Články

 

25.04.2013 - Iva Veselá

Pevné tělo za pár minut

2359MjI.jpg

 

Nestíháte docházet do posilovny nebo na studiové lekce? Naštěstí pro vás máme desetiminutovou sestavu, díky níž budete mít svaly jako z betonu. Nic není zadarmo, ale čím více budete cvičit, tím více budete spokojeni jak psychicky, tak fyzicky a brzy uvidíte výsledky.


Možná se vám nechce věřit, že by ke zpevnění postavy stačilo tak málo času, ale tahle sestava bezpečně funguje. Trik spočívá v tom, že procvičujete naráz dvě problémové partie. Jestli nemáte doma činky, popadněte třeba dvě plastové láhve s vodou. Spolu s rameny a bicepsy dáte zabrat i vnitřním a vnějším stranám stehen, zadku a břichu. Pokud se už nemůžete dočkat, až uvidíte výsledky, cvičte alespoň 3x týdně.

 

Jak na to

Ocelový zadek a ramena

2,5 minuty

Stoupněte si s nohama od sebe na šířku ramen. Ruce s činkami nechte viset podél těla. Dřepněte si tak, abyste měla zadek ve stejné výši jako kolena. Chvíli vydržte. Při napřimování zvedněte činky nad hlavu a vraťte se do výchozí pozice. Opakujte osmkrát až desetkrát.

 

 

Betonové břicho a trup

2,5 minuty

Zaujměte pozici, ve které se dělají kliky (opírejte se o zem dlaněmi a koleny anebo jenom dlaněmi a prsty na nohou). Zatněte břišní svaly. Pokrčte lokty a nechte klesnout tělo tak nízko, že se prsy budete skoro dotýkat podlahy. Vydechněte a vraťte se do výchozí pozice. Zopakujte osmkrát až desetkrát. Pak se opřete o předloktí. Vaše tělo by mělo být rovné jako přímka. Vydržte takhle našponovaná jednu minutu.

 

 

Cvičíte a nic se neděje? Trápíte se dietami? Kontaktujte odborníka na výživu.

 

 

Žulové bicepsy a tricepsy

2,5 minuty

Mírně se rozkročte a dřepněte si. Narovnejte záda a zpevněte břicho. Ruce s činkami visí podél těla. Vydechněte, zvedněte činky k žebrům, nadechněte se a vraťte se do výchozí pozice. Zopakujte osmkrát až dvanáctkrát. Ve stejné pozici pokrčte lokty tak, abyste se činkami dotkla ramen.

 

Pevná stehna a paže

2,5 minuty

Stůjte s nohama u sebe a ruce s činkami nechte viset podél těla. Udělejte velký výpad doprava, pokrčte pravé koleno, přeneste na něj váhu a předkloňte trup. Pak napřete sílu do pokrčené nohy a vytáhněte se zpátky do výchozí pozice. Opakujte totéž na druhou stranu. Naordinujte si osm až deset sad. Pak se mírně předkloňte v bocích a stáhněte břišní svaly. Paže s činkami pokrčte v loktech a držte je těsně u těla. Vydechněte, napněte ruce před sebe a chvíli vydržte. Nadechněte se a vraťte se do výchozí pozice. Dejte si 10 opakování.

 

(Image)


Hodnocení článku

Hodnotilo 13 čtenářů průměrem 4.08 bodů z pěti


Čtěte také:

Jógový cvik - svíce 
Ploché břicho - 1. díl 
Průběh REIKI ošetření 
Ranní cvičení - zabiják tuků 
Tai - chi 


Diskuze

Hana Klingorová

tohle cvičení je fakt bomba, budu pokračovat.

18.09.2009 10:05
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny