Články

 

31.10.2011 - Iva Veselá

Psychika a zdraví orgánů

 

Smutek, žal, deprese, neklid, vztek, netrpělivost, cynismus a další psychické rozlady mohou mít příčinu v oslabení vnitřních orgánů. Lékař tradiční čínské medicíny dokáže podle psychických potíží pacienta určit, které orgány mají oslabenou funkci. Pokud nepatříte k ani jedné skupině, můžete si gratulovat. Jestliže se řadíte k jedné ze skupin, je na čase začít o své tělo pečovat.

 

Projevy oslabení energetické dráhy plic a tlustého střeva

smutek a žal, úzkost, emoční otupělost, deprese, melancholie, sebepodceňování, zíváním, nervozita, mluvení ze spánku, děsivé sny, nespavost.


Projevy oslabení energetické dráhy jater a žlučníku

výbuchy zuřivosti, impulzivní jednání, vztek, pocit slabého sebeovládání, zvýšená podrážděností, přecitlivělost na hluk nebo na silné vůně a chuti, nepružné myšlení, nevyrovnané chování, přílišné plánování, zvýšená pozornost vůči detailům (puntíčkářství), chronická nespokojenost, zamlžené myšlení, netrpělivost, ustavičná vznětlivost.

 

Projevy oslabení energetické dráhy ledvin a močového měchýře

strach, fobie, deprese, bázlivost, nesmělost, váhavost, nerozhodnost, stydlivost, neklid, vztahovačnost, netrpělivost, cynismus, pocity beznaděje, nedbalost, bezohlednost, lehkovážnost, hyperaktivita CNS, neschopnost se uvolnit, averze k zimě.

 

V případě dotazů ohledně výživy nebo zdravotních potíží kontaktujte výživového poradce!

 

2169YzI.jpg TIP výživového poradce

Doposud si málokdo uvědomuje, že psychický stav je úzce spojený i s fyzickým stavem organismu a naopak. Abychom podpořili stav vnitřních orgánů, je velmi důležité přijímat ve stravě látky a vyvážené živiny, které budou podporovat celkovou funkci organismu. Tím můžeme do značné míry vylepšit naši psychiku, eliminovat každodenní stres a zlepšit naše chování k ostatním.

Ke konzultaci Vašeho jídelníčku nebo zdravotních potíží doporučuji vyhledat odbornou pomoc. Určitě Vám také bude doporučena zvýšená konzumace hořčíku v kombinaci s vitamínem D nebo s vápníkem a zinekem.

 

 

Projevy oslabení energetické dráhy početí a tří zářičů

plačtivost, emoční labilita, tréma, nervozita, slabá vůle, sebelítost, nesoustředěnost, obtížná adaptace na prostředí, přílišná starostlivost, pomlouvání druhých, pomalé myšlení, poruchy paměti a smutku.

 

Projevy oslabení energetické dráhy srdce a tenkého střeva

hysterie, nezadržitelný smích (člověk se směje a neví čemu), duševní neklid, nadměrné citové reakce, citová labilita, neschopnost se vcítit, poruchy řeči, neschopnost komunikace, poruchy paměti, zapomnětlivost, poruchy spánku a chování, averze k horku a upovídanosti.

 

 

 

 

 

 


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Ajurvéda a její základy 
Bachova květová terapie 
Bachovy květy pro domácí mazlíčky 
Čínská medicína - teoreticky 
Shiatsu - příjemná záležitost 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny