Články

 

17.11.2009 - Iva Veselá

NoVínka

Společnost Porta Solis uvádí na český trh několik vinných novinek, které pocházejí jak z českých vinic, tak také z vyhlášených evropských vinařských destinací. Dnes Vám představujeme vína z francouzské a španělské ekologické produkce, která najdete na pultech českých specializovaných obchodů, vinoték a restaurací.

 

Španělské zlato

Španělské bílé víno Parra Sauvignon – Moscatel DO 2008 Irjimpa získalo zlatou medaili na Biofachu 2009 (BioFach 2009 International Organic Wine Award).

 

Toto víno, které ocení odborníci i laici, pochází z kraje Mancha (centrální Španělsko) z vinařství, které je certifikováno jako ekologické od roku 1995.

 

Nejdříve odhalíte typickou vůni Sauvignonu, poté se vynoří jemné aroma Muškátu. Hodí se k zapékané zelenině, rybě a bílému masu. Obsahuje 12,5% obj. alkoholu.

 

Běžná cená v obchodě je 245 Kč.

Více informací o tomto víně najdete zde.

 

 


Francouzská elegance

Dalším zlatým medailistou, tentokráte ze soutěže Councours du Salon BIO 2008 je francouzské červené víno z údolí Rhony Côtes-du-Rhône Rouge AOC 2007 Carabiniers. Vinařství DomaineCôtes-du-Rhône Rouge AOC 2007 Carabiniers des Carabiniers leží severně od Avignonu v oblasti, kde údolí Rhony přechází do kopcovité vysočiny. Ekologicky hospodaří od roku 1998.

 

Víno se známkami šalvěje a středomořského koření, s lehkou vůní černého čaje a bezinek. Je ideální k jídlu. Obsahuje 13% alkoholu.

 

Běžná cena v obchodě je 325 Kč.

Více informací o tomto víně najdete zde.

 

Tato vína můžete zakoupit v některých prodejnách zdravé výživy, vinotékách i restauracích, v Praze např.: Biomarket Vítek, Café Girafe, v Brně: Lumo Natur, Zdravý život

 

Společnost Porta solis, s.r.o. se specializuje na obchod s bio víny, v sortimentu má vína ze všech významných, nejen evropských, vinařských oblastí, ale také nabízí i vína českých vinařů, kteří vstoupili do systému ekologického hospodaření a nyní jsou v přechodném období. Tato česká vína z přechodného období Vám představíme v dalším díle Novinek na trhu.

 

Další informace o společnosti Porta solis, s.r.o. a jejich široké nabídce vín najdete na jejich webových stránkách Portasolis.cz.


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

BIO dýně Hokkaido 
BIO vepřové 
Biopotraviny ve zkratce 
Biovíno po templářsku 
Stanovisko ministerstva zemědělství k obsahu pesticidů v biopotravinách 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny