Články

 

28.05.2013 - Iva Veselá

Yucca

Yucca je krásná rostlina.

 

Yucca (juka) je věčně zelená rostlina, vyskytující se původně ve Spojených státech, Mexiku a na Karibských ostrovech. Na první pohled je trochu podobná palmě: kmen je tlustý a krátký, listy mají tvar meče. Bílé květy formy zvonku stojí ve velkých pyramidových květenstvích a vůni vydávají v noci.

 

Rostlina yucca, patřící do čeledě liliovitých (Liliacee), je považovány Indiány za nejkrásnější rostlinu pouště, po staletí ji uctívají a pro její zázračnou sílu ji nazývají , strom života". Medicína posledních let zařazuje chronická onemocnění tlustého střeva (střevní katary, polypy, Crohnovu chorobu, atd.) a revmatické potíže (arthritis, artrosis, PCP, dnu, atd.) mezi chronická onemocnění výměny látek.

 

2375Yjk.jpg

V případě dotazů k redukci hmotnosti nebo zdravotním potížím kontaktujte výživového poradce!

 

 

Mnohé léčivé rostliny jsou schopné zvýšeným vylučováním moči, urychlením výměny látek zvýšit vyměšování toxických látek, a tím dosáhnout v případě poruch metabolismu podstatného zlepšení stavu. Takto působí i byliny, vyskytující se v České republice - smetánka lékařská, kopřiva a kůra vrbice. Látky obsažené v rostlině yucca jsou schopné tyto detoxikační procesy výrazně zintenzivnit.

 

V čem spočívá tajemství

Zcela jistě v tom, že yucca přežije i ty nejextrémnější klimatické podmínky: pronikavě studené noci, sžíhavé horko ve dne, často po měsíce trvající sucho, vichřice - to je jako nic pro juku. Její výtažek obsahuje:

  • enzymy, saponiny, chlorofyl
  • antioxidanty a jiné účinné látky
  • působí detoxikačně
  • napomáhá vstřebávání výživných látek (zabraňuje podvýživě, která hrozí starším i obézním lidem)
  • zlepšuje trávení
  • posiluje a reguluje procesy vylučování
  • pomáhá při chronických onemocněních tlustého střeva, zánětech střev
  • pomáhá při léčbě zánětu kloubů, uvolňuje ztuhlé klouby (obsahuje látky přirozeného steroidního vlivu)
  • zlepšuje fyzickou i duševní rovnováhu, zajišťuje dobrý pocit
  • poskytuje větší odolnost proti nemocem
  • snižuje hladinu cholesterolu v krvi a uvolňuje stres

 

Yucca 500 mg - zakoupíte také v našem e-shopu!

 

Kromě detoxikačních a protizánětlivých účinků je po několikatýdenním působení látek v yucce doslova omlazující..

 

 

Pozor!

Během užívání yuccy je důležitý přívod hojného množství tekutin, proto zapíjíme kapsle 1 - 2 velkými sklenicemi vody, aby se toxické látky snadněji vyloučily. Na začátku užití juky může dojít k hojnému vylučování moči, k průjmu, ke snížení hladiny cukru a vápníku v krvi. To je důsledek zrychleného metabolismu a vliv detoxikace. Je možné se tomu vyhnout korektním dávkováním, správným stravováním, případně vhodnout stravou, sestavenou odborníkem na výživu. Se stravováním vám rádi pomůžeme.

 

2169YzI.jpg Tip výživového poradce

Yucca je výjimečná také díky podpoře látkové výměny (tzn. zrychlení metabolismu), usnadňuje vykašlávání a kromě dráhy plic posiluje i dráhu střev - tedy zažívací systém a podporuje léčbu střevních onemocnění. Velmi vhodné je yuccu užívat při stresu, kožních potížích a pro celkové uklidnění.

 

 Chci se objedat do výživové poradny >>

Ponořte se do toho s námi!

 


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 4.33 bodů z pěti


Čtěte také:

Hlíva ústřičná zastaví stárnutí 
Noni plody 
Schizandra (klanopraška čínská) - s ní omládnete 
Zelený jíl 
Ženšen na křečové žíly a hemoroidy 


Diskuze

Zdena

Yucca

Pročítám si tady všechny komentáře a recenze o potravinovém doplňku Yucca, která by měla mít čistící a detoxikační účinky. Nedá mi to, abych sem nenapsala pár zkušeností s Yuccou, bohužel v negativním smyslu. Asi před 10 dny jsem začala užívat Yuccu podle návodu a doporučení lékárnice. Asi 3. den jsem začala pociťovat škrábání v krku a nosohltanu. Přičítala jsem to nějaké viroze. 5. den se mi rozjela příšerná rýma (trochu jiný - horší průběh než obvykle), začaly mi slzet oči, pořád jsem kýchala, bolala mě hlava, žaludek, svěděly a zaléhaly mi uši, měla jsem příšerné křeče v břiše, dostavil se i průjem. Poté jsem se zase pro změnu asi 2 dny nemohla vyprázdnit. Říkala jsem si, že to patří k detoxikačním účinkům a že za 3 dny to přejde. Bohužel nepřešlo a ještě se to zhoršovalo. 10. den se přidal příšerný až dusivý kašel, stěží jsem se dobelhala na záchod. Celý týden mi bylo opravdu dost zle. 10. den jsem Yuccu přestala brát a zdravotní stav se začal zlepšovat. Má opravdu yucca tak zázračné účinky, jak se všude píše a reklamuje, nebo je to jen marketingový tah?

30.07.2019 12:20
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny