Články

 

29.11.2008 - Iva Veselá

Homeopatie

 

Slovo homeopatie pochází z řeckého slova hómois = podobný a patos = utrpení. Jedná se o formu alternativní medicíny, která byla prvně definována Samuelem Hahnemannem v 18. století. Vypracoval základy moderní homeopatie. Hlavní schopností homeopatie je to, že nemocný člověk může být ošetřen a vyléčen z různých nemocí. Je-li někdo homeopatem a dokáže používat tuto alternativní medicínu, nemusí ani docházet k doktorovi a vše na sobě vyléčí sám. Samozřejmě úkolem homeopata je léčit i druhé.

 

Základní princip homeopatie

Léčba – energetická medicína. pracuje na jiném principu než klasická medicína. Základem léčby je to, že nemoc se léčí nemocí, respektive podobné se léčí podobným. Lék, který nemoc může vyvolat, tu nemoc léčí.

 

Je to k nepochopení vědců, ale je-li léčebná látka zředěnější (jde to až za tzv. „Avogadrovo číslo“), tím je účinnější. Látka nastartuje v těle obranný systém, aby si vytvořilo samo dostatek síly a člověk zdolal nemoc. Je to posílení vitální síly a imunity člověka.

 

Výroba homeopatik

Všechny homeopatické léky, které se vyrábějí, jsou z přírody. Veškerá příroda slouží ke zpracování a používání. Nejen bylinky, ale i nerosty, hmyz i dokonce lidské exkrementy. Vše se dá použít homeopaticky, vše léčí. Výrobní metody jsou náročné. Lék se připravuje tak, že se připraví základní matečná tinktura, tzn. že se látka maceruje se 21 dní v alkoholu, potom se tinktura zředí a pak se potencuje. Potenciace je tím nejdůležitějším krokem. Je možno dělat nižší potence i doma, ale vysoké potence nelze dělat, je to technicky neproveditelné. Zde už nastupuje průmyslová výroba.

U nás je ve volném prodeji povoleno cca 50 homeopatik a ve vyšších potencích jsou na předpis.

 

Kombinace léčeb

Homeopatii lze kombinovat s jinými druhy léčby, jako je například aromaterapie. Krásné vůně aromaterapie jsou jedny z jemných způsobů, jak probudit a povzbudit duši i tělo.

 

Co homeopatie léčí?

Homeopatie může léčit jak akutní nemoci (angína, chřipka, kašel, alergie, astma, ekzémy), psychické bloky, dětské nemoci a zároveň léčí i chronické nemoci a těžší nemoci. Není to otázka jednoho týdne nebo pár týdnů. Je to běh na dlouhou trať.

 

Je každý vyléčitelný?

Dá se léčit každý, i když každý není vyléčitelný. U někoho je možné pouze zmírnit následky nemoci . Homeopatie je neškodná a nemá žádné vedlejší účinky.

Hodně lidí homeopatii uznává a mnoho jí zavrhuje. Někdo se raději přikloní k alternativní medicíně, druzí k tomu nakloněni nejsou – to je poznat i při léčbě. Není to s nimi jednoduché a nechtějí se potom léčit. Může to dopadnou tak, že od léčby ustoupí, když zjistí, jaké léčebné metody terapii doprovázejí. K tomu, aby se člověk léčil homeopatií, musí trochu dospět. U dětí to je jiné, ti jsou otevření. Člověk musí chtít, nastoupit na léčbu z vlastním přesvědčením, že se může uzdravit.

 

Výhody homeopatie

-          homeopatie je nesmírně efektivní. Při správné řešení výsledky mohou být rychlé, úplné a trvalé.

-          homeopatie je zcela bezpečné. Léčba lze použitelná na děti a těhotné ženy bez nebezpečí vedlejších účinků.

-          homeopatické léky mohou být rovněž přijaty spolu s dalšími léky, aniž by produkovaly nežádoucí vedlejší účinky.

-          homeopatie je přírodní, léky jsou obvykle založeny na přírodních složkách.

-          homeopatie pracuje v harmonii se svým imunitním systémem, narozdíl od některých běžných léků, které imunitní systém potlačují.

-          homeopatické léky nejsou návykové.

-          homeopatie je celostní, tzn. že pojednává všechny příznaky jako jeden, což v praxi znamená, že se zaměřuje na příčiny, nikoli na symptomy. To ve výsledku znamená, že se vypořádá se symptomy tak, aby se již neopakovaly.


Hodnocení článku

Hodnotili 2 čtenáři průměrem 4.5 bodů z pěti


Čtěte také:

Ajurvéda a její základy 
Konopí ničí rakovinné buňky 
Pohyby s nádechem Asie 
Praktiky v čínské medicíně 
Tibetská houba - další elixír mládí 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny