Články

 

29.11.2008 - Iva Veselá

BIO dýňová semínka

Pánové, kupujete si dýňová semínka? Odborníci je doporučují jako užitečnou prevenci proti poruchám s prostatou. Dámy, chcete tělo zásobovat kvalitními tuky? Kupte si dýňová semínka. Můžete je jen tak chroupat samotné, opražené se solí nebo je přidat do jídla, sladkých jídel (např. jáhly, kuskus, rýže) nebo je můžete přisypat do domácího chleba.

 

Co v semínkách najdeme

V semínkách najdeme velmi kvalitní hodnotné tuky, esencíální mastné kyseliny skupin Omega 3 i Omega 6, celou škálu aminokyselin, vitaminy A, D, B, selen, draslík, vápník, fosfor, hořčík, měď, mangan, železo a asi čtvrtinu obsahu tvoří proteiny. Semena jsou jedním z nejbohatších zdrojů aminokyseliny Tryptophan, jejíž zastoupení ve výživě většiny lidí je dost nízké, protože tato aminokyselina je obzvlášť citlivá na tepelné zpracování. Má přitom přímý vliv na hladinu serotoninu, stimuluje jeho vyplavování v mozku, čímž může příznivě ovlivnit náladu nebo depresi. Jsou v nich také přírodní hormonálně účinné látky a další složky, které zpomalují stárnutí a působí proti degenerativním procesům.

Zkrátka, dýňová semena jsou velmi hodnotnou lahůdkou z rostlinné říše a nadmíru přínosnou složkou našeho jídelníčku. Navíc potlačují parazity v zažívacím traktu.

 

Potíže s prostatou

Dýňová semínka doporučují odborníci jako užitečnou prevenci proti poruchám s prostatou, která často trápí muže po padesátce. Prostata se začíná zvětšovat, což se na počátku projevuje tím, že muži častěji navštěvují toaletu. Při stupňujících se potížích stoupá riziko infekce močových cest a později i poškození močového měchýře nebo ledvin. Dýňová semínka jsou vhodná rovněž pro ženy, které trpí záněty močových cest.

 

Prevence

Dýňová semínka, dýňový olej a extrakt z dýňových semínek představují prevenci proti těmto potížím.

 

TIP

Dýňová semínka je vhodné je před konzumací na několik hodin namočit do hrnku s vodou, čímž se aktivují enzymy.


Hodnocení článku

Hodnotilo 19 čtenářů průměrem 4.21 bodů z pěti


Čtěte také:

BIO dýně Hokkaido 
Biopotraviny ve zkratce 
Český sirup biomalina 
GABA zelený čaj 
Kamut v našem jídelníčku 


Diskuze

Hanka

Dobrý den.zajímalo by mně,kolik těch dýňových semínek můžeme denně sníst,aby se to neblaze neodrazilo na naši váze,mají prý docela dost KJ.:--)))

01.11.2011 17:36
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny