Články

 

04.06.2014 - Iva Veselá

Jíst 5x denně - mýtus zbořen?

 

Nová studie nasvědčuje údajně tomu, že není třeba jíst 5x denně, ba naopak je to zcela špatně. Co si o tom myslet? Článek o studii najdete zde.

 

Jíme, i když nemáme hlad

Studie zakládá na tom, že jíst každou chvíli přináší riziko - jíme i když nemáme hlad. Tudíž jíst 2x denně může prospívat tomu, kdo se neovládne. Nicméně kdo se neovládá v jídle, je pravděpodobně pod velkým stresem nebo má jiné skryté psychické problémy, které je podle mne vhodnější řešit jinou cestou, než jídlem.

 

Jíst 2x denně znamená lepší výsledky?

"Osoby zkoumané v uvedené studii, které se dvakrát denně pořádně najedly, nepociťovaly hlad. Na rozdíl od těch, kteří se při menších dávkách nikdy nenajedli dosyta. Přitom však za tři měsíce více zhubly." Velmi ovšem záleží na testujících osobách a jak se stravovali před a během studie. Pokud se jednalo o dietáře s nadváhou, kteří najednou začali jíst velké porce, metabolismus se urychlí a může dojít k hubnutí. Pokud lidem s 5 denními jídly byly podávány neadekvátně velké porce, tak přijali vyšší množství kalorií a došlo k nízké redukci.

 

TIP výživového poradce

"Myslím, že pokud by nám předložili konkrétní údaje o testovaných osobách, kalorický příjem jídlníčků a další podrobnosti, které jsou k posouzení studie naprosto klíčové, bylo by jasné, v čem je háček. Jezte tedy stále 5x i více menších porcí denně, protože během 9 let praxe se mi neosvědčilo nic jiného a každý klient, kdo se tímto pravidlem řídil, dosáhl nejlepších výsledků."

 

Pokud se chcete naučit správně jíst a skoncovat konečně se všemi pokusy a dietami, objednejte se k nám do Food Life na konzultaci. S námi se naučíte správně jíst a výsledky vás neminou!


Máte dotaz nebo se k nám chcete objednat? Napište nám!

Ponořte se do toho s námi.


Hodnocení článku

Hodnotili 2 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Cukr a vliv na hubnutí 
Cvičíte a nehubnete? 
Proč a jak urychlit metabolismus 
Volumetrika potravin 
Zázračné hubnoucí doplňky stravy 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny