Články

 

10.12.2008 - Iva Veselá

Etikoterapie - nemoci ustupují

 

Etikoterapie je metoda, která tvoří další odvětví alternativní medicíny. Vychází z myšlenky, že nemoci a jejich příznaky nemohou vzniknout sami od sebe. To je docela pochopitelné a jistě i vy cítíte, že žádný neduh na těle nevznikne z ničeho nic. Všechny nemoci vznikají jako odraz vnitřního nesouladu uvnitř člověka. Takže etikoterapie se zaměřuje nejen na odstraňování příznaků nemocí, ale tyto příčiny dokáže již v raném stádiu odhalit.

 

Vznik etikoterapie

Už Sokrates tvrdil, že nemoc těla, která by byla oddělena od duše, neexistuje. To je vysvětlení věty myšlenky etikoterapie. Nemoc nevznikne jen tak, je spojena s vnitřním světem těla, tedy duší. Běžný případ -  Jsme ve stresu a co je výsledkem? Máme zažívací problémy, zhoršenou pleť, jsme podráždění a další důsledky.

Za zakladatelem nynější etikoterapie je MUDr. Ctibor Bezděk, který tu s námi není 50 let. Tento pán nazval svoji léčebnou metodu, kde souvisí mravní stav člověka s jeho fyzickým zdravím.

 

Každý důsledek má svou příčinu

Nemoc je varovný signál, který nám oznamuje, že není v těle něco v pořádku. Že se stala chyba v našem životě. Neoznamuje to nic jiného, že máme nějaký problém. Znáte tyto fráze? – mě snad trefí (rozhořčení > následkem může být bolest hlavy), bolí mě z toho u srdce (posmutnění, trápení > následek jsou nepříjemné tlaky na srdce), ten mi hnul žlučí (naštvání > následkem je přetížení orgánů, resp. žlučníku). A tohle vše může být příčina nemoci.

 

Jak být zdravý?

Přečtěte si článek „Pozitivní myšlení – klíč k úspěch“ nebo „Síla úsměvu a pozitivní mysli“. Vše tkví v naší náladě, v našem jednání a v našem přístupu k životu. Jestliže se budeme stále rozčilovat a nebudeme nad věcí, nikdo jiný než vy, trpět nebude. Že na někoho křičíte v domnění, že se mu pomstíte, nikomu neprospěje. Ten druhý si z toho nic nevezme a bude vás považovat za blázna a vy si ničíte zdraví, stresujete se a dráždíte si nervy. Ale nemoc je jen a jen vaše, tu si „slíznete“ pouze vy.

Že závidíte sousedům nové auto? Když to řekneme nadneseně – „Co vám je do sousedů a co komu je po vás“. Každému může být přece ukradené, jak si žijete vy a jak si žijí druzí. Sousedé nejsou jediní na světe, kteří se mají lépe než vy. Oni můžou mít peníze, ale věřte, že peníze také působí problémy. Mohou se topit v dluzích, hádat se v rodině a mít jiné rozpory. Vy toho sice tolik nemáte, ale jste v klidu a vyrovnaní:-)

 

Výhody etikoterapie

Etikoterapie zřejmě skutečně léčí. Dochází k uzdravení těla i ducha a příznaky nemocí zmizí. Touto metodou lze léčit problémy žlučníku, žaludku, trávení, bolesti páteře, hlavy, poruchy spánku a jiných, kde současná medicína selhává.

Oproti oficiální medicíně tato terapie nic nestojí, je velmi efektivní a prosazuje celkový pohled na člověka – tělo, duši i ducha. Jelikož stále přibývá chronicky nemocných lidí, je docela jisté, že tato metoda bude mít více a více příznivců.

 

Ovšem etikoterapie je jedna z nejtěžších metod alternativní medicíny, protože nemocnému nenabízí prášky ani bylinky nebo různé homeopatické kuličky. Nekompromisně vchází do hloubky a nitra člověka. Je především určena pro ty, kteří se nechtějí nechat zahltit moderní medicínou a „cpát“do sebe prášky do konce svého života. Jedná se o náročnou cestu objevování sami sebe a zkoumání chybných postojů, konání a celkového našeho chování. Můžete mít peněz kolik chcete, ale to vám zde nepomůže, protože to ani žádné peníze nestojí. Stojí vás to pouze vaší vůli. Abyste se odpoutali od všech nemocí, které na vás číhají v důsledku vašeho chování, první krok musíte udělat vy. Musíte se chtít uzdravit a pochopit, že nikdo jiný to za vás neudělá.


Hodnocení článku

Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Jogínské čištění střev 
Podzim - na co si dávat pozor 
Tajemný a zázračný ŠUNGIT 
Zázvor proti nachlazení a virózám 
Zlepšete svůj spánek 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny