Články

 

29.12.2009 - Iva Veselá

Přírodní pomoc při Crohnově nemoci

 

Crohnova choroba je chronické zánětlivé onemocnění, které se může projevit v jakékoli části trávicího ústrojí, nejčastěji však v počáteční části tlustého střeva. Zánět proniká celou stěnou. Symptomy Crohnovy choroby jsou různé a každý případ od případu je odlišný. Rozsah symptomů je ovlivněn každodenními návyky, které dokáží tyto změny velmi ovlivnit.

 

Příznaky

Hlavní symptomy jsou bolesti v podbřišku, hubnutí, únava, zvýšená teplota a průjmy, většinou bez krve. Onemocnění může mít projevy i mimo trávicí ústrojí, např. kožní vyrážka, artritida a výskyt aft v dutině ústní. Mezi další příznaky patří:

 

- nechutenství

- průjmy

- bolesti v podbřišku

- krev ve stolici

- abscesy

- vředy

- záněty

- fistule (píšťaly)

 

Fistula je patologické propojení, která mohou vznikat mezi dvěma částmi střeva, nebo mezi střevem a okolními orgány, např. močovým měchýřem nebo vaginou, nebo dokonce mohou ústit na povrch těla.

 

Absces se obvykle projeví zvýšenou teplotou a bolestí v oblasti břicha. Antibiotická terapie někdy nemusí stačit a je třeba chirurgického řešení.

 

Přírodní léky při Crohnově chorobě

 

Při dohledu podpoře některých doktorů pacienti Crohnovy choroby nalezli velkou úlevu při užití následujících bylinných léků:

 

Zelený čaj

Zelený čaj je velmi dobře znám pro své léčivé účinky, které mají na svědomí přítomné antioxidanty. Bylinné léky dokáží pomoci při této nemoci a právě zelený čaj má protizánětlivé účinky, které mohou velmi ovlivnit stav této choroby. Dokonce se uvádí, že zelený čaj dokáže odvrátit počáteční rakovinu.

 

Aloe veera

Aloe je skvělá volba, protože je nám svým složením velmi blízká. Utěšující přírodní lék je ideální pro počáteční záněty a navíc pomáhá stolici, aby měla vhodnější konzistenci.

 

Gingko biloba

Gingko je rostlina, která je bohatá na antioxidanty. Pomáhá zejména na problémy se zažíváním a problémy se střevy.

 

 

Změny životního stylu nás mohou dostat z jakékoliv nemoci nebo odstranit její příznaky. Stejně tak je to i s Crohnovou chorobou. Jen správná životospráva dokáže ovlivnit náš zdravotní stav:

 

- vyhnout se alkoholu

- přestávat s kouřením

- redukovat stres

- jíst vyváženou stravu

- pravidelně cvičit

 

Začněte bod po bodu a uvidíte, jak se váš zdravotní stav bude měnit od základu. Souvislost mezi stresem a nemocemi je velmi dobře prokázána a provádění zdravotních cvičení pomáhá uvolnění a relaxaci, po kterých se vám dostane odměny. Kvalitní a dlouhý spánek slouží k odpočinku našeho těla (nejsme přeci stroje na baterky, ale složitý chemický organismus!).

 

Uvedené potraviny nejsou léčbou Crohnovy nemoci, ale pacientům se jednoznačně po nich zlepšil zdravotní stav. Zdravé změny v životním stylu a některé bylinné "léky" opravdu mohou silně potlačit projevy různých nemocí.

 

Zdroj: Wikipedie.cz


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Kde použít jaké koření? 
Medvědí česnek 
Šalvěj lékařská 
Víte, jak se používá fenykl? 
Yzop - pro okrasu i zdraví 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny