Články

 

17.04.2010 - Iva Veselá

GABA zelený čaj

1708NmY.jpg

 

Blahodárné účinky zeleného čaje na lidské zdraví jsou dnes všeobecně známy. Tento nápoj působí nejen jako účinný antioxidant, ale zároveň představuje bohatý zdroj vitamínů a minerálů, navíc skvěle chutná a příjemně povzbuzuje.

 

Unikátní GABA zelený čaj spojuje všechny zmíněné vlastnosti zeleného čaje, neboť je vyroben z čerstvých lístků čajovníku vysoké kvality. Díky speciálnímu postupu při zpracování si však čajové lístky uchovají až 20x více kyseliny aminomáselné (GABA) než je tomu u běžného zeleného čaje.

 

GABA - význam

GABA zelený čaj jakožto čistě přírodní a bohatý zdroj kyseliny aminomáselné představuje komplexní a vysoce účinný doplňek výživy, který skýtá dosud netušené možnosti využití pro lidské zdraví.

 

Naše běžná strava má zásadní vliv na výkonnost neurotransmiterů, jelikož přijímané živiny poskytují energii k jejich pohybu. I přesto, že existuje více než 100 druhů neurotransmiterů, GABA hraje důležitou roli při funkci mozku tím, že umožňuje jejich efektivnější využití. GABA se vyznačuje schopností proniknout přes hemato encefalickou bariéru , a tak se přímo dostat do mozku skrze krevní oběh. Jako inhibiční aminokyselina hraje GABA důležitou roli při zmírňování podráždění nervových buněk, které může vést k psychickým problémům jako je maniakální deprese.

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!


 

Dle četných vědeckých výzkumů má GABA zelený čaj tyto pozitivní účinky na zdraví:

  • Pomáhá snižovat vysoký krevní tlak
  • Stimuluje pozornost a zvyšuje koncentraci
  • Napomáhá při snižování nadváhy
  • Odbourává alkohol v krvi
  • Relaxuje svalstvo a uvolňuje tělesné napětí
  • Odstraňuje stres a úzkostné stavy
  • Podporuje pravidelný spánkový režim
  • Celkově posiluje imunitu a zpomaluje proces stárnutí

 

 

Dálším účinkem čaje GABA je zpomalení procesu stárnutí mozkových buňěk se zvyšujícím se věkem. Stimulaci růstu a produkci buněk obstarává růstový hormon (HGH). Po dovršení 21 roku se úroveň HGH snižuje o 14% každých 10 let, takže v 60-ti se dostane na polovinu původní úrovně. GABA zelený čaj tvorbu HGH podporuje. Okamžitě dochází k obnovování mozkových buněk a ke zvýšení pozornosti. Kromě těchto účinků hormon HGH přispívá k posílení imunitního systému, snížení tlaku, jako prevence srdečních chorob, a ke zvýšení sexuálního apetitu.

 

Díky výše popsaným vlastnostem se GABA zelený čaj těší velké popularitě jak v západním světě, tak především v Asii, kde se již v mnoha domácnostech stal synonymem pro zdravý životní styl. Ochutnejte i vy tento 100% přírodní produkt, který spojuje kvality lahodného osvěžujícího nápoje a účinného doplňku stravy.

 

Více se o čaji dozvíte na TeaTao.cz nebo Gaba-tea.eu, kde si je můžete i zakoupit.

Image: Arvind Balaraman / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotilo 7 čtenářů průměrem 4.29 bodů z pěti


Čtěte také:

BIO tuřín a topinambur 
Kamut v našem jídelníčku 
NoVínka 
Oléanat - produkty k inspiraci 
Trpíte alergiemi a ekzémem? Oblečte se do šetrného textilu! 


Diskuze

Pavla

Dobry den, Pokud trpim na nizky krevni tlak, mohu ho pouzivat? Zmatlo me, ze by mel vysoky tlak snizovat, ale bezny zeleny caj nizky tlak zvysuje. Dekuji za odpoved.

07.10.2015 12:05
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny