Články

 

01.10.2009 - Iva Veselá

Dalších 10 praktických tipů pro úbytek váhy

1829NzN.jpg

 

Přinášíme vám dalších 10 tipů, které vám pomohou zredukovat váhu a možná i změní váš dosavadní zdravotní stav. Jsou jednoduché a efektivní. Přečtěte si každý z nich, nebude to trvat více než 5 minut. Vyberte si z nich 5 tipů, které aplikujte po dobu 10 dnů a postupně přidávejte další a další. Můžete navázat na předchozích 10 tipů.

 

11) Své oblíbené sladkosti vyměňte za ovoce. Není to tak těžké, jak se zdá. Navíc když budete v nouzi, v prodeji je plno chutných zdravých pamlsků (ovocné tyčinky, celozrnné koláčky slazené sirupy, sojové pudinky, ovesné placičky atd.) Musíte si jen hlídat množství sacharidů a z toho cukry. Jestliže výrobek bude obsahovat na 100 g např. 60 g sacharidů a z toho cukry budou méně jak 20% (tedy 12 g), tak si výrobek můžete dopřát. Při hodnotě např. 30 g cukrů výrobek vraťte zpátky.

 

12) Plnotučné mléko nahraďte za polotučné a v případě hojného používání ho střídejte s nízkotučným.

 

13) Napijte se vody před každým jídlem. Zaplníte si tak žaludek a budete se cítit rychleji zasyceni. Ihned po jídle se opět napijte vody.

 

 

 

 

14) Zapisujte si svá každodenní jídla. Toto je jedna z cest, jak přerušit své návyky tvrdé jako železná košile. Jen tak na vlastní oči uvidíte, v čem děláte chyby. Zkuste si psát svůj deníček nejméně 1 týden. V případě stálého neúspěchu zkuste kontaktovat nás, výživové poradce.

 

15) Nenakupujte, když jste hladoví. Obvykle tak nakoupíte spoustu potravin navíc, které MUSÍTE sníst, aby se nezkazily. Zbytečně tak utrácíte a odvracujete si tím své původní plány.

 

16) Před každým nákupem si napište svůj lísteček s nákupem. Nekupujte věci, které nejsou na seznamu (reklamy neuvěřitelně lákají). Povolený je pouze nákup nových druhů ovoce a zeleniny.


17) Pečlivě žvýkejte každé sousto. Zkuste napočítat 10-20 přežvýknutí. Potravu vždy žvýkejte bez ohledu na to, zda-li je tekutá nebo tuhá. Vždy musíte polykat kaši, plně si pokrm vychutnat a soustředit se pouze na něj. Někteří lidí, kteří si opravdu vychutnávají svá sousta, přežvykují až 50x každé sousto.

 

18) Nevažte se. Když už o sobě chcete zjistit nějaké údaje, změřte svůj tělesný tuk Omronem (měřič tuku). Váha je nesměrodatná a nepoznáte, zda-li jste přibrali na tuku nebo na svalech. Vaším měřítkem by mělo být oblečení.


19) Každou noc si do notýsku napište svůj jídelníček na příští den. To je správná cesta k tomu, jak mít jídlo pod kontrolou. Je lepší jíst podle plánu, než impulsivně a neřízeně.

 

20) Jestiže zjistíte, že o víkendech jíte nezřízeně, naplánujte si svou metodiku, jak se přejídání vyhnout. Seznamte všechny členy rodiny i kamarády s tím, že CHCETE ZHUBNOUT a že vás nanalákají ani tou nejlepší mlsotou na světě. Nikdy se nenechte odradit nebo zlákat.

 

+ tip navíc

Cvičení bude vaší první každodenní činností. Po práci nebo škole je člověk unavený a nechce se mu nic dělat. Takto si zacvičíte hned ráno a po zbytek dne budete mít volno. Jestliže cvičit ráno nestihnete, striktně si naplánujte, v kolik hodin a jak budete odpoledne cvičit.

 

 

Máte další tipy? Podělte se s námi! v diskusním fóru nebo přímo vše projednejte s výživovými poradci.

 

 

Image: Andy Newson / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotilo 8 čtenářů průměrem 4.75 bodů z pěti


Čtěte také:

AKCE - Odborné zhodnocení vašeho jídelníčku! 
Hubnutí po porodu 
Obezita a jak bojovat 
Volumetrika potravin 
Známé BMI - prověřte se! 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny