Články

 

01.04.2009 - Iva Veselá

Billa uvádí vlastní značku Naše bio

 

Společnost Billa provozuje na území ČR celkem 194 supermarketů. V posledních dnech rozšířila svůj bio sortiment o nové bio výrobky se značkou "Naše bio" patřící přímo supermarketu. Zatím se jedná o 9 výrobků z kategorie mléčných výrobků, 3 produkty z kategorie mouky a 4 druhy sušenek.

 

Jak se zdá, Billa s rozšířením bio sortimentu jistě nekončí. Podle vyjádření hodlá zahrnout biopotraviny ve všech kategoriích, včetně masa, ovoce a zeleniny.

 

Na podporu uvedení biopotravin Naše bio spustila společnost Billa internetovou microsite www.nasebio.cz. Obaly biopotravin a vlastní značka byly intenzivně testovány mezi zákazníky.

 

 

Zprávy serveru Bio-info.cz:

Podle vyjádření provozního ředitele společnosti Billa, pana Zoltána Csóky na konferenci Bio Summit, čerpala Billa inspiraci na vlastní biořadu u svých mateřských společností v Německu a Rakousku (Billa je členem německé skupiny REWE). Nicméně, značka Naše bio byla vytvořena v České republice a bude používána jen pro prodejny Billa v ČR a na Slovensku. Billa tak chce dát prostor domácím výrobcům a místním specialitám.


Billa je tak jediný tuzemský maloobchodní řetězec, který uvedl na trh vlastní, neimportovanou bioznačku. Konkurenti Billa, jako Tesco, Interspar a Albert sice vlastní bioznačku nabídli již dříve, ovšem jedná se o bioznačky převzaté od mateřských společností v zahraničí.

 

Jak řekl pan Csóka na Bio Summitu, Billa má ambici, aby značka Naše bio byla vnímána jako silná, na jménu BILLA nezávislá značka, jako garant zdravého životního stylu a zodpovědného přístupu k přírodě. Mantrou značky Naše bio je „Přirozený zdroj našeho zdraví".

 

 

Pan Csóka řekl, že Billa chce maximálně spolupracovat s českými výrobci a podporovat tak rozvoj českého ekologického zemědělství. Dosud uvedené biopotraviny pod značkou Naše bio jsou, až na biojogurty, vyrobeny v České republice. Mouky dodává společnost TopBio, sušenky Biopekárna Zemanka a kozí výrobky pan Maštalíř z Petrovic u Sedlčan. Pět druhů jogurtů vyrábí pro značku Naše bio mlékárna PINZGAU MILCH Produktions GmbH v rakouském Pinzgau, která zároveň vyrábí mléčné biovýrobky pro rakouskou Billu pod značkou Ja! Natürlich.

Jako největší překážky spolupráce s domácími biovýrobci uvedl pan Csoka především složitost vyhledávání dodavatelů, často nepružné jednání, nedostatečnou nabídku a problém akceptovat vlastní obal a vlastní recepturu na výrobek.

 

 

Společnost Billa měla na konci roku 2008 v nabídce celkem 253 biopotravin. Celkový obrat společnosti dosáhl v roce 2008 18,8 mld. Kč, obrat biopotravin tvořil méně než 1 %.

 

Zdroj: Bio-info.cz

Foto: Nasebio.cz


Hodnocení článku

Hodnotili 4 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

3. díl - Ptáte se na biopotraviny 
Biodynamické přesnídávky pro děti 
Biopotraviny a děti 
Nebojte se BIO obchůdků 
Sasovský lovečák 


Diskuze

fittka

kozí sýr

Já se nejvíc těším na kozí sýr:)

01.04.2009 08:11
evička

Další sortiment, to se mi líbí. Akorát jsem výrobky Naše bio ještě neviděla.

01.04.2009 08:06
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny