem poté zjistí, že se spojením individuálního jídelníčku a správnému tréninku může opravdu jejich postava vypadat tak, jak chtějí!

 

Chci se objedat do výživové poradny >>

Ponořte se do toho s námi!

 

 

Posilování a muži

U mužů začínajících posilovat se ve většině případů jedná o opačný problém. Přichází do posilovny s vidinou velkého svalového nárůstu za zlomek času. Za tímto účelem ztrácí v posilovně velké množství energie, času a mnohdy si ničí si své zdraví. V jejich případě je na místě odborný dohled, který jejich bezhlavému snažení udá směr. Zvýšená potřeba bílkovin a minerálů může závažně poškodit lidské zdraví. Proto vždy doporučuji společně se cvičením konzultovat s odborníkem i svůj jídelníček.

 

 

Posilování u starších lidí

Starším lidem umožňuje zlepšit si svůj zdravotní stav, kondici a v neposlední řadě i postavu. Rozhodně tedy posilování neházejte za hlavu a můžete začít například doma.

Image courtesy of [image creator name] / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 4.2 bodů z pěti


Čtěte také:

10 praktických tipů pro úbytek váhy 
Jablečný ocet a hubnutí 
Pozor na diety! 
Redukce váhy 
Spřátelte se s čajem 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny